Menü ≡

Bosznia-Hercegovina: Jahorina síterep leírás cikk galéria videó síiskola értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 650
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.08.09. 11:59
(Üzenetazonosító: 212533)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Nagy projektek folynak Jahorinán, pénteken felugrottunk picit.
1 db új 6-os a Rajska Dolina részen ( a lift Zeljo helyén épül
1 db új 6-os a Peggy kávézó felett, és egészen levisz a semmibe ( ott most egy új nagy hotel épül ( Sato rész mögött ).
A Poljice 6-ost lecserélik és 10 - es kabinos lesz a helyén.
Megjöttek a bérletárak is csatolom.
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.07.09. 07:22
(Üzenetazonosító: 212494)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Páran érdeklődtetek a beutazásról.
2 oltással és védettségi igazolvánnyal vagy Antigén teszttel tudtok jönni.
Több fejlesztés is zajlik, de a legnagyobb talán az új hatos ülős a Poljice közepétől ( Caffe Peggy ) tl lefelé a Sátor falu mögé a laposba.
Iszonyat jó szezon volt, egészen március végéig, utána bezártak 2 hétre Covid miatt ( 150 cm hó volt akkor ).
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.03.10. 08:05
(Üzenetazonosító: 212025)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Alig vagyunk a pályákon, friss hóra ébredtünk:-)
Jahorina-2021.03.10.jpg Jahorina-2021.03.10--2..jpg Reggeli.jpg
h i r d e t é s
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.03.04. 09:14
(Üzenetazonosító: 211970)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Pár napja vagyunk lenn Jahorinán, tökéletes minden. A határokon zökkenőmentesen átértünk. Kitoltuk a hosszú hétvégénket márc 15 - ig.
A pályák tartják magukat a meleg ( +3 ) ellenére, az éttermek, kocsmák nyitva vannak....durva, hogy kihozzák az ételeket, italokat. Páran vannak csak a felvonóknál.
IMG-9372.JPG IMG-9375.JPG IMG-9380.JPG IMG-9381.JPG
Feladó:  Naftz AndrasFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.02.04. 22:21
(Üzenetazonosító: 211387)
Naftz Andras Hozzászólások: 24
Regisztrált: 2007.01.23.
BEMUTATKOZÁS

Köszönöm mostmár ertem + hazafele karanten.
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.02.04. 06:58
(Üzenetazonosító: 211364)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Szia!

Nyugi, nem felejtik el a gyorshajtást:-)- 12 hónapig őrzik a felvételt!
Vannak ellenőrzési pontok, illetve rendőrök az út szélén akik a laptopjukba bepötyögik a rendszámot és ha volt gyorshajtás akkor büntetnek ( még a videót is megmutatják neked ).
Kiállítják a csekket és elnavigálnak a legközelebbi Postához, ott tudsz fizetni.
Amennyiben ez éjjel történik, akkor a rendőrségre visznek és ott fizetsz.
Elég sűrűn járunk arra, volt hogy 3 büntim is összegyűlt ( nem nagy túllépéssel ) 12 euronként darabja :-) Ezeket volt, hogy kártyával is tudtam fizetni, de euroval tuti.
Legközelebb, ha erre jártok kérdezzetek rá a szállásra, több helyen is volt szabad hely ( több kategóriában ).
Nincs annál szebb élmény, amikor a pálya mellett ébredsz ill. nem kell este még leutazni ( ami "közel" van ) Paleba.
A helyiekkel, barátokkal, szállásadókkal napi szinten beszélünk-azt mondták nem érezték meg annyira a Covid hatását. Akik eddig külföldre jártak, azok mind-mind itt csúsztak ( valamint szerbek, horvátok és szlovének is ).
A vasárnap esti hazaérkezés a samaci és udvari határon a vendégmunkások miatt csúszhat ( 1 -2 órácskát ).
Feladó:  adamlehner87FérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.02.03. 22:45
(Üzenetazonosító: 211359)
adamlehner87 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.12.09.

48 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel beléphetsz és 90 napig vízummentesen tartózkodhatsz. Sima liba.
Feladó:  adamlehner87FérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.02.03. 22:43
(Üzenetazonosító: 211358)
adamlehner87 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.12.09.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Múlt héten voltunk Jahorinán. Ami a síelést illeti Bosznia eddig abszolút radar alatt volt, a fórumnak hála találtunk rá - ezúton is köszi.

