Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obertauern
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Fischer Ferienhaus - igényes apartmanok Obertauern és Grosseck között félúton
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Csusza7
3 élménybeszámolót írt
3
2 hónapja tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obertauern
2024.02.24. 16:28
Febr. 19-20-ai sielés:
Tavaly voltunk először itt március kozepén, Radstadti megfizethető áru szállással, indulás előtt 2 héttel foglalással. Jó volt.
Az idén 5 napra terveztünk érkezni a környékre sielni, de sajnos szállást már nem találtam megfizethető áron február közepére, 80 km-es körzetben. Egyébként a pálya május 1-ig nyitva van a tervek szerint.
Így Gerlitzen lett a fő pálya és szállás, gondoltam majd ott elleszünk 3 napot és valamelyik osztrák vagy olasz pályára átmegyünk 2 napra kalandozni.
Sajnos az időjárás olyan meleg volt, hogy Gerlitzen teljesen ki volt kásásodva és 10 óra köröl már hatalmas kásabuckák voltak. A hegy felétől lefelé csak a pályán volt hó, este sem volt minusz, reggel 10 órakor meg már 10 fok volt még felhős időben is. Kezdők szenvedtek, de a haladóknak sem volt kellemes. A lapos részek viszonylag jól bírták, de egyébként 3 nap alatt bejártunk mindent, elfogyott a pálya.

Obertauern Gerlitzen mellől kb a tojásos felvonótól 110 km-re és 1 óra 15 percre van. Megéri-e elkalandozni? Mindenképpen! Főleg ha ilyen meleg időjárás van mint most! Az autópályán van egy +7 eurós Katschberg alagút, amit reggel kifizettünk, hazafelé meg kikerültük a Katschberg hegyen és pályán keresztül, masszív emelkedővel és lejtővel az úton.
Reggel esett az eső Gerlitzentől Obertauernig, majd kb. a település tábla előtt 1 km-el hóesésre váltott és a közút mellett 1 méter magas hómennyiség kezdődött. Több helyen olvastam, hogy különleges mikroklíma van ott. Lehet benne valami. Két napig amíg ott voltunk folyamatosan esett a hó, fent a hegygerincen erős szél fújt.
Ez volt nekünk hóország a korábbi 3 nap után. A hó minőségét újra meg kellett szokni, hogy itt ki van fagyva a pálya, hogy természetes hó van. Mi nagyon szeretjük, hogy van csákányos, tányéros, vagy fapados 2-es és 4 személyes felvonó. A Tauernrundet kényelmesen két nap két irányban körbejárva és az igényelt plusz körökkel igény szerint kiegészítve mégis nagyon jól esett beülni a 6-os és 8-as kényelmes, bőr, fűtött ülésekbe a buborékot lehajtva, mert vadul esett a hó és a dara valamint fújt a szél. Persze kiszállva újra kapod a természetet az arcodba, de ez ilyen, sielni jöttünk.
Nagyon szeretjük, hogy a pályákat jól be lehet látni, a végcélokat ki lehet jelölni, mert az egész völgy egy nagy térképpé válik egy kis helyismeret után, főleg ha nincs felhő vagy köd. Most vegyes volt, esett a hó meg a dara vadul, fújt a szél, vágta az arcunkat a cucc a csősál egyre feljebb csúszott, de nem baj. A pályák jók, nem buckásodnak, szélesek. Sokan a pályát is elhagyják egy kis freeridera, van rá bőven lehetőség, egy két rész lavinaveszély miatt le volt zárva, ki volt táblázva. De a kezelt pályákon nincs ilyen veszély.

Mi személy szerint nagyon szeretjük ezt a pályát, a jegyárakat nézegetve egy hangyányival még olcsóbb is a bérlet itt (Gerlizten, Flachau és társai). A közwc-k nagyon magas szintűek, modernek, néhol piszoár felett szemmagasságban a falba épített kistévén a panorámatv megy zenével. Túlzás, de itt ez van, papír, hajszárító, tisztaság, akasztó és polcok mindenütt.
A pályáknál ami feltűnt, hogy a szín jelöléseknél itt elférne egy kis árnyalás. A piros pályákon azért előfordulnak meredekebb szakaszok, máshol erre már egy feketét is ráraknának. Nem vészes, de kezdőként erre járva ezzel számolni kell.
Most ez a két nap alatt végig zárva volt a Gamsleiten2 fekete pálya. Pedig erre fájt a fogam. :-) Tavaly párszor lejöttem rajta, a tetején szép kilátás van, és azért élmény egy ilyen pályán sielni.
Idén is ettünk délben, kb max fél 12-ig be kell ülni, mert utána esélytelen. Egy fél literes skiwasser és főkaja átlag 9 ezer ft/fő körül jött ki a Grünwaldkopfbahn alsó alatt/mellett az étteremben és az Edelweissbahn alsó valamelyik étteremben.
Parkolás: időben kell érkezni, elvileg 9-kor nyitnak a felvonók, 3/4 9-kor még P3 parkolóba félig tele állapotban érkeztünk.
Síbérlet: 2 eur visszajár a nap végén ha az automatába leadod.
Gyerekkel: Bobby runde, Kindertauernrunde, játszósípark kis házakkal, szlalompályával, jégkunyhó, pumpapálya (mi így hívtuk)
Fotopontok: Beatles lemezszobor, normál szobor a hotel előtt, Beatles zongora, hinta, szivecskés napágy, stb ki mit szeret, vagy a S7-es csúcspontok, 3-5 méteres hófalak, vagy egyszerűen a csodás látvány körben.
Síturisták: az idén rengeteg hollanddal találkoztunk. Buszokkal, kocsival jöttek, és angolok buszokkal.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.