Mivel a hazai viszonyok a heti esőnek és pluszoknak köszönhetően nem épp az ideális felé mozdultak, ezért célba vettem 1 napra Mönichkirchent.
Jegy hétfői vétellel 44.90 volt péntekre (előbb nem mertem megvenni, nem bízok akkora távon az előrejelzésekben).
9:15 körül sikerült érkezni, autó alig volt a parkolóban. QR csippantással jegy átvétele pillanatok alatt megtörtént, öltözés, aztán irány a Sonnenbahn.
Mentem egy bemelegítő kört az 5-ösön, de az tényleg csak átmozgatásra volt jó. Utána vissza fel, Schwaigbahn, és 2-3. Kellemes pályák, hó is rendben volt rajtuk.
Aztán átevickéltem a Panoramabahn oldalára. A 9-es egy fokkal küzdősebb, de inkább volt kemény, mint jeges. 7-8 nagyon jó, tényleg jó lenne egy húzólift (vagy középállomás a székesre?), mert ezeken többet mentem volna, ha nem kell mindig 9-esen lemenni.
Reggel/délelőtt a völgyben köd-felhő, viszont a fenti pályákon napsütés. Dél környékén elkezdett feljebb kúszni a felhő, aztán 1 óra körül teljesen rátelepedett a fenti pályákra, így fél3 magasságában a kezdődő fáradtság, és a közel nulla látótávolság miatt úgy döntöttem, mára ennyi fért bele.
A kevés ember miatt a pályák egész nap jók voltak, sorbanállás nulla, viszont hétvégére nem biztos hogy bevállalnám.
Hétköznapon szerintem még visszatérek ide, a köd miatt maradt bennem hiányérzet.