Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Lengyelország
Krynica
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
atideath
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Krynica
2012.12.31. 11:15
Az út nagyjából 2,5 óra alatt teljesíthető. Mi olyan 200-205 km között értünk oda Miskolcról. Az út minősége Magyarországon jó, Szlovákiában rémes, Lengyelben jó. Az útvonal nekünk: Miskolc - Tornyosnémeti - Kassa - Presov - Muszyna - Krynica-Zdroj
A GPS sajnos megkavarodott nálunk Kassa és Muszyna között ezért (hatalmas kerülővel akart minket vinni +50km-ért cserébe) mi Presov-ot köztes útvonalnak betettük, így hiba nélkül vitt át minket teljesen a Lengyel határig. Érdekesség képpen Szlovák oldalon egy gramm havat nem láttunk, amint Lengyelbe értünk már azért néhol lehetett látni hogy volt havazás.

A sípálya természetesen nincs jelölve GPS-ben ezért egy kisebb útbaigazítást akartunk kérni a helyiektől, de meglepetésünkre az égvilágon senki nem beszélt Angolul. Így hát ráragadtunk egy autóra amint tetőboxot láttunk és mentünk utána. Így gyorsan megtaláltuk magát a pályát. A pálya mellett hatalmas parkoló van, kényelmesen volt hely még fél 11 körül is. A parkoló fizetős: 10 PLN (750ft/nap). A parkolótól kb 100-150m sétálva egyből mellette található a Kassza és a felvonók kiinduló helye. Mivel mi a nagy reggeli zűrzavarban nem tudtunk időben elindulni mi csak a délutánira váltottunk jegyet. A jegyárak a következők:
9:00 - 13:00 --- 85 PLN
13:00 - 18:00 --- 35 PLN
12:00 - 18:00 --- 80 PLN

Van még pontos belépő is. Előre megadott pontért vehetünk jegyet (1 pont = 1,4 PLN) és a felvonók külön-külön más pontért vehetők igénybe. A zárt, kabinos felvonó 10 pont. A többi 3-4 pont között van. (Kezdőknek inkább ezt ajánlanám).

A felvonónál hatalmas sor állt (Gondolom mivel nem igazán jók most még a Szlovák pályák). Magyarokkal is összefutottunk. Jó 20p várakozás után a sorban végre sikerült elindulni felfele. 10p menetidő felfele nagyjából és olyan 2-3km hossz.

Pályákról:
A pályák minősége szerintem kifogásolhatatlan volt. Minden szépen rendbe volt rakva. Azt azért muszáj megjegyeznem hogy a pálya nem való kezdők számára. A legtetején van csak kék pálya. Nagyrészt piros pályából áll az egész. A fekete pálya nem volt nyitva, de gondolom az se lehet kispályás a piros pályákhoz viszonyítva. Egy helyen van egy lankásabb rész a pályában de azon kényelmesen át lehet csúszni. Több felvonó is van útközben. 2 beülős 3 személyes, a többi tányéros. A leghosszabb nyomvonalon közlekedve az én tudásommal 8 perc volt a pálya. A pályák szélesek, jól eloszlik rajta a tömeg. Nem lejt jobbra-balra. Mivel nekünk a jegyünk este 6-ig szólt így mi ott voltunk végig. 4-6 között már kezdtek elfogyni az emberek szerencsére és a zárt felvonóra se kellett várni már. A pálya teljes mértékben ki volt világítva, jó élmény volt így csúszni rajta. Alig voltak már emberek a pályán, így még figyelni se kellett csak menni mint a meszes. Igaz ekkor már volt bőven hóbucka a pályán, de érdekes hogy a lengyelek közben is végigtoltak egy jó részt ahol sima volt. Szóval lehetett úgy csúszni hogy nem kellett ugribugrizni.

Helyről:
Gyönyörű kilátás van a legtetején. Egészen a magas Tátráig elláthatunk. Nagyon igényes és rendezett hely. A szlovák pályákhoz képest magasan kiemelkedik a színvonala és nem is nevezném drágának. Sőt inkább olcsónak. A végén beültünk egy kicsit ott a pályán egy kis kapucsínóra és kajára. A Kebab: 10Pln (750Ft), Cappucinó: 8PLN. Amit nem mondanék drágához ahhoz képest hogy pályán fogyasztottunk.

Személyes vélemény:
Én mindenképpen vissza fogok még menni, nagyon tetszett. Mindenkinek bátran ajánlom.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.