Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Valfrejus
2010.02.07. 21:10
Hát voltam! Nem volt nagy élmény pedig a társaság nagyon jó volt (és az itt leírtak tükrözik az ő véleményüket is). Elöljáróban kiegészíteném a Síelők.hu információját! Csak 1 kabinos felvonó van.
Ami tetszett: - a táj, - a kabinos felvonó, az E-F felvonó kiszállójánál található kocsma
Ami nem tetszett: - a többi
Amit eddig rosszat leírtak, az mind igaz és ez még nem minden. A térképen látható 5 és 7 pálya csak azért fekete, mert soha nem megy végig rajta ratrak. A meredeksége szerint inkább pirosba sorolnám Az 5 ráadásul igen szűk, néhol kevesebb, mint 10m a szélessége. A 7-es mivel nem kimondottan északi fekvésű nagyon jeges. Nincs is rajtuk tömeg. A kezeletlenség vonatkozik a 8-9 pályákra is. A 8-as pálya a felvonó előtt és alatt inkább kékeszöld. Borddal nem szabad megállni útközben, mert nem tudsz elindulni. Az 1-2-10-11-12-13 pályák élvezhetőek - már ha kezelik, és nincs kicsúszkálva, kijegesedve, mert az előttem szólóknak igazat adva az itteni ratrakosok nem a pálya karbantartásában élik ki munkamániájukat. A 4-es pálya egyes szakasza igen lapos, inkább zöld. A 3-as csak vállban izmos síelőknek való. A 16-s egy kellemes hosszú síelőknek való pálya. Bordosoknak nem javaslom. Két pont kivételével végig lehet rajta csúszni, de nagyon sok az egyirányú terhelés.
A felvonókról: Két modern felvonójuk van. A C jelű kabinos és a D jelű 6-os ülős. Az E-F egy felvonó csak középen kell kiszállni nincs lábtartója ezért - amellett, hogy lassú - hihetetlen kényelmetlen. Hasonló az A jelű szintén igen lassú 4-es felvonó, 1-58 nincs lábtartó. Itt viszont jó buli kiszámolni, mikor csekkoljak, hogy pont az 59. székbe üljek. 59-83 van lábtartó. Tudom hogy most sokan humoreszknek fogják tekinteni az írásomat, de igaz!!!! a B felvonónál péntek-szombat, az A felvonónál szombat szünnap. (Mint egyes labanc kocsmákban a hétfő ruhetag)

Egyéb: A boltban tényleg büdös van, viszont valóban jól felszerelt. Meglepődtem hogy nincs a faluban pék. Kenyeret vagy a Sherpa-ban veszel, vagy az egyik kocsma erre kialakított pultjánál. Ezen csak meglepődtem, azon viszont elcsodálkoztam és megdöbbentem, hogy nincs ügyeletes orvos, nincs orvosi rendelő. A parkolókat ottlétünkig nem takarították. Katasztrofális a 20-30 cm összejegesedett havon csúszlálni

A végére hagytam a desszertet. Kiválló freeterepei vannak. A 16-os pálya felső szakaszától kiindulva rengeteg szűzhavas területet lehet találni. S bár a pályák nagyobb része élvezhetetlen, aki szereti a pályán kívüli csúszást, itt talál megfelelő terepet. Sajnos friss hó csak az utolsó napon esett, de a szűzhavas területek addig is nagyon jók voltak
Valfrejus-1-007.JPG
imgp0986.jpg
imgp1019.jpg
imgp1036.jpg
imgp1044.jpg
imgp1098.jpg
imgp1144.jpg
imgp1153.jpg
imgp1155.jpg
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.