Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skitour Lagazuoi

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gentiana
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2023.01.24. 12:33
Nagyon szépen köszönöm! :)
Mi is nagyon várjuk már!
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2023.01.23. 10:36
Szia! Amit írok, három évvel ezelőtti tapasztalat.
Lagazoui túra: Alta Badia felől megközelíteni Armentarolan keresztül lehet . (ez a legkönnyebben a Piz Soregáró lecsúszva érhető el.) A szálloda melletti parkolóból indulnak kisbuszok a Falzarego-hágóhoz, legutóbb 6 € volt az ár.
A kabinos lifttel lehet feljutni a Lagazoui tetejére, innen indul a pálya balra tartva. Kb 6 km alatt pár méter híján 1000 m a szintkülönbség. Az út csodálatos, jóval a fahatár felett indul, lassan a törpefenyős régióba majd az erdős területre visz le. Útközben egy hütte van, érdemes megállni egy szusszanásra. Kicsit lejjebb fagyott vízesés látható. A lejtő aljában sajnos "sífutópálya" van vagy 200 m, aztán nagyon enyhe lejtőn lehet lecsúszni a lovasszánokhoz, melyet a sík terepen visszahúznak a kiindulási pontra, Armentarolába.
5Torri: Már a cortinai sírégióhoz tartozik, ezért oda kombinált vagy Dolomiti Superski bérlet kell. Két része (amit régen síbusz kötött össze) már egy újabb felvonónak köszönhetően átsíelhető.
Jó szórakozást!
(Ezt most éppen Alta Badiából írom, mi is itt vagyunk.)
Gentiana
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2023.01.22. 16:09
Sziasztok! Alta Badia-n fogunk egy hetet síelni és szívesen megnéznénk a Lagazuoi-kört vagy a Cortinai részre ( 5Torri, Averau) is átvezető Super 8 körtúrát. Aki járt már itt, (esetleg nem is túl régen) és lenne kedves megosztani tapasztalatait, nagyon örülnék neki.... :)
Előre is köszönöm.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.