Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanyarsí programok - Replaci topikja

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kanyarsí programok - Replaci topikja
2009.09.19. 22:20
Halihó!

Aki már lenyomott a Pinyivel 3 napot Kaprunban, annak van fogalma arról, hogy milyen is egy igazi izomláz.

Ezért aztán azt gondoltam, nem árt, ha ismertetek (Kanyarsí magazin hírlevél rendszer) egy (általam is csak most megismert) lehetőséget, mellyel (most úgy tűnik, de ki fogom próbálni) hatékonyan lehet védekezni az izomláz ellen.

No kaptam is egy lecseszést, Íme egy része, mely az izomláz részhez kapcsolódik:

"Az izomláznak mi köze a levegő oxigénhiányához? Nem a hajszáleres ellátottság és a vér oxigén szállító kapacitása tartozik ide? Ha levegőből kevés oxigánt tudunk felvenni, annak legfőbb tünete a légszomj ill. fulladás :-))) Ha ez tartósan fennáll, akkor agykárosodás, majd halál jön, bár lehet, hogy közben rákot is okozhat, de erről még nem hallottam.
(Viszont fuldoklás közben nehéz inni, még ha ki is lehet vonni a "vizbűl a zoxigént")
Nem éppen az oxigén hiány miatti kompenzáció javítja a az oxigénszállító képességet (magashegyi edzés), és nem fordítva?

Szóval nem tudom, hogy tudatlanság, vagy tudatos pénzért becsapás, vagy túl jól sikerült az agymosás, de mindenképpen csalódás ez a levél ITT. üdvözlettel R. András."


Annyiban igaza van levélírónak, hogy a reklámvád valós. De hát az vesse rám az első követ, aki hasonló helyzetben nem próbálna a klub kiadásaival szemben bevételt is csinálni, ha kínálkozik egy lehetőség. Amúgy R. A évek óta kapja a hírleveleket, (klubhaszon őbelőle az évek folyamán még filléres szinten sem volt), s akinek van egy kicsi rálátása a témára, az tudja, hogy a szerverek nem ingyen csinálják a hírlevelek küldését. A saját munkánkról akkor még nem is beszéltem.

Ezzel szemben néhány vélemény idézése a Lúgosítás oxigénnel c. könyvből:

"1. Vélemény, Prof. Dr. Pucsok József, Sportegészségügyi intézet, az orvostudományok kandidátusa: " Sportolókon végzett mérésekkel megállapítottuk, hogy az oxigénnel dúsított ivóvíz növelte a vizsgáltak teljesítőképességét, csökkentette a terhelés maximumában mért pulzusszámot, a teljesítmény növekedése ellenére a vér tejsavszintje (a tejsav okozza az izomlázat) mérséklődött. Az oxigénnel dúsított ivóvíz fogyasztása után gyakorlatilag minden vizsgált sportolónál megfigyelehető volt a vérben az oxigén parciális nyomásának az emelkedése."

"2. Vélemény, Dr. Balla Ferenc a kémiai tudományok kandidátusa: A gyomor által a vérbe juttatott molekuláris oxigén felszívódásának sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőlegesen tízszeres. Az oxigénadósság megszüntetéséhez szükséges 96-98 %-os telítettség helyreállítása intenzív légzés és 2,5 dl oxigéndús ital (szuperoxigenizált víz) elfogyasztása esetén pár percnyi vérkeringés álatt megtörténik."

"3. Vélemény, Dr. Malomsoki Jenő, a biológiai tudományok kandidátusa: A gyomor és bélnyálkahártyán keresztül felszívódó oxigén a vérpályán eljutva a szövetekben illetve a májban fejti ki kedvező hatását. Az enzim aktivitások változásával, az oxigén raktárak feltöltődésével, a tejsav eliminálódás gyorsulásával lehet számolni."

Nos, az én szememben az utóbbi vélemények fajsúlyosabbak, mint R. A véleménye. Ahogy mondják, a hír szent, a vélemény szabad, most az a véleményem, hogy a legközelebbi síelésen (Kaprun besízés 2009. okt. 22 - 25) kipróbálom a szuperoxigenizált víz izomlázamra történő hatását. Ha az kedvezőtlen lesz be fogom vallani.

Ha valaki idetévedt és szeretne többet tudni a szuperoxigenizált víz elérhetőségével kapcsolatban, Íme:

A vizet előállító palackot és az oxigénpatronokat egy világszabadalmat birtokló magyar cég állítja elő, és (csak és kizárólag) fogyasztói klub keretein belül forgalmazza. A következő linken lehet bővebb infóhoz jutni, ha valaki csak fogyasztó szeretne lenni, akkor is regisztrálni kell, csak reg. el lehet hozzájutni a szerkezethez. Ha ezen a linken keresztül keresztül regisztrálsz, segíted a klubot.

http://legyelacsucson.hu/?lang=hu&p=E9447

Üdvözlettel:
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.