"Pic Blanc:
A tunnelt sokan emlegetik akik megforulnak Alpe d'huez-ben. Én nem tudok semmi különlegeset írni. Az első 30 méteres buckás meredek részt magunk mögött hagyva a pálya bal oldalán szuper kis szűzhavas terület van, ahol nagyon jól meg lehet ereszteni a "lovakat". Ezután a Lac Blanc felvonó felé haladva jön egy kis emelkedős sétálós rész, majd újabb buckapálya és a már említett felvonó. Szerintem nem olyan "halálos" mint ahogy sokan írják, inkább csak azért tűnhet "legendásnak" mert sokan rámennek megfelelő sí-snowboard tudás nélkül csak azért, hogy onnan is legyen fényképük, vagy netán kéz-lábtörésük..."
Minden időjárás függő a Tunnelen.
Tavaly röhejes volt a birkaterelővel köszönhetően a kevés hónak, de tavaly előtt, elég izzasztó volt egy-két szakasz hála a méteres buckáknak. Kettő éve ráadásul nem is igazán lehetett sehova "kimenekülni" szűzhóra.
Az emelkedő egyébként nem igazán sétálós, ha valaki valóban megereszti neki, bár azért ilyenkor oda kell nyomni az élét és figyelni sem árt a kisebb huplikra.
Én két hete (amikor mi Tignes-ben tanyáztunk) próbáltam volna ki a leszakadó hó után. Na úgy élmény lehetett. :)