Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Boardos kérdések

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Boardos kérdések
2013.11.27. 08:11
Nem rosszak azok sem. Csak más a felhasználási cél. A lap és a kötés együttműködik. Nem jó az, ha nincs meg az összhang. Ha egy direkt, közvetlen irányíthatóságra vágysz, és ezért egy erős, rugalmas, kemény lapot választasz, akkor egy lágy kötés lerontja ezeket az előnyöket. De ugrálni, parkozni pont előny, ha minden puhább, kisebb rugóállandójú, és ezért jól csillapítja az ütéseket, lágyabb érkezést tesz lehetővé, stb.

Átszokni egyikről a másikra szinte lehetetlen. Nekem az első, de a második kötésem is egy Emery volt, nem tudatosan, csak mert akkor éppen ehhez jutottam hozzá. Ez egy mai szemmel nézve teljesen puritán, egyszerű kötés, de alumínium az alap és a tárcsa. A pántok, csatok: semmi extra. De működtek. Hiba nélkül, 10+ éven át. Egyszer gondoltam, hogy lecserélem egy divatosabb, szebb kötésre és vettem egy újat. A márkája most mindegy. Műanyagból készült, ez akkor még nem tűnt fel, hiszen majdnem mindenki ilyet használt. Aztán felraktam, és próbáltam csúszni vele, de nem ment. Estem-keltem. Egyszerűen nem úgy reagált a lap, ahogy szerettem volna. Akkor értettem meg, hogy mekkora különbség a fém után egy műanyag kötés. A nagyobb holtjátékát, elmozdulásait figyelembe kell venni, de ez tanulás, egy berögzült, ösztönös mozgásnál, mint amilyen a boardozás, lehetetlen. Ez után az 1 nap után visszavittem, és azóta csakis fém kötést használok. Nem azért, mert az jobb, hanem mert így tanultam.

Csak a poén kedvéért. Egy időben nem lehetett jó fém kötést kapni. Akkor még nem kapott Endru Ride-ot, ezért APO Classicot használtam, ami szintén fém, szuper, komfortos pántokkal, jó csatokkal, de túl magas az alap a csillapító gumiborítás miatt. Végül 1 szezon használat után visszakerült a lapomra az ütött-kopott Emery talpa, de átszereltem rá az APO pántokat. Akkoriban sokan megkérdezték, hogy ez mi? :-)

Aztán bejött a Ride, és ilyen gondom nem volt többé. Múlt héten én is voltam benn a boltban (maga a kánaán, több mint 30 féle kötés közül választhatsz), és vettem egy Ride Revolt kötést. Ez már a harmadik. Nem váltanék.

A baki viszont szerintem legyen kényelmes, alacsony talpú (lásd amiket a közvetlen irányíthatóságról írtam), a többi szempont csak ezután következik. Hogy ez milyen márka, az mindegy. Jól érezd magad benne és kész.
Előzmény: (zsolti780 163030)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.