Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kasberg - Grünau
síterep infó oldal
ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2013.12.22. 23:55
4 napos felső-ausztriai sítúránkat itt zártuk. A hó, pályák minősége Wurzeralmon és Hinterstoderen jobb volt. Kasbergen a fenti rész rendeben volt, de közép tájon több helyen olvadt, ahol megsütötte a nap. A Talabfahrt pedig teljesen jeges volt. Ennek ellenére gyerekekkel szerintem visszamegyünk.

Az okok:
- Sok kis "zegzugos" fenyők között futó enyhe kék pálya.
- Hosszú fedett szőnyeg tanulópályával.
- Játszóház az alsó állomáson.
...

Az egésznek van számomra valami megfoghatatlan bája, kellemes kis hely.
mizsolt
14 élménybeszámolót írt
14
12 éve tag
2013.03.20. 13:53
Kasberg-Grünau 2013 márc 17

Munkámból kifolyólag jártunk a környéken barátaimmal, és kerestünk egy helyet az A1 autópálya közelében egynapos síelésre.Úgy döntöttünk megnézzük,mivel még nem jártunk itt.

Kellemes napos idő,és jó hóviszonyok fogadtak minket.A vasárnapi időpont ellenére sem voltak sokan,sorakozni sehol nem kellett.Azt tudtuk hogy inkább családi a síhely,de bíztunk benne hogy a 40-km egy napra elég lesz.

Nem csalódtunk,de csoda se ért minket.Ez egy igazi gyerekes, családi síhely,ahol jó időben a miénkhez hasonló körülmények mellett egy kellemes napot lehet eltölteni.

A kabinos pályája (1) ugyan hosszabb, meredekebb letörések után lankásabb szűkebb részek váltogatják egymást,de néhány kör után mindenképpen tovább áll az ember.A körbe lejövő kék egy gyerekeknek való turista pálya meglepően sok felfelé tartó sítúrázóval.A kabinos tetejénél néhány kellemes kék tanulópálya és húzóliftekkel ellátott igaz nagyon rövid de jól csúszható pirosak vannak.
Ha ezt a részt bejárta az ember jöhet a felső rész.A felső kabin után jöhetnek az ülőszékes lifthez tartozó pályák.
Sajnos ezek is lehetnének hosszabbak,szélesebbek és egyenletesebbek.Most kevesen csúsztunk rajtuk,de főszezonban zsúfoltabbak lehetnek.A felső részen két húzólift található ezen kívül.Az elsőhöz egy tanuló kék pálya tartozik és egy snow park néhány elemmel.A végére hagytam a nekünk leginkább megfelelő adottságokkal rendelkező pályákat.A 12,13-as pályák már megfelelő meredekségű és szélességű pályák,melyekhez most tökéletes hóminőség társult,még zárás előtt is kiváló állapotban voltak.De el kell ismerni hogy lehetnének legalább kétszer ilyen hosszúak.A síelés végéhez érve a hegy tetejéről végig csúszhatnak a gyerekek és családosok is a parkolóig,mivel lefelé minden szakaszhoz tartozik "kék" alternatíva.

Összegezve a tapasztaltakat,megállapítható hogy inkább családosoknak ,gyerekeknek, kezdő síelőknek való a terület de ilyenkor, már nem főszezonban(!) megfelelő időjárás és hóviszony esetén haladóbb sízők is egy kellemes napot tölthetnek itt,ha elviselik a húzólifteket és a rövidebb pályákat.A 40km pálya,még ha sok helyen 1 lifthez több pálya is társul ad annyi változatosságot hogy ne érezzen hiányt az ember a nap végén.A hely szép,a pályák kezeltek,melegedők-éttermek vannak,az ellátás tökéletes volt.Több napra más területet választanék,de örülök hogy itt is jártam,jót síeltünk,kellemes emlék.
sieles-2013-Kasberg-Grunau-021.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-017.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-025.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-026.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-029.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-034.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-035.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-049.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-045.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-051.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-054.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-056.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-038.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-066.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-063.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-068.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-069.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-070.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-072.jpg
sieles-2013-Kasberg-Grunau-073.jpg
skydiver74
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2013.02.16. 17:28
Sziasztok,

Kétszer mentünk ma erre a síterepre...először és utoljára. Reggel 8:50re odaértünk, vettünk napijegyet, és örültünk hogy nincsenek sokan. -2 fok volt odakint, és szél nélkül esett nagyon szépen a hó. Remek időnek ígérkezett.

