Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Litmanova - Ruzbachy - Novolubovnianske
síterep infó oldal
ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
ZoLe$
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2004.12.12. 16:48
Köszi a linkeket, megnéztem őket.
A szállással kapcsolatos már tárgytalan, mivel már lejelentkeztem, megyünk egy 50 személyes busszal. Jobb híján így megyek, mert minden más lehetőség befuccsolt. Csak a társaság is elég gyenguska, mivel szinte mindenki elég kezdő/középhaladó szinten tud síelni.
De a térképet elnézve nekik ez tökéletes is lesz. De én szétunom magam, max majd az erdőbe megyek vagy keresek valamilyen szűzhavas területet és mászok ...
Mindenesetre köszönök mindent, de ha még van valami jöhet, sosem elég az infókból :)
ZoLe$
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2004.12.08. 16:12
Litmanováért szerintem sok az a 20e HUF, de Ruzbachyra a 11 az reális... Arról tudsz vmi oldalt mondani ahol utánanéztél? Mert a fent lévő linken nem sok mindent találtam róla.

Donovalyn már voltam, ott tanultam meg síelni.
Chopok az meg messze van ehhez a helyhez, nem? Bár nekünk a szállásunk valami faluba van (Hotel Kremna) Ólubótól 7km, a Lengyel határtól 15km-re. Foggalmam nincs hol lehet :)
De Chopok az jó lenne egyszer már jártam ott, bár akkor nem nagoyn tudtam síelni...
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
harmi
13 élménybeszámolót írt
13
19 éve tag
2004.12.08. 10:07
Keresgess a https://www.holidayinfo.sk honlapon. Ott rengeteg pálya van és mindről találsz magyar nyelvű információt is!
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2004.12.07. 20:22
Zoli,Ft-ban értettem:)Tehát huszonvalahány ezer Ft volt a síbérlet(vagy pont 20 a felnötteknek,valahogy így)
Környéken...hát,nem igazán.Ez nem azt jelenti,hogy nincs,csak mi nem fedeztük fel:)Ami jobb,az ugyebár a Lomnici csúcs(nem messze van,mert Litmanova már a lengyel határt súrolja),csak hát azt rebesgetik,most a síszezon a vihar miatt problémás lesz.Nem nagyon tudok Neked tanácsot adni.Egy pár hely,ami után esetleg nézhetsz:Donovaly(jó híre van),Jasná(a Chopok É-i oldala),Chopok-juh Tale(ez a D-i oldal:),és ugyebár a Magas-Tátra.Ruzbachy-t azóta megnéztem(érdekelt:),jónak tünik,Litmanova közelében van,még annyit írnak,hogy "A jól karbantartott pályák elsösorban kezdök,es középhaladók részére..".Itt a síbérletár:6napos felnött 11100Ft,gyerek 9000Ft.
ZoLe$
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2004.12.07. 19:24
Köszi a felvilágosítást...
A bérlet az akkor most mennyi is 2000 korona?? Mert az elég soknak tűnik a minőséghez képest.

Azóta én is találtam 1 azaz egy képet a helyről azalapján is gyengusnak tűnt és az elmondásod alapján is. Már csak azért is mert nem mondom azt, hogy a legprofibb vagyok, de ettől a szinttől már jócskán messze. Szóval ez a kék ill. lankás piros pályák nem hiszem hogy lekötnének egy óránál tovább :(

Ott vagy környéken vannak jobb sípályák, vagy olyan szűzhavas területek amik nem pályák de mászással bevállalhatóak?

Előre is köszönöm válaszod.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2004.12.07. 19:13
Szia!
Nem csoda,hogy nem találtál róluk,mert kis helyek:)Én személy szerint Litmanováról tudok nyilatkozni.4szer voltam ott(egyetemi tábor keretében),tehát azért ismerem már eléggé:)Litmanován tulajdonképpen 1pálya van,ennek 2része van.Az alsó egy rövidebb,kicsit meredekebb(viszonyítás kérdése mondjuk:).Majd innen kell "átgurulni" a nagy pálya aljára.Az hosszabb,olyan 800m körüli.Ennek a felsö szakasza lankás(gólyóval simán be lehet venni:),majd jön egy törés,és a meredekebb rész,ez a hosszabb.Tárcsás felvonó van,nem használnak hóágyut,és már jegyellenörzö gépet is bevezettek:)Na,szóval a tapasztalat.Én tavaly mondtam azt,hogy soha többet.A pályát nem kezelik le,valahol szüz hó,valahol a füvön sielsz(az mondjuk vicces volt,amikor a földböl kellett kiásnom a lécem végét:)).Ha Szlovákia más pályáin nincs nagyon hó,akkor mindenki ide özönlik,és rengeteget kell várni a felvonóra,és a pályán is sokan vannak.Nem hóbiztos terület,tavaly pl.csak az alsó pályán lehetett sielni,ehhez hozzájött a tömeg...katasztrófa.Egy olyan kis(és kezeletlen!) pályán annyi ember..ilyen szempontból negatívum.DE!Ha esetleg kezdö sielök vagytok,akkor ajánlom,mert ez az a pálya,ahol aztán gyakorolhatsz,amennyit csak akarsz.Én hajdanán itt tanultam meg sielni is,arra tökéletes.De ha már profik vagytok...a büfé mindenesetre remek:))Tehát kb ennyi.Tehát a sielés "minösége" függ a szlovák hóviszonyoktól,és az emberek mennyiségétöl.Ruzbachyról csak hallottam,az allítólag jó,de én megfogadtam,csak saját tapasztalatokban hiszek:))Ennyit tudtam hozzátenni,sorry:)Mindenesetre sok sikert!:)

U.I.Ja,és a bérlet 5napra 2x ezer volt.
ZoLe$
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2004.12.07. 11:15
Sziasztok!

Aki tud valamit az alábbi helyekről, kérlek oszd meg velem. Mert lenne lehetőségem ide menni, de semmit sem találtam róluk ezért félek, hogy valami nagyon gagyi hely. Előre is köszönök mindent.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.