Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kühtai Tirolban
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Grauer Bär - szálloda Innsbruck óvárosában
ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Carousel
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2020.10.03. 14:57
A Kaiserbahnnal at lehet csuszni az ut alatt, fentebb a varosban kell csak az ut masik oldalara atsetalni a Wisbergbahn es a Hochalterbahn között.

Kühtai hobiztos, de a deli fekvesü palyak nagy resze firnesedik delutanra, egy-ket napra vagy csak kiegesziteskent viszont megeri felmenni.
Előzmény: (tux001 209447)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2020.09.30. 16:07
Át kell sétálni az úton.
Szerk.: bocs, ez 10 éve volt, azóta nem tudom.
Előzmény: (tux001 209447)
tux001
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2020.09.30. 11:34
3-4 napot tervezek a síterepen eltölteni.
A pályatérkép alapján a síterep az út két oldalán helyezkedik el.
Kérdésem, hogy Obertauernhez hasonlóan egybefüggő-e a rendszer, vagy csak külün- külön síelhető a két oldal?
Krechl
343 élménybeszámolót írt
343
18 éve tag
2017.02.12. 15:54
Egyetértek. Az egynapos ajánlás igencsak felszínes összegzése a terepnek. Az kétségtelen, hogy elsődlegesen freeride paradicsom, de a pályákat sem kell lebecsülni. Habár nincsenek sokkilóméteres pályái, de kellőn változatosak.
grandpalacko
3 élménybeszámolót írt
3
11 éve tag
2017.02.12. 07:31
Néhány észrevétel: az egy-két étterem nem tudom honnan jött, pizzériától kezdve fine diningon át hüttékig van minden, mint a búcsúban. Kabinos lift egy darab van, ülős liftekből több, és csákányos is van jó pár. A pályák változatosak, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nehézségűt, a keskeny részek inkább a végefelé vannak.

Pár fontos és hasznos infó kimaradt az értékelésből: kiváló nagy félcső, gyerek- és haladó snowpark, boardercross pálya, tavasziasabb időben banked szlalom pálya, heti 2x esti sízés, szánkópálya, megfelelő hómennyiség mellett kiváló freeride lehetőségek. Ezek alapján szerintem több napot is megér.
Viktória22
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2017.02.04. 17:54
Ötz városból szerpentinen jól megközelíthető hely. Hóbiztos mert Kuhtai 2020 m magasan fekszik. Az infrastruktúrája nem igazán kielégítő , egy-két étterem van csak, de elegáns 4* szállodákkal.Ülő és kabinos liftek vannak , a pályák meredekek , némelyik keskeny ami ködös időben igencsak veszélyes (tapasztaltam.) 37 Euro egy felnőtt napi jegy.
Egy napot megér Kühtai.
WAndrea
1072 élménybeszámolót írt
1072
22 éve tag
2012.03.10. 07:53
Nem volt még fóruma ennek a síterepnek, nem is tudom miért. Igazi titkos tipp. Most erre vetett a jósors és valami piszok szerencsével friss porhavat (aznap éjjel esett) napsütést és teljes szélcsendet kaptunk ki egész napra. Tegnap itt síeltünk, és bár bejártuk az egész terepet, a pályákról nem sokat tudok írni. Vezetőnk a freeride megszállottja, így folyamatosan csak a pályán kívüli részeket teszteltük.

Kezdtük reggel a 9-es fekete pálya mentén. A délelőtt nagy részét itt töltöttük, annak ellenére, hogy csákányozni kellett (Gaiskogellift), mivel még dél körül is voltak szűz részek. Aztán miután bejártuk az egész síterepet megállapítottuk, hogy itt volt a legjobb a hóminőség - valahogy kevesen jártak erre, miénk volt a porcukor.

Igaz, a síterep többi részén sem tapasztaltunk sorban állást a lifteknél. Néha pályán is csúsztunk, változatos, gyönyörű. A panorámához hozzátartozik egy gyönyörű zöld vízű tó és egy másik víztározó, aminek csak a hatalmas völgyzárógátját látni, a képeken is látszik a nagy vízszintes csík két hegycsúcs között.

Mindenhol freeride nyomok. Végtelen lehetőségek. Legnagyobb kihívást a Dreiseenhütte mellőli offpiste lecsúszás jelentett, itt a felső meredek részen remegett a térdem, de középtájtól már élveztem nagyon! Szélesedő völgy, hosszú kifutóval.

Ahogy Stani írja nagyon találóan a síterep leírásban Kühtai "Tirol Obertauernje". Tényleg nagyon emlékeztet a hely OT-re. Nem túl nagy a szintkülönbség: 2000 és 2500 m között vannak a pályák, de olyan minőségű hó van, mint az álom és sokáig kitart biztosan. Minden szállás pályaszállás, szebbnél szebb hoteleket látni az út mentén, középen a rózsaszín tornyos Hotel Alpenrose olyan mint egy kastély.

Kühtai fordítása Tehénvölgy. Arra nyáron jár erre, mindenfelé legelésző teheneket fog itt találni, az úton sem szabad gyorsan hajtani, mert itt ők veszik át a terepek amikor kizöldel. Addig viszont a síelőké, érdemes meglátogatni, főleg az offpiste rajongóit fogja elvarázsolni!

Csináltam kb. 300 fotót, abból válogattam:
https://sielok.hu/fotoalbum/kuhtai-2012-marcius/galeria/

Most Innsbruckban vagyok, folytatjuk a környékbeli síterepek felderítését.
https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk/innsbruck-olimpia-siregio/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.