Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

nem túl jó síelés javítása

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2005.03.17. 09:22
Természetes reakció nem csak a gyerekeknél, hanem a felnőtteknél is, hogy félünk a lejtőtől, s az a reflex, ha elhajlunk tőle, nagyobb biztonságban vagyunk. A hátradőlés reflexét növeli, ha mindjárt a tanulás elején nem megfelelő lejtőre viszed a gyereket, ekkor ez a hátradőlő reflex erősen rögzül. Ha a megfeleő lejtőn kezdjük a tanulást, és szinte azonnal megkezdjük a gyorsulásos hátrakerülés, illetve a lassításos előrekerülés kivédésének tanulását, hatékonyan és gyorsan lehet javítani a hátullevést még gyermekeknél is. Ezek speciális gyakorlatok, hiába magyaráznám el, házilagosan nem valószínű, hogy működni fog.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.02.10. 21:39
Azért sokat lehet javítani rajta. Mi szoktunk játszani, pl "alagutat": terpesz alatt átbújjon, és abból álljon fel, úgy állsz elé, h kanyarodjon és jön a következő alagút - ezt már akkor lehet kezdeni, ha még fél, nem tudja, hogy tud kanyarodni, de már képes rá. (Az egész picik élvezik a legjobban)
Ha a pálya lapos, akkor szoktam "kergetni", h elérem a fenekét, és tudja, ha előredől egérutat adok neki.
És persze, a ki-tud-jobban-előredőlni verseny.
A lécbiztonsága már elég jó, uralja a lécet. Ez a fő szempont. Sokat javult, mikor előtte csúsztunk tempósan (nem gyorsan) és hagytuk. A gyerek hajlamos az utánzásra, magam is meglepődtem a változásokon.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.02.08. 20:04
Igen, az összes kisgyerek ösztönösen hátul ülős súlyponttal síel, ha rendszeresen síel, akkor 10-12 éves korára teljesen meg fog változni a tartása, megtanulja használni a síbotot, szinte újra tanulja a síelést, tudtán kívül, ezért tér el a felnőtt síeléstől homlokegyenest a gyerekeknél látott technika.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.02.08. 17:55
Szia!

Tapasztalat szerint az összes gyerek hátsó súlyponttal síel. Legalábbis akiket eddig láttam és kezdők azok mind. Nálunk a két éve síelő gyerek most már nem dől hátra de a mindkét kezét hátrafeszíti olyan furán. Az oktató szerint védekezésül hogy ne menjen gyorsan, és szerinte ne szóljak rá hacsak el nem esik emiatt.
Holecz Anna
10 élménybeszámolót írt
10
19 éve tag
2005.02.08. 08:41
Kislányom két éve kezdett el síelni, iskolai sítáborban oktatóval. Elég sokat járunk ki, idén azért nem küldtem el a táborba, mert nem volt számára megfelelő csoport. ( kezdő, 1-2 sítábor évi 5 nap középhaladó, illetve önállóan menő haladó csoport van ) A problémám az, hogy nagyon hátul síel, szinte hanyatt dől. Hogy lehetne segíteni rajta, mert hiába mondom, hogy döljön előre, állítja, hogy elől van ( korcsolyával is ez a helyzet, csak ott nagyokat esik, de mielőtt nem síelt, jól korizott). Saját felszerelése van, carving léc. Ha van valami ötletetek várom !
Köszi Anna
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.