A kijutás sima ügy volt Horvátországon keresztül tranzitálva, 48 óránál nem negatív PCR teszttel. A horvát határőr csak annyit kérdezett, hogy hova megyünk. Elég későn és hirtelen jött az ötlet, így Jahornán nem, helyette a közeli Pale településen találtunk számunkra megfelelő szállást. A pálya 15 perc volt, teljesen vállalható távolság. Az út az autópálya hiánya ellenére tűrhető volt, viszont a rengeteg kamera kissé frusztráló (bár őszintén nem tudom be tudják-e hajtani az esetleges büntetést, mindenesetre jobb az óvatosság).

Első délután a helyi kicsi sípályát látogattuk meg, ráhangolódásnak jó volt, de síélmény szempontjából felejtős. Valójában Jahorina sem egy nagy terep, viszont szerethető. A pályák nagy része reggelente tökéletes állapotban volt, ugyanakkor délutánra eléggé buckásodtak. A 3,5 sínap alatt mindenféle időt sikerült kifognunk, a felhős, de világos hideg naptól, a 2m-es látótávolságú ködös napon át a ragyogó napsütésig és olvadó hóig volt minden. Hétköznap nem volt tömeg, és legfeljebb rövid sorban állással meg lehetett úszni a legtöbb felvonónál, viszont a szombati tömeg már a parkolóban is katasztrófa volt. Ráadásul rengeteg volt a kezdő, és az éppen oktatáson résztvevő, rendes íveket menni az első két csúszás után gyakorlatilag lehetetlen volt.

Ami viszont még szombaton is szenzációs volt és semmiképpen sem szabad kihagyni szerintem, az az esti síelés. Nincs tömeg, csak gyönyörűen kivilágított pályák és kellemes sült szag a pálya aljánál.

Ahogyan lentebb geri45 is írta, az éttermek, hütték nyitva vannak, ami most különösen fantasztikus volt. Számunkra üröm az örömben, hogy a dohányzás mindenhol megengedett, és sehol sincsen elkülönítve nem dohányzó rész. Az árak és az ételek viszont mindenért kárpótolnak:)

A maszkviselést és egyéb szabályokat a helyiek elég lazán veszik, bár a látszatra adnak, minden felvonónál állt pl. egy "covid control" feliratú ruhát viselő ember tablettel a kezében. Némelyikükön orr alatt volt a maszk:) A helyiek egyébként mindenhol nagyon kedvesek voltak, ugyanakkor a felvonóknál elég gyakran ment a tolakodás. Ez még magyarként is furcsa volt :)

A hazaút már kevésbé sikerült simára. Úgy számoltunk, hogy még a kijárási tilalom kezdete, azaz este 8 előtt hazaérünk, mert korábban utánaolvasva nem találtam erre vonatkozóan egyértelmű információt. A forgalom, szakadó eső majd szakadó hó - és egy finom, de nevetségesen olcsó ebéd - miatt azonban jócskán elcsúsztunk, fél 8-ra értünk a horvát-magyar határhoz Udvarnál. A határőrök bár kedvesek voltak, de nem voltak a helyzet magaslatán, a két karanténpapírt 1,5 óra alatt sikerült kitölteniük. Cserébe azt mondták, hogy ha megállítanak akkor mutassuk be a papírt és nem lesz gond a kijárási tilalommal.

Ettől eltekintve én mindenkinek ajánlom, aki megengedheti magának a 10 nap karantént (ami valójában 9, mert az érkezést is beleszámolták), vagy a 2 PCR tesztet, illetve nem veszélyeztetett és nem tart különösebben a vírustól. Az esetleges kellemetlenségekért cserébe valódi síélményben lehet része.

Néhány kép itt: https://sielok.hu/fotoalbum/jahorin...a-2021-januar/galeria/
Feladó:  geri45FérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.02.01. 22:28
(Üzenetazonosító: 211303)
geri45 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2021.02.01.
1 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Januar 8 ota vagyok Szarajevoban, ez ido alatt 8 napot sieltem Jahorinan, megprobalom osszefoglalni a tapasztalatokat.

Covid: 48 oranal nem regebbi teszttel engednek be Boszniaba, tranzitalni Horvatorszagon keresztul lehet. A bosnyak hataror keri az utlevelet, tesztet. Vamos meglatja a sileceket, mosolyog, megveregeti a vallam es elkoszon. Az egesz orszag teruleten kotelezo a maszk viselese, amit az utcan kb az emberek fele tart be. En Buffot hordok mindenhol, eddig sehol nem szoltak erte. A silifteknek ki tud alakulni tomeg, ki van irva mindenhova hogy maszk es 1,5 meter tavolsag, de ezt sem veszik tul komolyan a legtobben.

