Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Riesneralm
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
mizsolt
14 élménybeszámolót írt
14
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Riesneralm
2016.03.17. 23:47
Riesneralm-Planneralm 2016 Márc. 13-15.

Az ünnepi hosszú hétvégén itt síeltünk, mivel csendesebb, nyugodt síhelyet kerestünk nem túlságosan távol otthonunktól. Nem jártunk még erre korábban, ezért úgy döntöttünk kipróbáljuk.

Első nap, megnéztük Planneralmot, ami egy kicsi családias síterep 2-2 ülő és húzólifttel + gyerek lifttel. Egy viszonylag meredek hegyi út végén találjuk a települést. Teljesen kezdőknek, és azoknak ajánlanám, akik szeretnek új terepeket felfedezni. Bár ezt a terepet bejárni nem nagy kihívás. A teljesen kezdőknek gyerek liftek a rendszer jobb szélén, az ügyesebbek a 4-es pályán csúszhatnak a rövidebb húzólift mellett, amely szerintem egy rövid, de tökéletes gyakorló pálya például a carving-hoz. A haladó sízők a 2 ülőszékest és a hosszabb csákányost tudják használni, melynek a felső része meredekebb (most ratrakolt fekete és kezeletlen freeride), de hamarabb kiszállva mindenkinek jó lehet a pályája. A leírások szerint Planneralmon 600 méter a síelhető szint, de ez szerintem túlzó, nem a felvonókat használó síelőkre vonatkozik...... Ettől eltekintve, nincs probléma. A pályák viszonylag rövidek, az ülőliftek viszont nem a leg lassúbbakból valóak , igaz buborék nincs rajtuk, mely rossz időben jól jönne. Ott jártunkkor, a szerintem kiemelkedően jó hóminőség kárpótolt minket a kisebb rendszerhasználatért, és a felső szakaszon megragadó felhőért, mely a látást erősen korlátozta a nap jelentős részében. Délutánra azért kitisztult fent is. Több freeride zóna is ki van jelölve, melyek a liftek közelében vannak. Összegezve a tapasztaltakat, nyugodtságot kedvelőknek, vagy új helyet felfedezni akaróknak ajánlanám a területet, hosszabb időre azért szerintem unalmas lehet....

A következő napokat Riesneralmon töltöttük, mely kicsit nagyobb rendszer, több mint 850 méter síelhető szintkülönbséggel és modernebb buborékos ülőliftekkel. A lenti bébi és gyerek lifteken kívül csak 3 db ülőszékes van, mégse unalmas itt csúszni ha jó az időjárás, és a hóminőség. A két szélső lift gyors és buborékos, a középső lassabb és nyitott. Méretéhez képest változatos a síterep. A hasonló kisebb terepek között szerintem nagyon jó. A teljesen kezdők ha felmennek az ülőlifttel, az erdei 1-es pályán, tudnak lejönni,mely egy lankás igaz szűk hegyi út, ellenkező esetben egy-egy meredekebb letörést be kell vállalniuk. Ezért, nem a legkezdőbbeknek ajánlható a felső rész, mely változó szélességű és különböző meredekségű szakaszokkal tarkított pályákból áll. Ezeket variálva lehet itt változatosan síelni. A parkolóig vezető 2-es piros pálya alja sajnos a nap végére ilyenkor tavasszal megenged, kellemetlen rajta lejönni, Kár, hogy egy lifttel lehet a parkolóból felmenni, mert a piros 2-es pálya felső 3/4-ed része ilyenkor is meglepően jó, de ha valaki használni szeretné a felső részt az alsó szakaszon is le kell mennie... Ezért inkább a felső 2 ülőliftet használják többen, ahol jelenleg tökéletes a pályákon a hóminőség. Most kevesen voltunk, ezért a várakozás a lifteknél nulla, és a pályák a nap végére sem buckásodtak ki. Kivétel a parkoló előtti utolsó alsó szakasz, mely megolvad, majd ismét meg fagy. Így próbára teszi az autóhoz igyekvőket. Ott jártunkkor a pályakarbantartásra nem lehetett panasz.

Az ünnepet itt töltő magyarok hazatértével elképzelni sem tudom mennyien használják majd a rendszert. A hétfői csodás napsütés után, kedden esett ugyan a hó, de a pályák szenzációsak voltak, és látni is jól lehetett. Szerintem kb. 100-an lehettünk összesen. Volt olyan menet, mikor nem találkoztunk senkivel...... Ilyen ritkán adatik sípályán.

Az árak ugyan kedvezőbbek, mint a nagyobb frekventáltabb helyeken, de nem jelentősen. Ezért tehát nem érdemes ide jönni. Aki viszont kerülné a tömeget és kevesebb pályával megelégszik, az megtalálja a számítását. A pályák szinte biztos hogy sokkal jobb állapotban maradnak zárásig, mint a zsúfoltabb nagyobb helyeken..

Nekünk tetszett, mivel a kis helyek között ez egy szimpatikus, változatos terep. Csak legyen jó a hó, és jó az idő.......
IMG-6429.JPG
IMG-6416.JPG
IMG-6432.JPG
IMG-6413.JPG
IMG-6419.JPG
IMG-6430.JPG
IMG-6432.JPG
IMG-6417.JPG
IMG-6410.JPG
IMG-6441.JPG
IMG-6435.JPG
IMG-6445.JPG
IMG-6447.JPG
IMG-6448.JPG
IMG-6408.JPG
IMG-6409.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.