Ma Grindelwald Firston voltam. Eddig ahol voltam Svájcban mindig kevesen voltak, még főszeznoban is. Ez valoszínüleg egy felkapott hely, pedig vége van Svájcban a téli síszünetnek vagy a farsangnak de itt ma sokan voltak. Nem volt vészes a tömeg de a többi terephez képest volt mikor kellett sorban állni. Itt lehet 1500 méter szintkülönbséget csúszni. Lementem a völgybe 11 órakor bizony 15 percet vártam amíg sorra kerülök. Igen a Grindelwald Fristbahn maga 6 személyes liftjével a szűk keresztmetszet:van kb. 4-500 ember az a lift ehhez kevés. Itt akar felmenni az összes síelő, szánkós meg paplanernős.
A mai nap nagyon jó volt, kék ég a héten először ma láttam napot, szélcsend és ragyogó napsütés. A völgyben ahol lakom meg szürkeség meg felhő vagy köd. A héten az index feltett egy videót "Őrült száguldás a világ leghosszabb szánkópályáján" címmel. Na ez itt készült. Ez a pályarendszer mellett található ez a pálya. Ezen a pályán ma sokan voltak mert szép volt az idő, 1-2 órát kell gyalogolni aztán 15-16 km csúszás következik 1500 méter szintkülönbségen.
Mivel a pályák déli fekvésűek elég eléggé olvadtak. A -10-15C hideg szerencsére még nem érkezett meg. Kipróbáltam egy új pályát a 23-ast ami eddig nem volt nyitva ez a völgyig visz utána buszozni kell. Jó hely Gridelwald First eléggé felkapott hely ha később érkezel a pakolóban helyet alig lehet találni. Ma pl. egy "profi terepjárós" olyan helyen állt meg ahol nem szabad a pakolóban, mivel Svájc "rendőrállam" :) el is vitték a kocsiját. Itt is működik a lopóautó mint pl. Pesten ha rosszul parkolsz.