Időjárás Szlovákiában

ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
HJH
51 élménybeszámolót írt
51
7 hónapja tag
1 hónapja
In the Tatranská Lomnica resort there is a technical maintenance of cableways from 17.4. to 28.4.2023. The Štrbské Pleso resort is open until 23.4.
majusi-nytvatartas.jpg
bouquetk
347 élménybeszámolót írt
347
11 éve tag
1 hónapja
Ez a dátumhoz kötött zárlat az egyi legnagyobb marhaság, de jól illeszkedik a csehszlovák abszurdhoz. Állítólag az állatok nyugalma miatt van. Érdekes, mert a lengyel zergéket, medvéket, mormotákat nem zavarják az emberek.
Bata Attila
2077 élménybeszámolót írt
2077
16 éve tag
1 hónapja
Igen, a zárlat júniusig tart. Mi az első túrát mindig július elejére tettük.

Hétvégén síeltem egy lelkes szlovák síalpinistával, idén sokszor jött le valamelyik, az általad is említett kuloárban vagy völgyben, számos képet mutatott ezekről a síelésekről.
Azt mondta, ő a zárlat után már nem csúszik, majd megkérdem, mennyire tartatják be ezt a szabályt.

A síalpinizmussal (vagy ha lesz erre jobb magyar kifejezés) jövőre többet foglalkozunk ezen az oldalon, hiszen 2026-ban már olimpiai sportág lesz.
Előzmény: (bouquetk 218747)
h i r d e t é s
bouquetk
347 élménybeszámolót írt
347
11 éve tag
1 hónapja
Amennyire én tudom a Magas Tátrában június közepéig tart a téli zárlat. Ez alatt a turista utak jó része zárva van (nem használhatóak). Ez alól kivétel a nyitva lévő házakig vezető utak, meg a Magistrale jó része. A síalpinizmus (ahogy ők hívják) egy érdekes ügy, mert a turista utakat elvileg nem lehet elhagyni, de ez nyilván értelmezhetetlen. Szokott lenni egy igen szűk listájuk, hogy melyik völgyekben engedélyezett. Ez egy meglehetősen komolytalan történet, mert pl. amikor még érintett voltam és néztem, a Menguszfalvi völgy nem volt engedélyezett. Ez kb. a legnépszerűbb völgy, ott van a Poprádi ház, sokan mennek a Tengerszem csúcsra is, valameddig lécen. Van egy csomó jó sítúra út, Sátán kuloár, Pátria kuloár, Omladék völgy stb.
A tiltás ellenére bőven mozognak erre a népek, nemigen emlékszem olyan esetre, hogy valakinek is szóltak volna emiatt.
Bata Attila
2077 élménybeszámolót írt
2077
16 éve tag
1 hónapja
Síelés Szlovákiában a szezon hátralévő részében:

Tátralomnic alsó rész
Április 16-án bezárt.

Tátralomnic-Lomnici-nyereg
Április utolsó hétvégéjén + május 1., valamint a május 6-7-i hétvége

Csorbató
Április 23-ig naponta. Április utolsó hétvégéjén + május 1., valamint a május 6-7-i hétvége

Chopok
Április 23-ig naponta. Április utolsó hétvégéjén + május 1., valamint a május 6-7-i hétvége

Rohács
Április 16-án bezárt, de megfelelő hóviszonyok esetén az április 22-i hétvégére kinyitnak.

Hiába méteres a hó, mostantól a sítúrázás (síalpinizmus) tiltott a menedékházak feletti régiókban a Magas-Tátrában.
Henroy
226 élménybeszámolót írt
226
7 éve tag
4 éve
Szlovákiából sem akar továbbra se tágítani a tél. A magasabb régiókban mínuszok és havazás:
https://sielok.hu/webkamerak/kepek/szlovakia/
Paganini
48 élménybeszámolót írt
48
12 éve tag
5 éve
A magashegységi térségre vörös riasztás van 2017.XII.12. keddre extrém erősségű főnszél (160-180km/h) lehetősége miatt, kiadta a szlovák hydrometeorológia.
(forrás: shmu.sk)
Kovács péter01
15 élménybeszámolót írt
15
6 éve tag
6 éve
Köszi a választ remelhetoleg ki fog nyitni es nem megyunk el potyara majd szombaton:)
Előzmény: (Henroy 195372)
Henroy
226 élménybeszámolót írt
226
7 éve tag
6 éve
Hétfőig folyamatosan nyitva voltak. Én is néztem a karbantartással kapcsolatos infót, ott valóban azt tűntették fel, h 22-23.-án nyitva lesz ismét. Ez elég biztosnak tűnik. Főleg azt is figyelembe véve, hogy az elmúlt napokban leesett ott 20 -30 cm hó és nap közben sem megy 0 fok fölé a hőmérséklet (most délben is havazik Csorbatónál és -2.5 fok van)
Kovács péter01
15 élménybeszámolót írt
15
6 éve tag
6 éve
Szia tudsz esetleg valamit csorbatórol? Pentekre volt tervezve haverokal boardozas mert h meg nyitva van viszon ma reggel lattam itt h bezart viszont a http.tv.sk viszont az van irva h bezart karban tartas miatt es 22.-23 .an nyitva lesz . Az lennr igazabol a kérdes h tudsz e esetleg valami biztosat mondani h amit leirtak az ugy lesz e vagy h
Tenleg kinyit e szombat vasarnap.
A válaszod elore is köszönom :)
Peti
Előzmény: (Henroy 195370)
Henroy
226 élménybeszámolót írt
226
7 éve tag
6 éve
....és a felvidéki kamerák is hamisítatlan téli időről tanúskodnak:
http://www.holidayinfo.sk/hu/Kamery/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.