Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les Contamines síterep leírás galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 3
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  petibFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.01.27. 14:54
(Üzenetazonosító: 106260)
petib Hozzászólások: 84
Regisztrált: 2010.02.09.
58 síterepet értékelt

Szia!
Örülök, hogy nektek is tetszett a hely. Visszagondolva: igazad van, valóban a délutáni utolsó lecsúszás mindig küzdős volt, aki ezt el akarja kerülni, az inkább válassza a kabint.
Előzmény: (Julu 105955)
Feladó:  JuluNőHaladó síelő
Dátum: 2011.01.26. 17:58
(Üzenetazonosító: 105955)
Julu Hozzászólások: 52
Regisztrált: 2003.10.08.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
St Gervais-ben töltött hetünk 3. napján átmentünk Les Contamines pályáira. Mindenkinek ajánlom, annál is inkább, mivel a bérlet ide is érvényes. Petib leírása erről a terepről abszolút korrekt, ezért nekem felesleges bemutatni.
Rengeteg hó, remekül kezelt pályák, kevés ember. Sajnos valamilyen oknál fogva a Grevettaz, és Rebans feketéket lezárták. A Croche fekete/buckás nyitva volt. Aki nem szereti a buckákat, annak a lift másik oldalán lehetősége van egy piroson leereszkedni(ennél vannak sokkal hosszabb pirosak is) Egyébként fent a Aig. Croche csúcson található egy tájékoztató-szemléltető tábla a körülvevő hegyekről.Az Olympique feketének csak kétharmada volt síelhető. Egyébként a piros pályák is lendületesek, klassz élmény bármelyiken is csúszni. Egy rossz tapasztalatom volt csupán, és ez a nap végén a parkolóhoz való lejutást jelentette. A térképen egy piros hóágyúzható pályát jelöltek. Borzasztóan leszűkült (egyszemélyes lett), ami nem lett volna baj, csak rémes volt a kásás hó rajta. Bokáig ért, nagyon nehézzé vált rajta a haladás.Ha ezt tudjuk, nem ezen indulunk el , hanem inkább lefelé is kabinozunk.Azonban fent annyira jól kezelt pályákkal találkoztunk, hogy erre nem számítottunk.
3nap-Les-Contamines-29-600-x-450.jpg3nap-Les-Contamines-30-600-x-450.jpg3nap-Les-Contamines-39-600-x-450.jpg3nap-Les-Contamines-57-600-x-450.jpg
Feladó:  petibFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.02.12. 19:43
(Üzenetazonosító: 84332)
petib Hozzászólások: 84
Regisztrált: 2010.02.09.
58 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Ezt a kevéssé ismert síterepet egyetlen gerinc választja el a St.Gervais-i pályáktól, és mivel az Evasion Mt.Blanc bérlet érvényes rá, érdemes egyszer átmenni.
Mi kocsival voltunk, de úgy tudom, síbusz is közlekedik a két település között.
Ne ijedjetek meg a lent lévő tömeg láttán, miután feljutottunk a kabinossal a Signal nevű központba a tömeg gyorsan szétoszlott a széles, jól ápolt pályákon, ahol rengeteg piros pályán nyílik lehetőség a száguldásra vagy éppen a technika csiszolására.
A terepet egy gerinc osztja két részre, így a nap minden szakában lehet napsütötte pályákat találni. A gerincen van a terep legnépszerűbb étterme, ahonnan gyönyörű a rálátás a Mt.Blanc tömbjére.
A gerincről a Belleville felé eső oldalon a Choton és a Plan nevű húzós felvonók mellett több igen jó, sokszor szinte teljesen kihalt kék és piros pályán lehet síelni, viszont a Hauteluce-i kabinos tetejétől levezető pálya délre szinte mindig kijegesedett.
Egy helyről nem tudok beszámolni: a Veleray nevű húzós felvonóhoz tartozó fekete pályáról, ide valahogy soha nem jutottunk el, ellenben a buckákat kevésbé kedvelőknek bátran ajánlhatom a Grevettaz nevű - meglepő módon ratrakolt - fekete pályát.
Ha van rá idő hazafelé még érdemes megnézni a falu kis templomát, hálás fotótéma háttérben a hegyekkel.
Összefoglalva: aki teheti, szánjon rá legalább egy napot erre a terepre, szerintem megéri!
h i r d e t é s
laponként:
összesen 3
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »