Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Werfenweng
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Haus Jeremias - hangulatos családi magánpanzió a Salzburgi sírégióban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Werfenweng
2018.03.21. 21:00
Azt hittem, hogy a csupán kb. 50 perces menetidő és az SSSC majd segítenek abban, hogy gyakran, vagy legalább néha-néha felkeresem ezt a számomra kedves síterepet. De nem így lett…
Aztán tavaly márciusban végre összejött, bár a síelés ezúttal kimaradt és ezért elnézést is kérek. Werfenweng egy relatív kicsi hely és autópálya melletti fekvése ellenére eldugott is, legalábbis a környező nagyokhoz képest, mégis a síelésen kívül is van itt mit tenni. Ott a szánkópálya, a kutyaszános hagyományok és a siklóernyőzés, igaz az nem kizárólagosan téli elfoglaltság, de télen nyáron népszerű.
Kicsit húzósra sikerült a telem addigi része, így egy kis alternatív kikapcsolódásra vágytam, tehát a legutóbbi tevékenységet választottuk. Az interneten több cég is ajánl tandemrepülést, mi személyes ismeretség alapján a helyi repülőiskolán keresztül találtunk pilótákat. Az iskola nem messze van az Ikarus völgyállomásától, mi ott parkoltunk le, mert volt időnk és visszasétáltunk, hogy aztán az iskola terepjárójával szállítsanak minket pilótástul, felszerelésestül megintcsak a völgyállonáshoz, mert ugye lesiklani, akárcsak sível, fentről lehet. Többnapos havazás után gyönyörű napos időt fogtunk ki, már a kabinozás is jó élmény volt, a kilátás a Bischlinghöhéről már önmagában megér egy kirándulást. A lejutás viszont most a megszokottól eltérő volt. Ilyen módon még sosem repültem, érdekes érzés a starthelyen állva részt venni az előkészületekben, nem pedig mellőle, kívülállóként figyelni ahogy egyik ernyős startol a másik után. Igen, volt bennem egy kis izgalom, hiszen nem tudjam milyen lesz. Kívülről olyan egyszerűnek tűnik. Valójában utasként az is. Futsz amikor és amerre mondják, leülsz amikor mondják és amikor normálissá válik a légzésed, csak a szél zúgása és a hihetetlenül könnyed repülés élménye marad. Meg az utasítás hangja, hogy tartsad már normálisan azt a kamerát! :-) Aztán elveszik tőled a kamerát és te jössz. Először fura, hogy ott fent, kb 1000m-el a talaj felett minden előzetes kiképzés nélkül húzogathatod a “madzagokat”, de aztán rájössz, hogy ez ott nem nagy ördöngősség amíg nem neked kell leszállni. Bocs, hazudok. Volt kiképzés. “Ha a jobbot húzod jobbra megy, ha balt akkor meg arra.” :-)
A kilátás persze fantasztikus. A Hochkönig, a Dachstein, az Alacsony- és Magas-Tauern, de engem az alattam lévő terep is érdekelt, mert már jó rég nem jártam itt. A pilótám nem is értette miért hívom új kabinosnak a Dorfbahn kabinost. Azt mondta nem veszítettem vele semmit, hogy azt még nem használtam, bár azt elismerte, hogy az új síiskolának nagyon jó, mert könnyű pályák vannak mellette.
Hogy a repülés ne tartson örökké, némi nézelődés és beszélgetés után jött a kérdés, hogy mennyire bírom a hullámvasutat. Mondtam, hogy részemről mehet, tisztában vagyok vele, hogy neki is haza kell előbb-utóbb mennie. :-) A hullámvasút és némi dugóhúzó után a leszállás már nem is tűnt kritikus pontnak.
A tandemrepülés nem olcsó, főleg ha a síelés költségeit is hozzávesszük, mégis azt mondom, ha egy ilyen csodás helyen vagytok és van rá lehetőség, próbáljátok ki!
Kedvcsinálónak töltöttem fel egy kis videót is. Az állandó vigyor az arcomon szerintem mindent elárul... :-)

https://sielok.hu/video/teli-tandem-repules-werfenweng/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.