Lengyelország
Tylicz
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
MarDa
28 élménybeszámolót írt
28
12 éve tag
6 éve
Két parkolóból megközelíthető jó síterepek. A lankàsabb kék pàlyàk gyakorlàsra alkalmasak. A hosszabbik rendszer kék és piros pàlyàkkal àll rendelkezésre. Itt hàromüléses felvonó is működik. Vasàrnap lévén kb 5-10 perces volt a soràllàs. Bankautomata a kasszàhoz közel van, szükség van rá. A pàlya aljàban kivàló kielbasa és grillezett sajt is kapható.
SíMan
426 élménybeszámolót írt
426
16 éve tag
10 éve
Számomra is új és úgy látom a fórum számára is új lengyel síterepet tudok kicsit bemutatni. Tylicz a szlovák határtól néhány km-re lévő kis síközpont, kb. 10 km-re Krynicától. A honlapját itt találhatjátok meg:
http://www.tylicz-ski.pl/index.html
Sajnos csak lengyel nyelven, de ettől függetlenül szerintem nagyon informatív. 5 km-nyi sípályával rendelkezik, amelyek gyakorlatilag kék besorolásúak, némi piros szakaszokkal. Miután feleségem teljesen kezdő (na jó, túl volt már 5 SKI C.U.L.T. módszerrel vezényelt műanyag pályás órán), ezért is választottuk első napra. Ha a sítérképet megnézzük, akkor az 1-es számozású székes felvonó környéke jelenti a "központot", itt több az infrastruktúra (pénztár, hütte, wc, síkölcsönző, síiskola, bár, stb.), míg a 2,3 tányéros felvonó környékén pénztár, hütte és
wc található. Felszerelést (síbakancs, síléc) is kellett a feleségemnek bérelni, amelyet korrekt áron (30 zloty/nap összegért) sikerült (Völkl léc, Rossignol bakancs). Lehet venni napi jegyet (70 zloty), vagy órásakat (2, 4), illetve pontokat is (1 pont 1 zloty), amelyeket a chipes kártyára töltenek fel. Valószínűleg elég sok hó esett az utóbbi időben, de elég tréfás volt, hogy a felvonó beléptetőrendszere majdnem térd magasságában volt! A tányéros felvonók mellett van egy ingyenesen használható baby lift, amely nagyon jó a fokozatosság szempontjából. Ezen az oldalon a 2 számú kék pálya felső szakasza teljesen kezdőknek kicsit meredek, de kellően széles, így leküzdhető.
A pálya aljában található hütte kultúrált és elfogadható árakon dolgoznak (10 zloty felett kaja nem is volt!). Sajnos a másik oldalra, a székes felvonóhoz most még nem mertünk átmenni, mert a páromnak még sok lett volna, így az ottani pályákat nem tudom bemutatni. Teszek fel néhány képet is.
P1010806.JPG
P1010810.JPG
P1010811.JPG
P1010813.JPG
SANY1141.JPG
SANY1143.JPG
SANY1144.JPG
SANY1180.JPG
SANY1181.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.