Felmentünk az első felvonóval, és az első kék pálya következett...ahogy síeltünk lefelé, egyre több és több hóbucka következett. Eldolgozásnak a nyomai sem látszottak. Úgy voltunk vele, bizonyosan ezt a pályát még nem kezelték úgyhogy következett egy másik kék pálya kicsit lentebb. Ugyanaz a látvány fogadott...hóbucka és igénytelen, több napja kezeletlen pálya.

Még ekkor sem csüggedtünk, ha már ott voltunk, hanem elmentünk egy piros pályára....dettó ugyanaz

Cca 90 perc felvonózás és szenvedés után elmentünk a lenti recepcióhoz, ahol közölte velünk a korábban rendes pultos hölgy (a fizetéskor kedves volt) hogy csak nem képzeljük azt, hogy az emberek ilyenkor fognak a pályán dolgozni hiszen esik a hó. ... mondtam neki kedvesen hogy rendben, akkor 90 perc után itt a kártya és adjon vissza valami pénzt mert nem tudunk itt síelni ( a párom már több éve síel, pontosan 4szer esett el, ebből egyszer mindkettő léc leoldott).

Azt mondta visszaadja a kártya utáni 2 euró kauciót, és örülhetek neki hogy ezek után azt is megkapom. Kértem reklamációs könyvet, persze hogy nem kaptam meg, azt mondta írjak emailt ha valami nem tetszik.

Hja, azt még nem is mondtam el hogy a pályák kitáblázottsága is hagy némi kivetni valót maga után.

Hát ennyi, ma is gazdagabb lettem egy tapasztalattal, és szegényebb 69 euróval. Jobban jártam volna ha ezt a pénzt valami hasznosabbra költöm, mondjuk egy menhelynek fizetem be.
kalmarp
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.03.01. 20:44
Februar utolso 4 napjan voltunk Kasbergen. Szerintem egy hosszu hetvegere idealis siterep. Nincs nagy zsufoltsag, alig vagy inkabb egyaltalan nem kell sorbaallni a felvonoknal, a szemelyzet kedves. Csaladosoknak, kezdoknek vagy csak rovidebb idore idealis. A palyak altalaban csakanyos felvonoval( de abbol a jobbik fajta) megkozelithetoek. A siterep tetejen meg meleg idoben is van sok ho. Minden nap ratrakkal kezelik a palyakat, igy aki reggel korabban megy mint a biliardasztalon sielhet.
A palyarendszer 1 nap alatt jol besielheto es kiismerheto. Jo hogy van felnapi jegy (delelott es delutan is, igy az utazas napjan is csuszhat az ember). A volgybe vezeto palyak sajnos a meleg ido miatt kasas hoval voltak boritva, de azert elvezheto.
A ho fent a csucs mellett a februar 27-ei havazas miatt kivalo minosegu volt.
A legjobb palyak a csucs kornyeken vannak. Elonye a terepnek hogy kozel van Magyarorszaghoz. Mi egy maganszallasnal voltunk Gmundenben, a tohoz kozel (a Tiscover.com on lehet rakeresni - Bilek Appartman, nekunk nagyon tetszett. Kb 20 percre van autoval.
Ghost Rider
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.02.25. 19:27
Ugyan nem idén voltam itt, hanem még 2009-ben, attól még jöhet egy beszámoló, jobb később, mint soha. Szóval 2009 márciusában jártam itt.

