Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Passo Rolle
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sole - 3 csillagos superior családi hotel Bellamonte közelében
ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2022.03.31. 19:20
Kár, hogy aznap, mikor idén ott voltunk, a fekete pálya zárva volt. Viszont kevesen voltak, túrázóból szinte többet láttunk, mint síelőből.

Képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/carezza-passo-rolle-2022/galeria/
Előzmény: (salamoncs 204874)
salamoncs
21 élménybeszámolót írt
21
11 éve tag
2019.02.18. 13:09
PASSO ROLLE:
A San Martino bérlethez tartozik, de mivel elkülönült terep, külön írok róla.
Szóval ez egy kicsi, csendes, félreeső terep, ahol a paplanszerű dombok fölé szikrázó sziklaszirtek magasodnak. A pályákon rajtunk kívül leginkább egyenruhás pénzügyőröket látunk, akiket itt képeznek ki hegyimentési feladatokra. A felvonók régiek, zörögnek-csattognak-vádlin vágnak; a Paradiso nevű fekete pálya kb. 1 km hosszú, jól kezelt, jópárat lehet csúszni rajta egymás után, javítva az egyéni sebességrekordokat. A mellette lévő két rövidebb ülőfelvonó (az öreg kétüléses neve vicces módon Ferrari) kihagyható.
Az autóút túloldalán van egy tárcsás húzó- és egy ülőlift. A térkép szerint a két rész nincs összekötve, de azért át lehet síelni egyikről a másikra: a Cimon felvonó aljánál jobbra megy egy síút a tárcsás aljához. Ez keresztezi az autóutat, ezért le-fel kell csatolni, bár láttunk olyan olasz családot, akik ennél kényelmesebbek voltak (biztos bérelték a lécet :) ). Visszafelé a tárcsás aljával egyvonalban, az autóút mellett van egy hütte (Malga Rolle, egyébként kiváló helyi sajtokat árulnak elvitelre), ezt érdemes megcélozni. Itt átkelve az úton, ratraknyomon le lehet csúszni a Paradiso (és a Ferrari) aljához.
IMG-5639.JPG
IMG-5671.JPG
IMG-5769.JPG
IMG-5640.JPG
IMG-5641.JPG
IMG-5645.JPG
IMG-5648.JPG
IMG-5763.JPG
IMG-5768.JPG
salamoncs
21 élménybeszámolót írt
21
11 éve tag
2019.02.18. 12:48
A február 9-16. héten voltunk San Martino di Castrozzában. Őszintén szólva azért jöttünk ide, mert itt találtunk szállást, de nem bántuk meg.
A terep több, csak síbusszal összekötött részből áll. A legnagyobb összefüggő terület a Tognola és a Ces közötti "síhinta", jó vonalvezetésű pályákkal. Különösen a Punta Ces és a Cima Tognola tetejéről induló, a tetőn keskeny, de egyébként széles, piros pályák tetszettek, de a Tognola is kellemes. A terület hátránya, hogy a síelők legnagyobb barátjából, a gyors ülőfelvonóból kevés van. A két fő kabinos gyors, és a pályákkal egy szintben vanak (síelés közben nem kell lépcsőzni), de rajtuk kívül a régi, vádlinvágós ülőfelvonó a jellemző. Autóval érkezőknek a Ces parkolóját érdemes megcélozni, mert a Tognola aljánál lévő zsúfoltabb, a felvonótól messzebb lehet csak helyet találni; de a Malga Ces nevű, magasan lévő hüttéhez is fel lehet autózni, sokan ott parkoltak. (Oda a Pra Nasse nevű, kis húzóliftektől megy fel az út).
A Col Verde felvonó, és a mellette lévő pálya elkülönül a többitől, ami kár, mert egyébként ez is széles, jól kezelt pálya. Viszont szombaton és szerdán este itt van esti síelés, ilyenkor ki lehet próbálni. Ha valaki mégis napközben megy, a felvonó tetejéről egy nagykabinossal fel tud menni a Rosetta nevű hegyre, de csak a kilátás kedvéért, sípálya onnan nem jön le.
A terephez tartoznak a Rolle-hágó (Passo Rolle) pályái is, erről külön írok (ez a kicsi gyöngyszem igazán megérdemelne egy külön sort az olasz terepek listáján, hiszen fizikailag elkülönül a többitől.)
Összességében a hely különösen gyerekes családoknak, vagy a nagyobb összefüggő síterületet nem igénylő síelőknek ajánlható, mert a Dolomiti többi terepétől kicsit kiesik. Mi 4+2 (4 nap helyi, 2 nap Dolomiti Superski) bérletet vettünk, a 4 napot helyben és a Rolle hágón töltöttünk, a 2 napból az egyiket Bellamontén (fél óra kocsival), a másikat nagyrészt a San Pellegrinó hágón, majd a nap végét a Marmolada gleccseren (összesen 1,5 órás út) töltöttük el.
Tognola pálya
Tognola pálya
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
16 éve tag
2018.04.01. 21:51
Passo Rolle, egy igazi gyöngyszem… Tavaszi kisízésünk egyik helyszíne a San Martino di Castrozza síterep kisebbik része, a hágó Bellamonte felőli oldalán lévő Passo Rolle. Mivel San Martino-val nem sízhető össze, mérete miatt nyugodtan lehetne önálló síterepként értékelni.

Bellamonte felől kb. 20 perc alatt elérhető autóval. Megérkezvén, a szezon vége felé a parkolóban a mi öt autónkkal együtt 6 ( azaz hat!) autó parkolt.

Kissé kopottas, retró ülős felvonók. Semmi fűtött ülés, semmi buborék, semmi kabinos, semmi úri flanc. A lassító nélküli négyüléses úgy alád vág, hogy a vádlid-combod csupa kék-zöld folt. A kiszállás sem egyszerű, búcsúzóul még egyed jól odacsap az ülés. De…

Mintegy 1,5 m vastag hópaplan a hegyeken, szikrázóan kék ég alatt billiárdasztal simaságú pályák vártak olyan csodás természeti környezetben, hogy a lélegzetünk is elállt.

Háromezres sziklák karcolták a valószínűtlenül kék eget, melyeket időnként felhővattába csomagolták a tenger felől érkező felhők. Nyugalom, és széles mosoly mindenhol és mindenkin. Egyszerűen pazar volt.

Széles lankás, dimbes-dombos kék pályák a kezdőknek, piros kellemes vonalvezetésű a bátrabbaknak, és persze a fekete Paradiso a profiknak. A szezon legjobb havát karcoltuk egész nap. Nem kellett figyelni, nem kellett óvatoskodni, repült a sí… A csapatból többen sebességi rekordot döntöttek, 100 km/h körül szaladt a léc többünknél.

Aki nem a nagy pályarendszereket keresi, hanem igazi élménysízésre vágyik, itt a helye. Egyszer mindenképp el kell jönnöd a Passo Rolle-ra.
P3280002.JPG
P3280016.JPG
P3280023.JPG
P3280026.JPG
P3280049.JPG
P3280077.JPG
P3280139.JPG
P3280042.JPG
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.