Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kezdő snowboardos vagyok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kezdő snowboardos vagyok
2009.11.04. 10:37
Szia!

ConClark-kal tökéletesen egyetértve én még az alábbiakat tanácsolnám:

A védőfelszerelések:
- szerintem a legfontosabb a csuklóvédő. Én az első szerencsétlenebb (nem gyorsan mentem, csak bénán estem) esésem után 2 hétig nem tudtam használni a két karom, olyan ütést kapott a csuklóm.
- sisak. Nem feltétlenül fontos, hogy Te legyél a béna, beléd mehet más is, aki rongyá tud törni.
- térdvédő: leginkább a hóban térdelés miatt kell, nem kapja a hideget közvetlenül a térded. Az elején nagyon sokat fogsz térdelni :-)
- aztán jöhet még gerincvédő, csípővédő, könyökvédő, de szerintem ezek a másodlagosak, Az előzőekre ne sajnáld a pénzt. Ja, és nézz körül biciklis meg gördeszkás boltokban szezonvégi kiárusításokon védőcucc ügyben.

Első lépések:
Szerintem is bérelj előbb, utána vásárolj. Vagy ha veszel, akkor vegyél valami jót és majd megveszem Tőled féláron, ha rájössz, hogy mégsem az való Neked :-)))

Ebben sok eltérő véleményt fogsz olvasni, de szerintem menj el egy oktatóhoz olyan 4-5 órára. Ha itthon megtanulod az alapokat, akkor nem azzal fog elmenni s sokforintos első kinti heted, hogy a gyerekpályán gyakorolsz. 5 alkalom egy oktatóval bőven elég arra, hogy a hegyen már csak gyakorolnod kelljen és a kilométereket gyűjteni. Nem mellékes az sem, hogy az én oktatóm úgy kezdte, hogy bekötötte a lábam a deszkába és addig lökdösött fel (értsd úgy, hogy meglepetésszerűen felborított), amíg meg nem tanultam úgy esni, hogy ne okozzak kárt magamban (ez volt azután, hogy meggyógyult a karom az első saját próbálkozásból). És ha egy oktatónál megtanulod a jó tartást, akkor nagyon sok energiát tudsz magadnak megspórolni azáltal, hogy később nem kell erőszakkal kiverni Belőled a rossz tartást.
Előzmény: (CoolBreaze 72760)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.