Menü ≡

Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma
Üzenet szövege
Feladó:  Kis KoviFérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.01.04. 21:06
(Üzenetazonosító: 129486)
Kis Kovi Hozzászólások: 235
Regisztrált: 2011.02.07.
24 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sajnos egyre gyengébb telek várhatóak összességében, ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy-egy évben azért ne legyen még komolyabb téli periódus, de átlagban a havas napok száma tovább fog csökkeni, a hóhatár tovább fog emelkedni a magasabb hegységekben is.
Bár még (sajnos) az sem kizárt a következő évtizedekben, hogy drasztikus olvadás esetén, a Golf-áramlat gyengülése/eltérülése folytán Európa a globális felmelegedés ellenére akár hűljön (ez nem Hollywood kizárólagos agyszüleménye:) is egy darabig a többi térséghez képest (mondjuk egy yellowstone-i szupervulkán kitörés estén a forgatóköny jelentősen átíródna, törölve az ilyen problémákat, hogy hol síeljünk:).

Szerintem a fentiekből adódóan a következő évtizedekben - mint az élet számos más területén - a "mű (szintetikus) anyagok" irányába tolódunk, azaz a mai műanyag pályák egyre "hóközelebbi" élményének, illúziójának megteremtése lesz a fő csapás irány. Szerintem ez már csak azért is reális alternatíva, mert a használat (síelés) nem szezonfüggővé válik és ez által gazdaságosabbá tehető a működés. Amennyiben az élet úgy hozza, hogy természetes hó is kerül a pályára, az tényleg már csak hab lesz a tortán:)

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »