Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Pra Loup - Val'd Allos
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin3
706 élménybeszámolót írt
706
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Pra Loup - Val'd Allos
2008.01.28. 15:28
***átvitt üzenetek***

Feladó: And67
Dátum: 2004.03.15.02:23
Tárgy: Re: Segítsetek!Val'd Allos

Mi most jöttünk meg Val d'Allos-ból. Felemás a véleményem az egészről: alapvetően jó adottságú hely, Pra-Loup-pal együtt elég sok pálya van, szép környék, gondozott pályák. Azonban van pár olyan tényező, amit én negatívan értékelek:

Nagyon messze van, mivel igen délen van. Mi autóval mentünk, Barcelonette felől akartuk megközelíteni azon az úton, amely Pra-Loup-ba is megy. Azonban az utazási irodában (Alpesi Travel) egy szóval se figyelmeztettek minket, hogy abból az irányból nem lehet menni, mert a Col d'Allos hágó egész télen le van zárva. Nem takarítják, hiszen a sípályák keresztül mennek az autóúton. Emiatt kénytelenek voltunk egy 250 km-es kerülőt tenni, az utolsó pillanatban érkeztünk meg egy őrült hegyi száguldozás után, ha 5 perccel később érünk oda, bezár az utazási iroda és nincs hol aludnunk. Hazafelé lementünk Nizzáig, úgy "csak" 1450 km Pestig.

A franciák vendégszeretete, figyelmessége említésre se méltó. Azt tudtam, hogy nem beszélnek idegen nyelvet, de ha már turizmusról van szó, a fontosabb dolgokat kiírhatnák más nyelven is. 2 feliratot találtunk angolul: WC (ez csak a véletlen műve) és Pra-Loup-ban egy kiírás, miszerint délután 4-ig el kell indulni a Le Lac-ról Allos felé (ez se igaz, mert elvileg csak 4-ig jár egy felvonó, amire még szükség van az Allos-ba jutáshoz). Minden egyebet csakis franciául közölnek.
Szintén a figyelmesség hiánya, hogy nem lehet korán elindulni haza, mivel az apartmant csak 9-től hajlandóak átvenni. Akkor kezdődik a munkaidejük, nem érdekli őket, hogy szeretnénk korán indulni a hosszú út miatt. Közben az is feltétel, hogy 10-ig át kell adni az apartmant, hogy ezt hogy gondolják, amikor összesen 1 ember foglalkozik azzal, hogy ellenőrzi a takarítást, stb, el nem tudom képzelni.

Az olasz pályákhoz (Dolomiti Superski) képest a felvonók nem valami modernek, de ez hagyján. Jobban zavart, hogy alig van étterem a pályákon. Nem mintha ott tölteném az időmet, de így WC-t se könnyű találni a hegyen. Van még néhány fa házikó Pra-Loup-ban, ezek falusi budi jellegűek, vízöblítés nincs bennük, a világítás se mindig működik, higénia sehol, viszont veszettül fűtenek bennük.

Nem tetszett, hogy brutális méretű a síbérlet, alig bírtam zsebre tenni. Nem szeretem, ha a menetszél csapkodja a bérletet, egyszer elhagytam egyet. És mivel csak a legalsó felvonóknál ellenőrzik (ránézéssel) a bérletet, nyugodtan zsebre lehet rakni, a fentebbi felvonóknál már nem foglalkoznak azzal, hogy van-e bérlet. Csak az a gond, hogy alig fér el egy átlagos zsebben.

A pályarendszeren való tájékozódást nem segíti, hogy nem számozással jelölik a pályákat, illetve a felvonókat, hanem mindegyiknek van valami neve ékes francia nyelven, ami egy külföldi számára nem feltétlenül könnyen megjegyezhető, ill. kommunikálható. A pályák széleit jelölő karókon vannak ugyan számok, de azok azt jelzik, hogy még hány karó van a pálya végéig. Szóval nem egyszerű megbeszélni egy társaság számára, hogy merre síelünk, hol találkozunk, stb.

A fentiek ellenére azért jól éreztem magam, de nem tervezem, hogy újra megyek.


Feladó: And67
Dátum: 2004.03.15.02:32
Tárgy: Re: Segítsetek!Val'd Allos

Ja, és még valami a franciák figyelmességéhez: a 6 napból szerencsére csak 1 volt havazásos, de az ülős lifteknél eszükbe sem jutott lesöpörni a havat a székről. Szerintem nincs seprűjük...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.