Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kezdő snowboardos vagyok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kezdő snowboardos vagyok
2009.10.26. 11:06
Igen, a keménység súlyfüggő, ami egy könnyű rider alatt még közepesen kemény, az egy nehezebb alatt már nagyon puha lehet. Persze ízlés kérdése. Nekem van egy rövid, puha fs/jib lapom és egy hosszabb kemény fr is. Teljesen másképp viselkednek, de mindkettőt szeretem.
Cégfüggő, hogy van-e keménységskála a lapjaikhoz. Sok cég, pl az APO, vagy az FTWO feltünteti, mások nem. Viszont ez nem egy szabványosított skála, tehát márkák közötti összehasonlításra nem alkalmas - az 5-ös keménységű FTWO nem biztos, hogy ugyanolyan, mint a hasonló keménységű APO. Csak arra alkalmas, hogy egy adott cég termékei között el tudj igazodni.
A lap hossza nem csak a súlyodtól, magasságodtól függ, hanem az ízlésedtől is. Egy rövidebb deszkát könnyebb irányítani, játékosabb, pályán egy bizonyos sebesség alatt sokkal nagyobb fun. Nagy tempónál, carvingnál viszont gondjaid lesznek az éltartással, ha pályán kívülre mész, akkor pedig megizzaszt majd, hogy a felszínen tartsd.
A nagy deszka, stabilabb, mackósabb. Jobban tart az éle, viszont kell neki egy tempó, hogy jól érezze magát. A nagyobb lapok pályán kívül sokkal könnyebben felúsznak a hó felszínére, a nagyobb felületnek köszönhetően.
Ha pályán kívül is akarsz csúszni, akkor a súlyodat figyelembe véve nem 160-as lapot, hanem legalább 165-öset javasolnék, de mozoghatsz akár a 170 felé is (pláne ha ehhez 190 centis is vagy - ezt nem tudom). Ha csak pálya, akkor inkább a karaktere alapján válassz.
Azt írod, nagy lábon élsz - ez mit jelent? Ha 46,vagy nagyobb, akkor ne 245-250 centis középszélességben gondolkozz, vannak direkt Wide modellek a nagylábúaknak. A nagyobb szélesség egyébként szintén előny lehet szűzhóban.
Csak példaként egy nagyon jó lap, sajnos nincs 160-nál hosszabb kivitel, van viszont Wide. A hossza miatt elsősorban pályára ajánlanám: http://www.apo-snow.com/site/detail-snowboards-Snowboards-AMANITE.html
Én elsősorban Skiboyt ajánlanám: https://www.snowboardshop.hu
Nem csak a tulaj, de az összes eladó is aktívan és jól boardozik, foglalkoznak is a vevővel és jó a légkör. Viszont javaslom, hogy még novemberben látogasd meg őket, vagy du 4 előtt menj, mert decembertől délutánonként fullon pörögnek, kevesebb idejük jut egy emberre.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.