Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les Contamines
síterep infó oldal
ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.01.27. 14:54
Szia!
Örülök, hogy nektek is tetszett a hely. Visszagondolva: igazad van, valóban a délutáni utolsó lecsúszás mindig küzdős volt, aki ezt el akarja kerülni, az inkább válassza a kabint.
Előzmény: (Julu 105955)
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2011.01.26. 17:58
St Gervais-ben töltött hetünk 3. napján átmentünk Les Contamines pályáira. Mindenkinek ajánlom, annál is inkább, mivel a bérlet ide is érvényes. Petib leírása erről a terepről abszolút korrekt, ezért nekem felesleges bemutatni.
Rengeteg hó, remekül kezelt pályák, kevés ember. Sajnos valamilyen oknál fogva a Grevettaz, és Rebans feketéket lezárták. A Croche fekete/buckás nyitva volt. Aki nem szereti a buckákat, annak a lift másik oldalán lehetősége van egy piroson leereszkedni(ennél vannak sokkal hosszabb pirosak is) Egyébként fent a Aig. Croche csúcson található egy tájékoztató-szemléltető tábla a körülvevő hegyekről.Az Olympique feketének csak kétharmada volt síelhető. Egyébként a piros pályák is lendületesek, klassz élmény bármelyiken is csúszni. Egy rossz tapasztalatom volt csupán, és ez a nap végén a parkolóhoz való lejutást jelentette. A térképen egy piros hóágyúzható pályát jelöltek. Borzasztóan leszűkült (egyszemélyes lett), ami nem lett volna baj, csak rémes volt a kásás hó rajta. Bokáig ért, nagyon nehézzé vált rajta a haladás.Ha ezt tudjuk, nem ezen indulunk el , hanem inkább lefelé is kabinozunk.Azonban fent annyira jól kezelt pályákkal találkoztunk, hogy erre nem számítottunk.
3nap-Les-Contamines-29-600-x-450.jpg
3nap-Les-Contamines-30-600-x-450.jpg
3nap-Les-Contamines-39-600-x-450.jpg
3nap-Les-Contamines-57-600-x-450.jpg
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2010.02.12. 19:43
Sziasztok!

Ezt a kevéssé ismert síterepet egyetlen gerinc választja el a St.Gervais-i pályáktól, és mivel az Evasion Mt.Blanc bérlet érvényes rá, érdemes egyszer átmenni.
Mi kocsival voltunk, de úgy tudom, síbusz is közlekedik a két település között.
Ne ijedjetek meg a lent lévő tömeg láttán, miután feljutottunk a kabinossal a Signal nevű központba a tömeg gyorsan szétoszlott a széles, jól ápolt pályákon, ahol rengeteg piros pályán nyílik lehetőség a száguldásra vagy éppen a technika csiszolására.
A terepet egy gerinc osztja két részre, így a nap minden szakában lehet napsütötte pályákat találni. A gerincen van a terep legnépszerűbb étterme, ahonnan gyönyörű a rálátás a Mt.Blanc tömbjére.
A gerincről a Belleville felé eső oldalon a Choton és a Plan nevű húzós felvonók mellett több igen jó, sokszor szinte teljesen kihalt kék és piros pályán lehet síelni, viszont a Hauteluce-i kabinos tetejétől levezető pálya délre szinte mindig kijegesedett.
Egy helyről nem tudok beszámolni: a Veleray nevű húzós felvonóhoz tartozó fekete pályáról, ide valahogy soha nem jutottunk el, ellenben a buckákat kevésbé kedvelőknek bátran ajánlhatom a Grevettaz nevű - meglepő módon ratrakolt - fekete pályát.
Ha van rá idő hazafelé még érdemes megnézni a falu kis templomát, hálás fotótéma háttérben a hegyekkel.
Összefoglalva: aki teheti, szánjon rá legalább egy napot erre a terepre, szerintem megéri!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.