Melyik a legjobb hely Lengyelországban?

ÜZENETEK (26)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
8 éve tag
2 éve
Szuper!! 👍🎿
Előzmény: (Mil 211416)
Mil
793 élménybeszámolót írt
793
16 éve tag
2 éve
Az :) Update: Február 12-tól kinyithatnak a lengyel terepek.
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
8 éve tag
2 éve
Brilliáns! 😁👍
Előzmény: (Mil 211319)
h i r d e t é s
Mil
793 élménybeszámolót írt
793
16 éve tag
2 éve
Lengyelországban a plázák kinyithattak - de a siterepek továbbra sem.. Az abszurditás ellen tiltakozásul egy csapat hódeszkás, sielö összegyült a katowicei plázában és a lépcsökön, mozgólépcsökön kezdtek el sportolni, teljes felszerelésben: https://www.infokatowice.pl/2021/02/01/narciarze-i-snowboardzisci-jezdzili-na-schodach-w-galerii-katowickiej-odczarowywali-absurd-zdjecia/
Horváth Zoltán
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
3 éve
Sziasztok!
Téli hónapokra rendszeres női, sízős útitársat keresek,a közeli síterepekre(Lengyelország,Szlovákia,Szlovénia,Ausztria)Ide írj!
Zoltán
Mil
793 élménybeszámolót írt
793
16 éve tag
3 éve
Szerintem egyértelműen Szczyrk.
magnum56
275 élménybeszámolót írt
275
14 éve tag
4 éve
Ismeri-e valaki a Suche nevű faluban lévő sípályát?
Ez a pálya ugyanannak a hegynek a másik oldalán van, ahol a Zakopane-Harenda-i pálya.
Hossza kb. 670 méter és három ága van, ami így közel 2 km-t jelent. Ülőszékes lift és hóágyú is van.
Komolyabbnak tűnik, mint a Harenda-i, mert az csak 550 méter és gyakorlatilag egyetlen széles pálya, viszont elég meredek.
A sielok.hu-n nem szerepel a Suche-i apálya, de a Google Earth-ban jól látható. Érdemes lenne felvenni, hogy többet tudjunk meg róla.
japesz
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
11 éve
Én pár éve voltam Zakopanében, de akkor nem volt nagy tömeg. Ez esetben alternatíva lehet Bialka-Tatrzanska illetve Bukowina-Tatrzanska terepe is.

Az útvonal szerintem majdnem mindegy, de rossz idő (havazás) esetén meggondolandó a Poprád felőli megközelítés, akkor inkább a 77-est ajánlanám.

Jó síelést!
krisztianbeton
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
11 éve
Sziasztok !
Mi hétvégén mennénk Poroninba(Zakopanetól 8km) és onnan környező pályákra síelni. Azt szeretném kérdezni akik ismerősek arafelé h melyik pályára érdemes elmenni? A Zakopane-i pályára valóban "lehetetlen" feljutni? Két gyerekkel mennénk úgyhogy több órás sorbanállás szóba se jöhet! Ill. utazni mere érdemes? :besztercebánya felé végig az E77-esen vagy amerre az útvonaltervező írja Hatvan Salgótarján és fel egyenesen? Köszi a válaszokat jó havat Mindenkinek!
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
14 éve tag
11 éve
Szia,

sajnos ha megnyúztok sem tudom a síterep nevét, de Zakopane mellett volt a szállásunk, onnan autóztunk kb 15 percet.

De szerintem nagy baj nem lesz abból, ha átteszed Zakopane alá, mert szerintem az ottani terepek mind hasonló adottságúak. :D
Előzmény: (admin3 130113)
admin3
700 élménybeszámolót írt
700
16 éve tag
11 éve
Szia Beni,

Hogy hívták a helyet, ahol síeltél? Ebben a listában benne van esetleg? https://sielok.hu/siterepek/lengyelorszag/

Áthelyezhetjük a hozzászólásodat Zakopane alá? :)
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=61
Előzmény: (Beni_1 130110)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
14 éve tag
11 éve
Mi most hétvégén voltunk Zakopane környékén. Lengyelországban még nem síeltem (vagyis gyerekkoromban egyszer, de arra már nem emlékszem :) ), és nagyon kellemes meglepetés volt.

Alapból az már furcsa volt, hogy gyakorlatilag minden falu szélén volt minimum egy sípálya, amerre mentünk. Nyilván ezek az osztrák pályarendszerekhez képest nagyon kicsik, de vannak köztük, amik egy-két napra teljesen megfeleltek.

Mi nem a zakopanei pályákon síeltünk, mert a tömeg miatt már a pálya közelébe sem jutottunk, hanem egy közeli kisebb terepen csúsztunk, ahova legalább a tömegtől odafértünk. A felvonóknál kisebb tumultus volt napközben, de a pályák nem voltak semmivel rosszabbak nap végére, mint egy átlagos osztrák síterepen (nyilván első nap az egész napos hóesés miatt buckásodott), de második nap szuper havon csúsztunk.

Ami külön pozitívum, hogy a pályák mérete miatt könnyen kivilágíthatóak, és szinte mindegyik nyitva van este 10-ig. Így egy kis éjszakai sízés is színesítette a programot.

Maga a hely, a környező falvak, Zakopane pedig igazi gyöngyszem. A friss hóba, az esti kivilágítással szinte mesebeli városkává változtak a települések, az árak teljesen barátiak (még a hüttékben is - nem tudom ott hogy hívják :D ) az emberek többnyire kedvesek, bár idegen nyelven nem sokan beszélnek.

Összességében nagyon pozitív véleményem alakult ki erről a környékről, szerintem a hétvégi síelésben alternatíva lehet az osztrák, szlovák síterepekkel szemben.

És ha valaki erre a környékre "téved" mindenképp kostolja megy a grillezett sajtokat a sípályán... Isteni finomak!
Burján Ambrus
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
12 éve
A Zakopánehez tartozó sípályák közül csak a Kasprowy pályáin síeltem, ott is régebben. A Glubalowka előtti sor valahogy mindig elriasztott. A Kasprowyre feljutni is szinte lehetetllennel határos. Csak a függő vasút jöhet szóba, és arra szezonban jegyet kapni nem egyszerű. Kár mert igazán hosszú, és erős pálya szinte csak ott van Lo-ban. Viszont Bialka szinte teljesen hóbiztos (rengeteget hóágyúzzák), több kényelmes, korszerű felvonója is van, és ha jól választjuk meg az időpontot, akkor tömeg sincs. Az árak elfogadhatóak, és ha valaki bírja erőnléttel, akkor akár késő estig lehet síelni, mivel este tízig mennek a felvonók, a pálya rendesen ki van világítva. A pályához kapcsolódó infrastruktúra kifejezetten jó, egészen olcsón lehet kajálni is akár. A parkolója hatalmas. Szerintem Lengyelországban most ide érdemes menni. Rengeteg magán szállás van, és a mi árszínvonalunkhoz képest olcsónak mondható. Érdemes félpanziót választani Obiadokolacia-val, ami tulajdonképpen egy 3 fogásos főétkezés, amit este is el lehet fogyasztani. A reggeli általában svédasztalos, nagyon bőséges.
kincses
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
13 éve
Sziasztok

Valaki tudna írni valamit Korbielów-Pilskorol?Pályák?Síbérlet?
Melinda78
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
14 éve
Kedeves "Janóbátyó"!
Köszönöm a képeket és a rövid összefoglalót. Bár most melegszik az idő, de remélhetőleg jövő hétvégén lesz még hó:-) A jelenlegi jelentések szerint a 7-es pálya (egyetlen fekete) nem üzemel, de talán lehet majd ott is csúszni. A bérlet napi vagy pontrendszeres? Amennyiben nem lesz elég izgalmas a síterep haza fel útba esik Jasna:-) Addigra már ott is olcsóbb a bérlet a hírek szerint.
Hallottam már a lengyel vendégszeretetről és ízeletes étkekről! Már nagyon várom:-)
Üdv,
Melinda
Janóbátyó
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
14 éve
"Melinda78"-nak és mindazoknak akik szeretik a barátságos lengyel mentalitást, vendégszeretetet, szívesen ajánlom Korbielowot. A "régi" lengyel időkben is, valamint egy éve karácsonykor is síztem e helyen. Elég hóbiztos, nem túl nagy terep, de tágas fennsíkjai, ill. erdei pályái sok örömet okozhatnak... Néhány fotót is mellékelek, üdvözlettel Janóbátyó
112-1203.JPG
112-1206.JPG
Melinda78
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
14 éve
Sziasztok Mindenki!

Én ma akardtam az osztrák ajánlatok után a lengyel pályákra. Életemben nem voltam még ott, de jövő hétvégén ellátogatnék Korbielow pályáira. Esetleg valakinek van már tapasztalata véleménye?

Köszi előre is!
Üdv,
Observer
484 élménybeszámolót írt
484
18 éve tag
14 éve
Zakopane nagyon felkapott hely lett, ennek megfelelően durvább árakra és tömegre is számítani kell, főleg a központi síhelyeken: Kasprowy, Gubalówka, stb... ha tehetitek, inkább hétköznap menjetek, így talán kisebb lesz a tömeg. Zakopane környékén van még 1-2 kisebb hely ülőliftekkel, amit érdemesebb lehet meglátogatni, itt már kevesebb az esély a tumultusra, pl:
http://www.witow-ski.pl/en/
https://sielok.hu/siterep/harenda/
http://www.maleciche.com/mapa-stoku
stb...
ivandzso
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
14 éve
hello.
Lengyerországba szeretnénk menni febr. közepe körül. Melyik siterepet tudnátok javasolni?
(teljesen kezdök ill. haladó sielök vagyunk,olcsó helyet szeretnénk,Zakopane környékén.)Fontos, hogy esti muletságra is legyen lehetöség,tehát ne egy kis 100fös falu legyen:)
nagyon köszönöm elöre is!
(Szczyrket ajánlották,de az egy kicsit távolabb van Kazincbarcikához.)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.