Palyak: Szerintem teljesen rendben vannak, azonban tobbsegeben eleg rovidek. Tapasztalt sielo kb 3 perc alatt leer a leghosszabbon ha ketszer megall pihenni. Ha tomeg van, marpedig ha jo az ido fel Szarajevo itt van foleg hetvegen, eleg hamar buckasodnak a palyak. Nehez megmondani melyik a legjobb palya, de egy nap alatt siman besielheto az egesz terep ha valaki tud sielni.

Freeride: En alapvetoen palyan kivul sielek ha van ra lehetoseg, Jahorinan viszont nem sok van. Azonban az 5-os palya mellett (a terkepen balra) eleg jokat lehet csuszni ha esett ho az elmult napokban. Erdekes hogy itt gyakorlatilag senki sem freerideol, 2 nap is volt amikor tobb oran keresztul itt csuszkaltam, egeszen addig amig elvezhetetlenne nem csusztam a dombot. Szerintem a lift kezelo kicsit hulyenek is nezett hogy orakon keresztul 5 percenkent megjelenek a felvono aljanal :)

Liftek: ket 6 uleses nyitott, egy 6 uleses bubis, egy gondola, 2 csakanyos (amibol az egyik nem mukodik), egy tanyeros es egy ketuleses klasszikus jugoszlav felvono van. A ketuleses es a tanyeros szerintem az 1984-as olimpia ota itt van, a tanyerosnal erdemes ovatosnak lenni mert az elejen 3x is rant egy jo nagy, nem egy embert lattam kiesni belole. A ketulesesnel nem mindegyik ulesen van parna, ilyenkor erdemes megvarni a kovetkezot. Ha nagy a szel, a fenti felvonokat nem nyitjak meg.

Ettermek: Minden etterem nyitva, kb 20-30 BAM/fo-ert lehet egy jot enni. A legtobb helyen csak keszpenzt fogadnak el. Mindenhol lehet dohanyozni, amit ki is hasznalnak eleg rendesen, van, ahol a pincer is cigizik felszolgalas kozben...

Oktatas: Tobb si iskola is van, en a Snow Art-nal iratkoztam be egy 2 oras halado oktatasra. Orankent 50 BAM-ba kerult, szerintem abszolut megerte, jol elmagyarazta az oktato hogy mit kell gyakorolnom hogy rendesen tudjak elen sielni. Egyebkent naluk az osszes oktato korabbi versenyzo. Valoszinuleg barmelyik si iskolaban talalunk angolul jol beszelo oktatot.

Szarajevo: Szep varos, erdemes megnezni a Bascarsijat (belvaros), a Vrelo Bosne-t, autoval felmenni az olimpiai bob palyahoz. Az ettermek itt joval olcsobbak es a kaja is sokkal jobb mint Jahorinan. Az emberek nagyon kedvesek a kulfoldiekkel. Egyebkent Jahorina kb 40 percre van kocsival.

Szerintem osszessegen Jahorina egy korrekt siterep es eleg olcso. Covid idok alatt en inkabb itt buslakodnek mint Eplenyben, de egy 10 napos karantent nekem nem erne meg. Ha valaki azonban meg tudja uszni a karantent akkor erdemes kicsit kimozdulni az osztrak komfort zonabol. Az idojarast erdemes figyelni, sajnos elo tud fordulni eso, foleg a kovetkezo 1-2 hetben eleg meleg lesz sajnos a Balkanon.
Feladó:  Naftz AndrasFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.01.28. 21:13
(Üzenetazonosító: 211221)
Naftz Andras Hozzászólások: 24
Regisztrált: 2007.01.23.
BEMUTATKOZÁS

Nem igazán ertem. Horvátország tranzit ez rendben. De Boszniában hogyan lehet hosszabb ideig maradni.
Előzmény: (pasity 211200)
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.01.28. 07:27
(Üzenetazonosító: 211200)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Úgy tűnik február 10 - től fenn leszünk a hegyen egészen márc 15-ig!

A bosnyákok nem fogadják el az ÁNTSZ papírt ( még a munkáltatóit sem ) hogy már átestél a víruson. Itthon viszont mentesít 6 hónapig a karantén alól.

Mivel Bosznia az úti cél, így nálad lesz a 48 óránál nem régebbi PCR teszt, ezért mehetsz ( tranzitálhatsz a legrövidebb úton Horvátországon át ).
A beadatott vakcinára még nincs protokoll Boszniában!
Csak útlevéllel engednek be!!!!!! Ami 90 napnál hosszabb élettartamúnak kell lennie.
Kis-zene.jpg Jahorina-2020.01.25..jpg
Feladó:  - Marky -FérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.01.21. 10:19
(Üzenetazonosító: 211053)
- Marky - Hozzászólások: 612
Regisztrált: 2008.12.02.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

köszönöm
azt elfelejtettem megkérdezni, hogy autóval ki lehet e jutni?

az egy dolog, hogy engem elvileg a bosnyákok beengednek a korábbi átesettségem miatt, de vajon ez működik a szerb vagy horvát határon is? ahogy legutóbb olvastam, náluk nincs ilyen 6 hónapos szabály, valamit még villantani kell mellé...

vagy ha azt mondom tranztiban leszek csak, akkor nem csinálnak belőle ügyet?
van erre tapasztalat?

köszi
Előzmény: (pasity 211039)
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.01.20. 20:14
(Üzenetazonosító: 211039)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Szia!

Igen fogadnak, a szállásokon max. 100 főt szállásolhatnak el.
Éttermekben 30 fő, asztalonként 4 fő lehet.
Feladó:  - Marky -FérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.01.20. 17:21
(Üzenetazonosító: 211031)
- Marky - Hozzászólások: 612
Regisztrált: 2008.12.02.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia

Szállások fogadnak külföldi vendégeket?
Előzmény: (pasity 210986)
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.01.19. 16:00
(Üzenetazonosító: 210986)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Többen kerestetek telefonon, az idei szezonban nem leszünk lenn a vírushelyzet miatt.
Néhány adat / pontosítás a boszniai helyzethez ( egy elírt cikk miatt teszem ).
Aki bizonyítottan átesett 6 hónapon belül a covid - on, az beutazhat teszt nélkül ( igazolni kell ).
1 negatív PCR teszt kell a beutazáshoz.
A kamionosok... 12 óra alatt kell áthaladjanak az országon, akkor nem kell PCR teszt ( váltótársnak sem ).
Hazafelé szintén max. 6 hónapos igazolás, hogy átesett a covid-on .
2 db negatív PCR teszt vagy 10 nap karantén.
Egy picit bizakodom, hogy március elején láthatjuk a hegyet...

Jahorina :
Ismét sokat fejlődött a hegy, több jó projekt is megvalósulni látszik.
Egy újabb 4üléses ( 2022 - re ) és egy víztározó is épülhet.
Az egész pályarendszeren sziklamentesítettek, füvet vetettek, hogy minél kevesebb havon lehessen már síelni.
Jelenleg jók, tökéletesek a hóviszonyok ( rengeteg napsütéssel ).
Az éttermek max. 30 főig lehetnek nyitva 22:00 -ig.
A megvett síbérlet 4 terepen is használható : Jahorina, Bjelasnica, Vlasic, Ravna planina

Csak helyiek vannak a hegyen a liftek / pályák üresek...
Maszk használata az egész ország területén kötelező!

Üdv. Pasity
Feladó:  SzecsiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2020.02.25. 19:52
(Üzenetazonosító: 208664)
Szecsi Hozzászólások: 524
Regisztrált: 2006.09.26.
47 síterepet értékelt

Sziasztok!

Járt mostanában valaki itt?
A webkamerák alapján nem túl rózsás a helyzet.
A 7-es pálya környékén, a "vikend naselje" részen lesz a szállásunk. Van a közelben bolt, pékség? Melyik esti apré ski helyet ajánljátok?

Üdv.
Szecsi
Feladó:  pasityFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.11.11. 09:39
(Üzenetazonosító: 206326)
pasity Hozzászólások: 191
Regisztrált: 2008.02.20.
BEMUTATKOZÁS

Most én sem látom a senior kiírást ( körbekérdezek ).
Mi már megvettük a szezonbérletet :-)
Feladó:  Naftz AndrasFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.11.09. 23:30
(Üzenetazonosító: 206312)
Naftz Andras Hozzászólások: 24
Regisztrált: 2007.01.23.
BEMUTATKOZÁS

A senior síbérlet a mostani árlista szerint már nem ingyenes.
Előzmény: (pasity 205957)
Feladó:  Naftz AndrasFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.08.27. 23:23
(Üzenetazonosító: 205995)
Naftz Andras Hozzászólások: 24
Regisztrált: 2007.01.23.
BEMUTATKOZÁS

Megnéztem a honlapon tényleg 65 felett ingyenes. Remélem nem csak Bosnyák állampolgároknak.Ez után úgy mint Pasity ˝Ha hó, csakis Jahorina"
Előzmény: (szala4 205990)
Feladó:  szala4FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.08.27. 10:17
(Üzenetazonosító: 205990)
szala4 Hozzászólások: 316
Regisztrált: 2005.11.24.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nem vicc!
következőutolsó
laponként:
összesen 650
, rendezés:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »