Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tyrol egynapos sízés éjszakai vonatozással

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
LeviL
11 élménybeszámolót írt
11
8 hónapja tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tyrol egynapos sízés éjszakai vonatozással
2024.12.07. 11:06
Szia!

Idén ősszel felhasználtam az ötletedet kicsit módosított útitervvel, leírom a tapasztalataimat, hátha hasznos lesz másoknak is.

A MÁV-nál 6-8 héttel az utazás előtt 29 euróért tudtam (irányonként) éjszakai vonatra ülőjegyet venni Budapestről Innsbruckig, az ár dinamikusan emelkedig minél közelebb van az utazás napja illetve minél jobban fogynak a helyek.

Októberben kicsit kalandosabb volt az út a nagy árvizek után és végül Kaprunba mentem mert ott volt biztos hó.
Csütörtök este 19:40-kor indult a vonat a Keletiből, késésekkel nagyjából hajnali fél háromra értünk Salzburgba. Ott leszálltam és a 4:20-as vonattal mentel el Zell am See-be ami negyed hétre ért oda. A vasútállomás elől 7:20-kor induló 660-as busz nyitásra kivitt a kapruni gleccser-felvonó aljához.
Zárás után visszafele is ezzel a busszal mentem Zell am See-be, itt két lehetőség volt: vagy Salzburgba megyek vissza és többet kell várni az állomáson vagy Innsbruckba (a jegyem onnan szólt). Így Innsbruckba mentem egy átszállással, nagyjából este kilencre ott voltam, a nemzetközi vonat pedig pontosan érkezett éjjel 1:20-kor, így szombaton délelőtt értem vissza Budapestre.

Novemberben az utazás ennél egyszerűbb volt, a csütörtök 19:40-es pesti indulás után péntek hajnalban 4:20-kor ért a vonat Innsbruckba. A pályaudvar elől az 590-es busz 6:45-kor indul a Stubai gleccser völgyállomásához, menetrend szerint ott lenne nyitásra, most egy kicsit (15 perc) késett a sok felszálló és útakadályok miatt.
Zárásig síeltem, félóránként visz a busz vissza Innsbruckba, így kb. 18 órára értem a pályaudvarra. Az alsó szinten a mosdók mellett van 4 nagyméretű csomagmegőrző, szerencsére az egyik szabad volt, ott tudtam hagyni a lécemet és a bakancsomat, így nyugodtabban tudtam sétálni a városi adventi vásárokban amíg telt az idő.
Ugyanúgy 1:20-kor érkezett az éjjeli vonat ami (egy osztrák felsővezeték-szakadás miatt másfél órás késéssel) szombat délre ért be Budapestre.

tl;dr kicsit kényelmetlen, kicsit fárasztó de teljesíthető, besízésnek jó volt.
Előzmény: (belcsa2 218568)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE