Vasárnap Galsterbergalm terepen síeltünk. Eddig még itt nem síeltem gondoltam főszezonban érdemes meglátogatni ezt a terepet. Aznap nem volt nagyon meleg a hegyen -15C , a völgyben (1000m-en) -12C volt a hőmérséklet. Ezen a napon rendezték két heggyel arébb (kb. 10 km-re légvonalban) a női lesiklás versenyét. Láttük a hőlégbalonokat amelyek ott eresztettek fel.Jól jellemzi a tömeget, hogy nyitáskor (8:30-kor) a parkolóban összesen 7 darab személyautó volt (az enyémmel együtt). Az hittem szezon vége van, vagy rossz helyen járok, vagy a hideg, vagy a sí VB vagy a bánáti bazsarózsa :) miatt vannak ilyen kevesen.
Nekünk tökéletesen bejött ez a pályarendszer. Igazi családbarát a hely a gyerekeknek rengeteg játszótérrel, Asterix, Obelix és társai mesefigurákkal. Igazából két hosszú felvonója van a helynek (a tányéros libalegelő felvonókat nem vettem számításba) a 986m szintkülönbség nekünk tökéletesen megfelelt. Egész nap szinte az egyes pályán pörögtünk a gyerekekkel, persze kipróbáltuk az összes pályát is de szerintem az egyes volt a legjobb.
Reggel a nap próbálkozott kisütni, inkább fátyolos nap volt. Van egy verseny pálya, azon most is edzettek a helyiek.A pályán alig voltak, a táj a hegytetőn csodálatos. Nagyon sok pályán kívüli rész van, mondjuk most minden hely az ami nem pálya hiszen a múlt héten ott minimum 1méter hó hullott.
11 óra körül a hideg bekergetett a hüttébe, na ott tömeg volt, persze akkor kezdődott a női lesiklás és mindenki azt nézte(láttam Beckenbauer is a helyszínem volt). Fél óra alatt átmelegedtünk, a verseny annyira nem érdekelt, hogy tovább bent nézzem, jobban szeretek én síelni mint a versenyt nézni. A hírekből ugyis megtudtam mi lett a végeredmény.
Dél körül kisütött a nap rendesen a pályák akkor is tökéletes állapotban voltak. Sorbanállás sehol nem volt. A kabinos felvonó mellett jobb oldalon van egy szánkópálya is.
Főszezon közepén nekem nagyon bejött ez a hely,a gyerekek egyértelmű válasza alapján ide még ebben a szezonban vissza kell mennünk.
Eben in Pongau és Galsterbergalm példája alapján ki merem jelenteni főszezonban is lehet találni olyan helyet ahol kevesen vannak. Teszek fel pár képet.