Tegnap Saas-Fee környékén sítúráztam. Azért ott mert a héten a 14-16C hőmérséklet a havat "leradírozta" a környékünkön. Pedig bő egy hete még havat lapátoltam és a hó a völogyben is megmaradt. Ez van hozzá kell szokni a meleg januárhoz.
Saas-Fee 1800 méteren fekszik, itt forgatták 1984-ben a Wham! a Last Christmas című klippet. Kedvenc helyem, voltam itt már többször. Tegnap volt a legszebb sítúrázós idő, képeslapot jellemző időjárással: kék ég, semmi felhővel vagy köddel. A faluból indultam a sípálya mellett és próbáltam minél feljebb menni. Nyáron eljutottam kb. 3000 méterig igaz akkor a másik oldalon(Spielboen-Längfue-Fee gleccser). Most követtem a sípályát és a mellette levő utakat. 2200 méter felett már a Fee gleccser alja van és bizony sok helyen a sípálya a gleccseren visz, vagy mondhatom úgy is a gleccserből csináltak sípályát. Az időjárás tökéletes volt, úgy voltam vele addig megyek amíg bírom, illetve a Nap engedi. 15 óra körül elértem a 3300 métert, közel voltam már a Mittelalalinhoz(3456m) akkor fordultam vissza. A Nap már nem sütött be, a 4 ezresek takarták. Majdnem hat órát mentem felfele, fél óra alatt pedig lejöttem. Nagyon szép túra volt.