Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Kékestető
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Avar Hotel Mátrafüred****S - új wellness szálloda a Mátra szívében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kosugi
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kékestető
2012.03.01. 10:05
Kedves mdanka!

Amint észrevehetted volna, a „nagy várakozási idő” relatív fogalom. 2 másodperc is tűnhet soknak, ha izzó parazsat tartasz a kezedben, de nem zavarna egy hónap várakozási idő sem a pénzemre, ha megnyerném a lottó főnyereményt.
Konkrét időben kifejezve 800 méter pályához 10 perc sorban állás nekem „nagy várakozás” ahhoz viszonyítva, hogy az Alpokban 20 perc alatt feljutottam sorban állással együtt 1650 m-ről 2530 m-re(!)
Egyébként Kékestetőn 5-6 percnél többet ritkábban kellett várakoznom még hétvégén is, de ez nekem sok. Mert 5 perc várakozás után 5 percet felvonózni és 1 perc alatt lesíelni, bizony rossz arány. 10 percet várni 1 percért!
És teljesen igazad van, Franciaország nem Magyarország. Ott többszörös fizetést kap a felvonókezelő, a pályamunkás, a jégszobrász, a képzett hegyimentő, aki profi sziklamászó is egyben és minden egyes dolgozó, akinek köze van a pályarendszerhez, magasabbak a gépek, berendezések működési költségei (mert a karbantartási díj is többszöröse a miénknek), mégis ugyanakkora összeget fizettem több, mint 80 km pálya használatáért, mint itt 800 méterért. Azért szívesen meghallgatnám Tőled a pénzügyi levezetést ennek magyarázatául, mert igazából nem Kékest kell megvédened. Kékes a Földanya része és gyönyörű! Magyarázatoddal a sípályát üzemeltető céget kellene megvédened, ami eddig nem volt meggyőző számomra. Egyébként annak is oka van, hogy az emberek miért választják MSZI-n a fél órás sorban állást a kékestetői 5-10 perccel szemben, nem gondolod?
Megjegyzem, nem istenítem a külföldi síterepeket sem, láthatod, milyen értékelést írtam a Les Orres-i sípályáról. Csak arról van szó, hogy bizonyos színvonalat elvárok fizetővendégként a pénzemért, akár külföldről, akár belföldről van szó. És még egy dolog, ami a sípályán hatványozottan érvényesül: Az idő pénz!
Előzmény: (mdanka 135784)
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE