Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Magyar Sí Szövetség főtitkári poszt

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  Szőllős PéterFérfiProfi síelő
Dátum: 2009.10.06. 22:29
(Üzenetazonosító: 70606)
Szőllős Péter Hozzászólások: 531
Regisztrált: 2006.01.04.
146 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Női hatalomátvétel a Sí szövetségben.

Válogatottunk gleccseren és havon készül a téli olimpiai játékokra

Története során először, női elnöke van a 96 éves Magyar Síszövetségnek: Kaszó Klára Kálomista Gábortól vette át a sportág irányítását.
Legjobb síelőink Új-Zélandon havon, Ausztriában pedig gleccseren készülnek a jövő évi téli olimpiára.

Női hatalomátvétel zajlott le a síszövetségben: a szervezet elnöke Kaszó Klára lett, főtitkára pedig Kapitány Ildikó. Az előző ciklusban az ismert filmproducer, Kálomista Gábor vezette a szövetséget, ám most, elfoglaltságára hivatkozva, nem vállalata az újabb négy évet. A rendkívüli közgyűlésen egyhangú szavazással az alelnököt, Kaszó Klárát választották elnöknek, aki 2005-től főtitkári feladatokat is ellátott a szövetségben. Változás történt a szakmai munka irányításában is, a szakágvezetők helyett ezentúl Kovács Barna felel a válogatott keretek felkészítéséért.

„Négy hónap múlva kezdődik a téli olimpia, ezért az első és legfontosabb feladat az erre való felkészülés – mondta Kaszó Klára. – Szerencsére, ehhez a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól jelentős anyagi támogatást kaptunk, nyolc síző részesül öt hónapon át NOB-ösztöndíjban. Ez havi ezer dollárt jelent a versenyzőknek, és ötezer dollárt utazásra használhatnak fel. A szövetség anyagi helyzete az elmúlt időszakban javult, így a pénzhiány nem lehet akadálya a sikeres felkészülésnek.”

Az alpesi szakág legjobbjai a nyáron Új-Zélandon versenyezhettek, és két osztrák edző is segíti a felkészülést, akikkel már gleccseren és havon edzenek. A sífutók nyári biatlon és síroller Vk-kon indultak. Az még nem dőlt el, hogy hány sízőnk versenyez Vancouverben, de hatan-heten is ott lehetnek.


--------------------------------------------------------------------------------
NOB-ösztöndíjasok

A Magyar Olimpiai Bizottság felterjesztésére nyolc síző kap NOB-ösztöndíjat: Berecz Anna, Szepesi Bertold, Döme Zsófia, Farkas Norbert és Bene Márton alpesisíző, Tagscherer Imre és Gombos Károly sílövő, Tagscherer Zoltán sífutó.2009-09-12 Magyar Hírlap Online
Feladó:  batusFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.04.17. 11:51
(Üzenetazonosító: 51167)
batus Hozzászólások: 1942
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

"A Szövetség elnökségének március 25-i ülésén a vezetés egyhangúlag elfogadta Kálomista Gábor elnök úr által beterjesztett javaslatot, miszerint gazdasági okokból a szövetség a jövőben a fizetett főtitkár helyett ingyenesen dolgozó társadalmi főtitkárt alkalmazzon és ezzel egyidejűleg meg is szüntette a főtitkári posztot és ennek következményeként előkészítette a szerződésem felbontását." - írja Dobor Dezső a szövetség honlapján.

Bővebben itt olvasható:
http://www.skihungary.hu/index.php?...option=com_content&task=view&id=219&a...

Vélemények, reagálások ezzel kapcsolatban?

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 442 vendég és 23 regisztrált felhasználó látogatja.