Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tonale és társai síterep leírás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  koschwarzFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.01.23. 16:41
(Üzenetazonosító: 105301)
koschwarz Hozzászólások: 15
Regisztrált: 2007.12.24.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
tegnap értünk haza tonaléból. múlt hét vasárnap kezdtük a síelést, akkor még +10 fok is volt napközben, de nem volt nagyon negatív hatással a hó minőségére, a "legalacsonyabb" magasságon, ami ugye alapból 1800 m, is éppen csak kissé kásás volt, de a gleccseren meg tökéletes. napról-napra egyre hidegebb lett, de napos, tiszta idő, csak pénteken lett nagyon-nagyon hideg, borús és szeles az idő, szóval (megint) mázlink volt, januárban tökéletes időt fogtunk ki.

a szállás a top residence volt, ami teljesen megfelelő, nem volt okunk panaszra, egyedül egy mikrót hiányoltunk. hátul sífelszerelésben ki lehetett menni és nagyon kevés felfelé mászással két sífelvonót elérni, majd délután a bejáratig vissza lehetett csúszni. a személyzet kedves volt, és indulás előtti este is simán ki lehetett jelentkezni, úgyhogy reggel hétkor indulhattunk. ekkor nincs dugó a hegyről lefelé és az autópálya bejáratánál, mert indultunk már 10-kor is, de akkor több óra is volt, mire az autópályára hajtottunk.

jó néhány éve voltunk utoljára, azóta rengeteget fejlesztettek, így a ponte di legno-t és tonalét (közbenső állomással is) összekötő kényelmes kabinossal, új hüttékkel, új pályaösszekötésekkel.

mi ponte di legno-n csak egyszer síeltünk, sajnos ott sok volt a műhó és a jég-bucka párosítás, és sokkal árnyékosabb, mint a tonaléi pályák.

több éve nem voltunk olaszországban, és az utóbbi években ausztriával próbálkoztunk, de őszintén szólva, most döbbentem rá, mennyivel jobban szeretem az olasz pályákat. a felvonókat simán később állítják le, hogy még a legeslegutolsó síelők is felmehessenek, a ratrakok azonnal indulnak, és másnap tökéletesre kezelt pályák várnak, és a hangulat meg egyébként is barátságos, bulizós. ausztriában meg mindig az az érzésem, hogy a pályákat nem kezelik annyira.

szóval összességében, egy nagyon jót síeltünk megint, tökéletes időben, tök jó havon.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »