Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sankt Anton - Ski Arlberg - Lech - Zürs - Warth
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sankt Anton - Ski Arlberg - Lech - Zürs - Warth
2017.01.08. 10:28
"Ich bin so schön, ich bin so toll. Ich bin der Anton aus Tirol" énekli DJ Ötzi az Anton aus Tirol című számában. Miért idéztem ezt a számot? Azért mert tegnap Sankt Anton am Arlbergen síeltünk, amely Tirol tartományban található. Ez a hely amivel már régóta szemezgetek de eddig még nem látogattam meg. Sankt Anton am Arlberg Innsbruck és Bregenz között helyezkedik, mikor utaztam hazafelé Svájcból mindig a sípályák mellett mentem. Illetve mikor Ischglbe mentünk síelni akkor is itt utaztam át. Láttam nyáron, hogy épülnek az új liftek amelyek Lech-Zürset kötötték össze Sankt Antonnal (mivel legtöbbször a Voralberg hágon mentem nem az alagútban). Szóval jó helynek tűnt Sankt Anton csak eddig nem volt hó. Mikor nyitottak december 2-án akkor is csak a 10% volt nyitva a pályarendszernek, szilveszterkor is csak a 30% volt nyitva a pályáknak.Azt mondtam akkor megyek ide ha legalább egy fél méter hó leesik. Szerencsére a héten ez megtörtént a környéken, tehát lehetett ide menni síelni.

A terepről annyit kell tudni, hogy idén ezt Ausztria legnagyobb síterepe a 305km sípályával, és az ötödik a világon km hosszban számolva. A síterep Voralberg és Tirol tartományokban található. Tegnap csak Sankt Antonban voltunk, a terephez tartozik Lech, Zürch, Warth is ez alkotja Ski Arlberg régiót. Utóbbi helyeken már síeltünk ezért volt számunkra érdekes Sankt Anton. Parkolni a két új lift találkozásánál terveztük: az Albonabahn II illetve a Flexenbahnnál. Ami érdekessége ez egyik liftnek, hogy kívül nincs sítartója, mikor a 10 személyes kabinba mentem mondom a lányaimnak kézben kell tartani a sílécet, majd később észrevettük a földön egy 10cm-es mélyedést: ez arra van, hogy a sílécet oda helyezed merőlegesen a lift aljára. Vagyis a síléc bent van a kabinban és úgy áll mintha egy botot beszúrnál a földbe. Nem semmi megoldás. Szerintem már nem tudják kitalálni milyen újításokat végezzenek a kabinokon. Másik érdekesség amit Sankt Antonban láttam a völgyben mikor a kabinba beszálltunk és a lift elindul akkor olyan mintha egy falnak ütközne, néztük is, hogyan tovább. Ott egy 5-10 méteres gördülő csigával a kabint felemelik majd a drótra teszik. Mindenki arcán látszott a csodálkozás aki először járt ebben a felvonóban.

Sankt Antonról annyit, hogy szuper hely ha van elég hó. Tegnap volt, rengeteg hosszú pályával rendelkezik. Hideg volt mint most egész Európában, reggel -14C volt napközben sem mutattak melegebbet -10C-nál. Igazi porhóban síeltünk a szezonban először(mert eddig csak műhavon síeltünk). A tegnapi nap volt a főszezon utolsó napja, a pályán nem volt tömeg, valahogy eloszlottak az emberek. A terep adottságai ugyanolyanok mint Ischglben (hiszen ez a hely egy völgyel van csak arrébb): 1300 méteren van a sípálya alja és 2800m felett a teteje. Mikor először felmentünk a tetőre és csúsztunk lefele olyan volt mintha soha nem érne véget:78, 57,55,50-es pályák nagyon hosszúnak tűntek. A terepnek van egy jellegzetes hangulata, nagyon sok apres ski lehetőség van, rengeteg angol beszédet hallottam. Ha nagy a hó nagyon sok pályán kívüli rész is van, ezzel csak óvatosan: most hármas fokozatú lavinaveszély volt, ha jól tudom pont ezen a terepen szenvedett lavina balesetet (pályán kívül) a holland herceg néhány évvel ezelőtt. Szerintem egy nagyon jó hely ez a Sankt Anton a lányokkal megbeszéltük ide még visszajövünk ebben a szezonban.

A sípályán a főszezon nem látszott de hazafelé az autópályán sajnos igen, kifogtunk Bregenz előtt egy 30 perces dugót az S16-on. A hágó télen is jól járható, két nappal ezelőtt havazott hatalmasat, szombaton már hólánc nélkül fel lehetett menni a Voralbergpassra. Mindenkinek tudom ajánlani ezt a helyet. Igaz drága hely. Teszek fel pár képet.
az 50-es pályán
így áll a léc a kabinban az új Albonabahn II-ben
a 103-as pályán
az új lift Albonabahn II
a völgyben Sankt Anton, szemben pedig a Voralbegpass helyezkedik el
P1360153.JPG
P1360171.JPG
az 1-es pálya
P1360185.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.