A terep az alacsony fekvésű Linz-Wels vidéktől délre fekszik, egy-két hegyecske után rögtön a Kasberg jön, vagyis nem is gondoltuk volna, hogy a márciusi melegben lehet síelni az autópályától számított első komolyabb hegyen, márpedig a Kasbergen általában jó hóviszonyok vannak, szűk völgy, északi fekvés és előtte egy árnyékoló hegyvonulat miatt. A völgyben persze lehet meleg, emiatt ott általában nincs túl sok hó, de a tetőn szinte mindig van komolyabb, egy méter feletti mennyiség.

A szállásunk az alsó kabinos lifttől párszáz méterre volt egy hostel-szerű helyen. Nem is volt rossz, egyéb szállások Grünauban és környékén vannak, ami kb 5 km, ez meg kvázi pályaszállás volt. A parkoló is elég meredeken emelkedik felfele, de izzasztó caplatás helyett vannak ingyenes buszok, amik felviszik az embert a parkolótól a kabinos lift völgyállomásáig.

A pályákról annyit, hogy ez egy kifejezetten családosoknak ajánlható hely. Nincs zsúfoltság, és a kabinos lift felső állomásánál több kifejezetten könnyű pálya van (3,4,5 és zauberteppich). Vannak itt kellemes piros pályák is, az 1, 7 és 8 jelűek nem voltak rosszak. A hosszú völgymenetben vannak fekete részek is, de építettek elkerülő piros pályát is a meredek részekhez, így kényelmesen le lehet menni ott is, ha van elég hó, illetve ha jeges lenne középen. Van egy elkerülő kék erdei út is (2-es "pálya"), ami nem túl érdekes és keskeny, de ott mindenki le tud menni a völgybe.

A jobb pályák azonban még feljebb vannak, egy régi kabinos lift megy fel a Regenkar nevű csúcs felé (Gruppenumlaufbahn). Elég érdekes megoldással, 3 db kabin van egymás mellé téve a drótkötélre, és a kötél 4 pontján van elhelyezve ilyen kabinhármas. A ki-és beszállásnál megáll a lift, ilyenkor a félúton levő kabinok megállnak. Nem túl jó érzés a két hegy közötti szakadék felett álldogálni percekig.

A csúcstól egy többféle nehézségben síelhető 4-üléses felvonó jár, talán ez volt az általam legtöbbet használt lift, a 9, 10, 11-es pályákkal. Jó még a kissé távolabb fekvő Spitzplaneck 12 és 13-mas pályája is.

Erről a hegycsúcsról a 2-es kék pálya visz vissza a Talabfahrt felé. Ugyan hosszúnak hosszú, de a nagy része a két hegy közötti gerincen húzódó keskeny hegyi út, ami alig lejt. Rossz időben (erős szél például) a két hegy közötti kabinos nem jár, ilyenkor a felső pályák megközelíthetetlenek.

A terep előnye, hogy általában kevesen vannak, ugyanakkor 40 km pálya van. Sajnos azonban a 40 km úgy jön össze, hogy van két hosszú Talabfahrt, van egy kb kilométer hosszú ülőfelvonó, amihez többféle pálya megy, és van egy csomó 6-800 méter hosszú húzólift, amikhez tartozó pályák hasonló hosszúságúak. Vagyis azért ilyen hosszú a pályarendszer, mert egy-egy rövid felvonóhoz sokféleképpen el lehet jutni. Aki szeret jó és érdekes pályákon hosszan, több kilométer hosszan síelni, annak ezt a helyet nem feltétlenül ajánlom. Hétvégére jó volt, mert a 40 km sok variációs lehetőséget ad, de igazán hosszú pálya csak az Spitzplaneckről lejövő 1-es piros, de a völgyben a pluszok miatt a hó elég kásás lett délutánra. Ha a 10, 11, 12, 13 pályák kétszer ilyen hosszúak volnának, akkor ez egy kiváló terep lenne.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2008.02.25. 13:45
Hello TZoli,

hat ha ilyen marad az ido (napsutes, 20C), akkor szerintem mar nem erdemes. A fenti palyak allapota nagyon rendben volt, de a legaljara vezeto tenyleg hosszu piros palya alja mar a hetvegen is nagyon olvadt. (Csak az also 100m volt foltos, de az eppen eleg, hogy ne lehesen ezen a palyan lesielni egy 20C-os melegfront utan.)

Mi az utolso pillanatban kerestunk szallast, igy mar nem tudtunk annyira valogatni. (A szallasunk rendben volt, bar a haziakkal egy konyhat, furdot hasznaltunk. De ez nekunk nem volt zavaro.)

Itt erdemes a szallasokat megnezni:
https://www.tiscover.at:
Österreich > Oberösterreich > Salzkammergut > Grünau im Almtal

Udv.: RM
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2008.02.25. 10:45
Hello RM és aki már volt itt!
Megnéztem a weboldalon a gyerekpálya képeit. Nagyon tetszenek! El is határoztam, hogy jövőre ellátogatunk ide! Gondolom márciusban már nem nagyon érdemes menni, ugye?
És pár szót egy kicsit bővebben a szálláslehetőségekről kérhetnék?
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2008.02.25. 09:15
Iden megint megneztuk (Febr. 22-23.), most nagyobb szerencsenk volt. Szep ido, jo palyak, csak a "Talabfahrt" legalja volt kopott.

CSALADOSAKNAK, KISGYEREKESEKNEK nagyon ajanlom! Ha kezdo a gyerek van itt kb. 100m-es FEDETT szonyeg a hegy tetejen. Mellette lankaval. Sok kellemes kek palya. Hullampalya, meseerdo ... A terep nincs tul magasan, igy az egesz fanyoerdos kornyezetben van.

A talabfahrt jo, hosszu piros palya. Jo ho eseten egy kek hegyiut is vezet le.

Szerintem egy hosszu hetvegere idealis. Persze joggal modjak sokan. Miert utazzak 480km-t amikor Semmering "csak" 330km. Hat itt nincs tomeg, szombaton sem volt sorbanallas. A csaladoknak minednfele kedvezmenyeket adnak (Pl.: 2felnott+2gyerek jegy.) Mi 15Eu/fo-ert laktunk reggelivel egy Bauernhofon, 6km-re a palyatol ...

Erdemes kiprobalni!
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
19 éve tag
2005.11.30. 14:44
Köszi RM!
Remélem nekünk nagyobb szerencsénk lesz az idővel.
Ha valakinek van még valamilyen tapasztalata , gondolok itt a jó időre akkor azt is szívesen venném.
Köszi még 1 X!

Üdv
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.11.29. 13:10
Szia! Mi egy napot sieltunk itt. Megtortuk az utat Zillertal fele. Sajna az idovel nem volt szerencsenk. Az eros szel miatt a felso resz le volt zarva. Az 1-e palya eleg hosszu, kellemes piros palya opcionalisan valaszthato meredekebb fekete reszekkel, atlagosan szeles. A kek 2-es lefele inkabb egy erdei ut. A 7-es 8-as kellemes szeles piros palyak ugy emlekszem. Abszolut kezdoknek a 4-es es 3-as kek palyak jok. Nem voltak sokan (bar ebben a rossz ido is kozrejatszhatott). Linztol, az autopajatol nincs messze, ezert is valasztottuk ezt a terepet kozepallomasnak. Linz utan kell lemenni a palyarol szerintem. ( Honlap: http://www.kasberg.at - itt van utvonaltervezo is. )
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
19 éve tag
2005.11.28. 20:44
Üdv
Tud valaki valamit mondani errőr az oszták síterepről.Ha valaki volt már , attól szívesen vennék ötleteket tanácsokat.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ez a síterep ami Linz-től nem messze van erre visszafelé?
Előre is köszönöm a tanácsotokat.

Üdv
Tamás
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.