Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hova utazzak? Tippeket várok!

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hova utazzak? Tippeket várok!
2019.09.16. 19:36
Amennyiben januárban mentek, akkor a Skiweltet (Tirol Magyarországhoz eső legközelebbi része) javaslom számotokra, mert brutális nagy és a legmodernebb infrastruktúrával bíró terepek egyike, sőt a szomszédban található Kitzbühel is (+ 185 km terep), ahol januárban van a világhírű lesikló verseny.

Visszatérve Skiweltre, itt tényleg van kezdőknek és haladóknak is bőséges lehetőség, a profik pedig átugorhatnak Kitzbühelbe.
Ebben az évben is átadnak két új liftet és a következő szezonban is folytatódik a modernizálás, szerintem ezekkel a beruházásokkal már tényleg a világ legmodernebb síterepe címért fog versengeni. Közel 300 km-es egybefüggő pályarendszer, amelyből (westerndorfi rész) egy pár perces buszozással elérhető a kitzbüheli rendszer, így majdnem 500 km-es a teljesen rendszer.

A bérlet árak a magas színvonal ellenére még egy picit olcsóbbak is, mint a hasonló adottságú terepeken.

Szállást is bőven lehet találni:

https://www.skiwelt.at/de/unterkuenfte-suchen-skiwelt-wilder-kaiser-brixental-tirol.html
https://www.kitzbueheler-alpen.com/de/unterkuenfte/suchen.html

Egy probléma van vele, hogy aránylag alacsony a rendszer, ezért utószezonban már necces lehet, illetveegy komolyabb melegfront még a tél közepén is eléggé megrogyaszthatja a pályákat.

Még egy titkos tipp:

https://www.vinschgau.net/de/aktivurlaub/ski-wintersport/zwei-laender-skiarena.html

Ide viszont már szép hosszú utazást kell bevállalni, viszont nagyon változatos rendszer, bár közel sem egybefüggő. Igazából 3 nagy részre tagolódik (Nauders, Schöneben-Haideralm és Sulden). Ezekből az első kettő busszal összeköttetésben áll és így közel 150 km-t tesz ki. Sulden am Ortler pedig már egy igen magasan fekvő (bár könnyen megközelíthető) rendszer, a teteje tulajdonképpen gleccser.
Ez a rendszer (Zwei Laender Skiarena) is igen változatos, bőven jut minden tudáshoz pálya és szerintem még főszezonban is "élhető". Árak itt is valamivel kedvezőbbek a hasonló rendszerekhez képest.
Előzmény: (gombiagi 206036)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.