Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tonale és társai síterep leírás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 115
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  samuuFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.03.04. 00:25
(Üzenetazonosító: 208835)
samuu Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2016.03.17.
38 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Február 9-14 közötti Val di Sole síelésünk első napját terveztük ide a szélcsendre való tekintettel. Aztán a nagy szélre való tekintettel a harmadik napot is itt töltöttük, ugyanis 11-én az egész régióban csak Ponte di Legno tartott nyitva. Utólag kiderült, hogy jól is jártunk, mert ez a fák közötti gyöngyszem végzett a heti síterep toplistánk élén. Keskeny és meredek, sportos síelést igénylő terep ez. Ráadásul Temuban ittuk a környék legjobb capuccinóját.

A gleccseren rövid piros és hosszú zötykölődős pálya van. A levezető árnyékos, széles fekete jól síelhető. A csúcsról 1700 méter szintet lehet síelni egyhuzamban a Ponte di Legno becsatlakozásig változatos körülmények között.

A gleccserrel szemben ipari sízést lehetővé tevő napsütötte hosszabb-rövidebb pályák, valamint a Monte Serodine körüli száguldozós pirosak vannak.
02.jpg 01.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg
Feladó:  KozákferiFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2017.01.29. 20:22
(Üzenetazonosító: 193453)
Kozákferi Hozzászólások: 11
Regisztrált: 2013.01.31.
16 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Mivel ebben az évben még senki sem írt beszámolót a siterepről, most egy pár gondolatot megosztok. 2017. január 21-28 között voltunk Tonalén a Gran Baita apartmanházban. Odaúton a német határon a belépő oldalon migráns ellenőrzés van úgyhogy a torlódás miatt 20-30 perces várakozásra kell számítani. A fenti apartmanház Tonale elején fekszik a pályáktól kb 200 méterre. A legközelebbi felvonó a 24-es vagyis a Serodine I. Sétálni nem kellett mert a síbusz a ház előtt áll meg. Nem szoktam soha síbusszal menni de itt nagyon kényelmes volt, mivel 10-15 percenként közlekedtek, és körbe lehet menni vele Tonalén. A pályákon szinte csak technikai hó volt, úgyhogy erősen jegesedtek nap mint nap. Utolsó napokban már volt olyan pálya amit már nem is lehetett használni. Mivel a "nap völgye" rászolgált a nevére, így dél körül megolvadtak a pályák, majd éjjel jegesre fagytak. A Tonalén lévő pályák egyébként könnyűek kezdőknek nagyon ideálisak. A Presena gleccser pálya felső része (41) es elég meredek, de ideális havas körülmények között nagy élmény lehet. A hegyoldalban lévő 37-es pálya viszont nagyon meredek és tényleg csak haladóknak való.A síterep legjobb pályái viszont a Ponte de legno és Temu -ban vannak. A pályákat nem, vagy kevés ideig süti meg a nap és emiatt nem olvadnak és nem is jegesednek. Most itt is műhó volt, de az előbb említett okok miatt a pályák minősége kiváló maradt és mivel aránylag kevesen vannak a siterep ezen részén a zsúfoltság vagy sorban állás sincs. Ami negatívum, hogy a versenyzők edzései miatt a pályák "jobbik" részei nap mint nap le voltak zárva. Maga a síterep mondern-nek mondható, a 20 as felvonó (ha jól emlékszem Alpino) egy vagány sárga-fekete színű 6 üléses (sportüléses) felvonó, ami nagyon jópofa. Sajnos nagyon rövid a mellette lévő pálya és a felvonó is. A síterepen egyébként nem voltak sokan magyarok. Egy fiatalokból álló párfős csoporttal találkoztam a pályán, de "faluban" nem láttam magyar rendszámos autót. Olasz, és Cseh rendszámos autók voltak a parkolókban. Vélhetőleg csehek járnak nagyobb számban a ide mert több helyen láttam kiírva az olasz mellett szláv nyelven az instrukciókat. A szolgáltatások rendkívül jók. Éttermek, ruha, souvenir, sí és snowboard boltok egymást érik az utcákban. Van egy "Spar" üzlet is és reggelente a pékségekben lehet venni zsemlét, bagettet. Eddig télen inkább Franciaországba jártunk, habár drágább, de mivel közelebb van valamint 23 modern és jó felvonó üzemel, jövőre is inkább ide fogok menni.
Feladó:  skioutletFérfiProfi síelő
Dátum: 2016.04.10. 15:01
(Üzenetazonosító: 189032)
skioutlet Hozzászólások: 789
Regisztrált: 2006.01.21.
94 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Mivel Marilleva 900-ban laktunk és SkiRama síbérletünk volt, egyik nap meglátogattuk Tonale/Ponte di Legno pályákat is.

Bár ezen a napon nem volt szép idő (így képeket sem készítettem), megpróbáltuk egy nap alatt felfedezni ezt a pályarendszert is. Durván három részre osztanám ezt a síterepet. Az egyik Tonalétől északra eső, széles, nagyrészt kék és piros pályarész, sok-sok pályával. Ez a terület a kezdők, középhaladók számára ideális. Nagyrészt ülős liftek, erdőmentes terület. Sokan voltak itt is, tehát bőven van igény az ilyen típusú pályákra is. Tonalétől délre vannak az északi fekvésű sípályák, a Sci Estivo gleccserrel. Biztos, hogy egész más lett volna, ha napos időnk lett volna, de még így is elég élvezetes volt, a gleccserpályák sajátos tulajdonságaival. Ide még vissza szeretnénk egyszer térni, amikor napos idő lesz. A Passo Paradisotól Tonaléba levezető pálya pedig egy komoly, jó hosszú fekete pálya. A harmadik terület Ponte di Legno síterület, ahol változatosabb pályák vannak, nagyrészt erdőben. Tonale és Ponte di Legno síterület összekötése biztos, hogy nagyon jó ötlet volt, mert így gyakorlatilag mindenféle terep összeköttetésben van egymással, 100 km hosszú pályarendszerrel, csaknem 30 lifttel (jellemzően ülős lifttel, összesen csak 4 kabinos és csak 5 darab húzós lift van az egész területen). Nem mellesleg csaknem 2000 méter szintkülönbséggel. Ezen a terepen szinte minden szállás pályaszállás, ez nagy előny.

Április hónaphoz képest mindenhol meglepően sok hó volt, igazából nem is értem, hogy miért nem mennek többen síelni március végén, április elején. Hiszen ilyenkor a legbiztosabb a hó, hosszabbak a nappalok is, nincs téli hideg. A magas hegyek miatt a hó sem igen olvadt, inkább csak délutánra volt puha. Tudom, sokan csak a tökéletesen kifagyott pályákat szeretik. Amikor az már olvadozik, buckásodik, nem tartják igazinak – pedig milyen jó is az! Egyébként jól látszik, hogy a természetes hóval szemben a technikai hó jobban tartja magát, nem olvad olyan hamar. Azt mondanom sem kell, hogy még a gleccseren is technikai hóval segítenek.

A Madonna di Campilio, Pejo, Tonale pályákról szóló beszámolóimat zárom egy kis szállástapasztalattal, olasz konyhával:

Azt mindig is tudtam, hogy az olasz konyha összehasonlíthatatlanul jobb, mint mondjuk a szomszédos osztrák konyha. Magunk részéről idén bevállaltunk egy kis családi szállodát. Nem bántuk meg!

Az első, amit figyelembe kell venni: az étkezés időtartalma - szívesen vállaltuk:)

Nem rohan senki, sehova. A reggelinél még elő-előbújt belőlünk a pályára siethetnék, de láttuk szomszédos asztaltársainkat, hogy bizony egy reggeli időtartalma legalább egy óra kell, hogy legyen. De simán lehet másfél óra is:) A legkülönbözőbb előételszerű tálak kínálata, változatos sajt- és gyümölcstálak, mogyoró, mandula, sokféle reggeli édesség és az elmaradhatatlan olasz kávék széles választéka. Nem rohanunk. Azért sem rohantunk, mert a síliftek nagyon hosszú időtartamban működnek az itteni terepeken (jellemzően reggel 8 órától délután 16:30-ig, helyenként 17 óráig is).

A vacsora pedig külön szertartás. Minőségi idő a családdal. Figyelmesség, odafigyelés a személyzet részéről. Meglepő volt, hogy maguk a tulajdonosok, (egy idősebb házaspár, mindkettő 70 körüli) foglalkoztak a vendégekkel, kiszolgáltak, napjában többször udvariasan előre köszöntek (nehéz volt megelőzni őket). Nem hiszem, hogy csupán a pénzszerzés hajtja őket. Inkább az, hogy így éltek egy életet, és így is fognak élni, amíg csak bírják. Szeretik a munkájukat, ebben élnek. Az unokájuk pedig szépen, diszkréten, feltűnés nélkül segédkezett. Jó volt látni, hogy miként működik egy igazi, régi jó családi szálloda. Gondolom sokan ismerik, milyen egy olyan helyen lakni, étkezni, ahol esetleg egyszerre több száz fő is lakik, étkezik. Az is egy világ. Egyébként meglepően sok kis családi szállodát (albergo) láttunk. Itt valóban működik az „élni és élni hagyni” üzleti elv. Ugyanakkor láttunk hatalmas szállodákat is, viszonylag magasan is (Marilleva 1400).

A vacsoraidő az első este kerek két órát tartott. Ritka, amikor az ember ennyi időt tölt kellemes környezetben, vacsoraidővel. Élveztük! Számtalan fogás, jó olasz (zöldséges, tésztás) levesek, különféle tészták széles választéka…nagyon jó olasz borok. A vacsora átlagban másfél óra, kicsit sietve. Teljesen természetes, hogy a bort és egyéb üveges italokat másnapig az asztalunkon hagyják (a fehér bort hűtve, névre, asztalszámra elteszik). Sört nemigen isznak. Talán azért is látni kevesebb elhízott olasz embert, mint máshol.

A családi szálloda tulajdonosa biztos, hogy hosszútávban gondolkodik. Mondhatom, hogy ár érték arányban sokkal jobbak a családi hotelek étel/ital kínálata, mint a sípályák mellett található büfék, éttermek, melyek – tudjuk - elég magas áron dolgoznak. Az italok, ételek árai, és kínálata is jóval kedvezőbbek/szélesebbek a családi szállodában, mint a sípálya melletti büfékben. És mindezt fehér abrosz mellett, sorbaállás nélkül.
Egyébként meglepően sok olasz sízőt (de németeket is) láttam „termoszozni” és otthoni szendvicseket enni. Senki számára nem volt kellemetlen. Nemcsak síelőbarát, hanem turistabarát helyek is egyben a hegyi „hütték”.

A különböző tésztákról, pizzákról nem írok, azt enni kell. Az olaszok viszonylag kevesebb húst esznek, ha mégis, akkor leginkább a halat. A sajt- és gyümölcstál minden étkezésnél elmaradhatatlan. Édességet nem lehet kihagyni: tiramisu, zepolla, canolo, hegyen pedig a bombardino, ami egy enyhén alkoholos, forró tojáslikőr, tejszínhabbal – elég sok kalóriával!

Nem véletlen, hogy amikor olykor Nassfelden sízünk, akkor a hágónál lévő (már olasz oldalon fekvő) napos teraszon pihegünk/étkezünk az ebédidőben:)
h i r d e t é s
Feladó:  Bata Attila | sielok.huFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.11.20. 02:28
(Üzenetazonosító: 184155)
Bata Attila | sielok.hu Hozzászólások: 2039
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2014.12.21. 10:57
(Üzenetazonosító: 175938)
TZoli Hozzászólások: 1035
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szuper lehetett, mind a 6 nap!
Like.
Előzmény: (RM 175930)
Feladó:  RM
Dátum: 2014.12.21. 06:11
(Üzenetazonosító: 175930)
RM Hozzászólások: 858
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A FreeSki (bővebben: lásd. Campiglio Dolimiti Di Brenta) síeltünk itt 3 napot. Nagyon jól sikerült. 2000-2500m között megvolt "a ratrakolt pályán pár centi friss havat először én túrom össze" élmény. A gleccseren mindig tökéletes volt a pálya a csákányos mellett. A másik oldalon 2500-ról indulva mindenen lehetett síelni. Kezdődött a porhóval, majd a napsütötte firnes hóval aztán a völgyben jött az árnyékban levő kemény pálya.
201412181537.jpg DSC03974.JPG DSC03996.JPG DSC04028.JPG DSC04049.JPG DSC04061.JPG DSC04111.JPG DSC04115.JPG DSC04147.JPG
Feladó:  RM
Dátum: 2014.12.15. 21:01
(Üzenetazonosító: 175691)
RM Hozzászólások: 858
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mi a Freeski keretében eljöttünk Olaszországig. Elnézve az osztrák hóhelyzetet megérte. :-)
201412151518.jpg DSC03770.JPG
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2014.12.05. 15:38
(Üzenetazonosító: 175072)
TZoli Hozzászólások: 1035
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Megerősíteni tudom Rossi szavait.
Igaz régebben volt, azért pár kép, ami mutatja december elejét.
Az első a völgy a busz ablakából. A második pedig már a hágó. Szép, napsütéses időnk volt és minden pálya működött.
Aztán Vionéből fényképezve a legalacsonyabban fekvő pályák.
Lehet látni, hogy itt is a szállásnál minden zöld és barna, viszont a pálya szépen be van havazva.
Pár kép még Ponte di Legno-i részről. Itt is ugyanaz a helyzet. Pálya fehér, pályán kivül barna.
Tonale ezért jó, mert itt van minden. Gleccser örök hóval. Szemet gyönyörködtető sziklás rész a leghosszabb, 11 km-es pályával. Aztán meg hangulatos fenyős-erdős lejtők Ponte és Temu felé.
Jót síeltünk, a végén még két élménykép a gleccser felőli oldalról. Csak ne lenne olyan messze!
Előzmény: (Bence90 174443)
TonaleF2.jpg TonaleVolgy.jpg TonaleHago.jpg Vione.jpg PonteLejto.jpg PonteVolgy.jpg Ponte.jpg TonaleF.jpg
Feladó:  RossiFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2014.12.03. 16:51
(Üzenetazonosító: 174922)
Rossi Hozzászólások: 243
Regisztrált: 2004.12.16.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia! Decemberben nem jártam még arra, csak márciusban, de akkor is egyik évben alig volt hó, másik évben meg több méter, szóval kiszámíthatatlan. Már most látszik, hogy a gleccseren van elég hó, ha nincs hóvihar, szél, az tuti működik (csak kevés és rövid a pálya), most hétvégén nyitnak további pályákat is. Mivel a Tonale hágó magasan van, azzal nem lehet, gond, maximum Ponte di Legno és Temú pályái nem fognak mind menni (merthogy ott barna még minden).
Érdemes itt nézelődni: http://www.adamelloski.com/it/webca...m-adamello-ski/
Előzmény: (Bence90 174443)
Feladó:  Bence90FérfiProfi síelő
Dátum: 2014.11.20. 12:38
(Üzenetazonosító: 174443)
Bence90 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2013.12.08.

Sziasztok!
Járt már valaki december közepén Tonaleban?
mire lehet számítani mekkora része üzemel a pályáknak? Most elvileg esett 1 méter kérdés milyen elosztásban a hegyen?
Tapasztalatok a tereppel kapcsolatosan ?
Feladó:  gulac01
Dátum: 2014.10.01. 10:58
(Üzenetazonosító: 173319)
gulac01 Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2007.01.02.
20 síterepet értékelt

Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a Residence Jolly Resort-ról? Ide szeretnénk menni egy 4 személyes apartmanba, de nagyon kevés infó van. Előre is köszi a segítséget,
Kriszta
Feladó:  pálinkásFérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.03.21. 12:18
(Üzenetazonosító: 171755)
pálinkás Hozzászólások: 408
Regisztrált: 2006.10.24.
66 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sokan ilyenkor már temetik, sőt el is temették a szezont. Pedig még nem érdemes a szekrény vagy garázs mélyére dugni a léceket, sok szempontból a legjobb síelések várnak március második felétől. És nem csak a jól megőrzött pályákban érdemes gondolkozni, egy-egy havazás után a freeride is csuda klassz élmény tud lenni tavasszal. Konkrétan itt, Tonale szűzhavas lejtőin is. Olvass tovább a blogon: https://sielok.hu/blog/siriporter/c...ikk/tonale-freeride/
Feladó:  EsyterNőHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2013.01.13. 22:00
(Üzenetazonosító: 150627)
Esyter Hozzászólások: 44
Regisztrált: 2010.01.09.
20 síterepet értékelt

Köszi szépen a hasznos infókat! :) Remélem jó havunk és jó időnk is lesz! ;)
Feladó:  Graham HillFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.13. 12:04
(Üzenetazonosító: 150544)
Graham Hill Hozzászólások: 45
Regisztrált: 2007.11.14.
17 síterepet értékelt

Általában -5 -6 fok körüli a hőmérséklet, többnyire napos de volt már olyan is, hogy egész nap és éjszaka szakadt a hó és reggelre 60 cm esett!
Jártunk úgy is, hogy leégett a bőrünk annyira sütött a nap egész héten (napkrém és labello legyen nálatok!).A déli fekvésű pályákon alig volt hó a hóágyúzás ellenére, az is kásás szinte csak a gleccseren lehetett síelni de ez csak egyszer volt.
A nagy átlagot véve azonban mindig tökéletes pályákon tudtunk siklani.
Jövő héten péntekig mondja a havazást utána napos idő lesz :)
A büfében az árak nem vészesek. Finom a forralt bor(vino brule)a capuccino, bombardino...2 euro körül kapható.
Üdv :Zsolti
Előzmény: (Esyter 150519)
Feladó:  EsyterNőHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2013.01.12. 23:40
(Üzenetazonosító: 150519)
Esyter Hozzászólások: 44
Regisztrált: 2010.01.09.
20 síterepet értékelt

Köszi szépen az infókat! :)
Lenne még egy kérdésem: többségében milyen szokott lennni az időjárás? Mire készüljünk? ;)

Köszi,

Eszter
Feladó:  Graham HillFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.12. 19:54
(Üzenetazonosító: 150500)
Graham Hill Hozzászólások: 45
Regisztrált: 2007.11.14.
17 síterepet értékelt

Szia!
Mi is 19.-n indulunk, de a szállásunk Ponte di Legno-ban lesz.
Sokadjára megyek a baráti társaságunkkal Tonale-ba. Hóbiztos jól kezelt, gondozott pályákon tudsz síelni.A Presena gleccser alatti fekete pálya az egyik kedvenc de szinte mindegyik pálya élvezetes. Néhány éve összekötötték Tonale-t Ponte di legno-val egy kis kabinos rendszerű felvonóval, így elég nagy területet tudtok besíelni.
Időjárásról itt tudsz tájékozódni:http://www.ilmeteo.it/meteo/Passo+T...onale
Ha kérdésed van írj bátran amit tudok megosztok szívesen.
Előzmény: (Esyter 150310)
Feladó:  EsyterNőHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2013.01.11. 11:37
(Üzenetazonosító: 150310)
Esyter Hozzászólások: 44
Regisztrált: 2010.01.09.
20 síterepet értékelt

Sziasztok!

Járt valaki mostanában Tonalén? Mi a helyzet arrafelé? Hogy tetszett? Még sosem jártam itt, és 19-én megyünk egy hétre. :)

Üdv,

Eszter
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2012.02.27. 22:39
(Üzenetazonosító: 135814)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Egy napot síeltünk Ponte di Legno pályáin is. Itt a kisváros fölötti hegyoldalon, csodálatos környezetben, fenyvesekkel borított változatos pályák vannak.
Pár éve Ponte di Legno - Temu sípályáit egy kabinos lifttel összekötötték Tonale pályáival, "Egy álom megvalósult" hirdette a lifttársaság. Azóta, jó hóviszonyok esetén egy keskenyebb erdei pályán le lehet síelni idáig, majd a kabinos mintegy negyedóra alatt visz vissza Tonaleba.
Ezt a részt ajánlom azoknak, akik szeretnek változatos tájakon, erdők-fák között síelni. Nekünk is nagyon tetszett. A sok kietlen sziklás terep után igazi felüdülés volt itt csúszni.
Temu Passo Tonale - Ponte di Legno elágazás Ponte di Legno 1 Ponte di Legno 2 Ponte di Legno 3
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2012.02.27. 20:43
(Üzenetazonosító: 135798)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ha már a Tonale hágó magasabbik felén síeltünk, természetes hogy felmentünk a Presena gleccserre. Ez a kabinos felvonót követően egy elég lassú, egyszerű ülőszékes felvonóval közelíthető meg. Ez a rész a gleccser húzós felvonójáig elég lapos, néhol dimbes-dombos, úgyhogy visszafelé jövet igencsak lendületet kell venni, hogy az ember ne kényszerüljön botozni. A pályaigazgatóság szerint a 3030 m-es gleccser tetejétől a fekete pálya aljáig, azaz a hágóig egy huzamban 11 km-t lehet síelni. A valóság az, hogy ez nekünk egyszer sem sikerült, mert csak rákényszerültünk, hogy lecsatoljunk és átsétáljunk az ülőszékes alatt a feketére. Igaz, láttuk a liftkezelőket lemenni, nekik sikerült nagy lendülettel átmenni, és a végén nekünk is csak kb 10 m hiányzott.
A gleccser egy rövid, meredek, jól lekezelt pálya. Igaz, olyan széles mint amilyen hosszú. Két párhuzamos felvonó szolgálja ki. Arrafelé elég hideg tud lenni, pláne ha fúj a szél. Viszont nagyon tud sütni a nap is. Érdekességnek jó volt, a napsütést nagyon élveztük, de azért ezen a síterepen vannak ennél jobb részek is.
A Presena gleccserre induló lift Az ülőszékes a gleccserre Presena gleccser a felvonóról Presena gleccser A Presena gleccserről visszafelé
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2012.02.26. 09:51
(Üzenetazonosító: 135618)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Tonale síterep a Tonale hágó két oldalán, a Passo Tonale-n helyezkedik el. A múltkoriban nagyon jót síeltünk itt. Igazán változatos pályarendszer. A hágó egyik felén ülőszékes felvonókkal elérhető, főleg kék és némi piros pályák vannak. Van pár rövid, egy zöld jelzésű felvonós is. Itt elég nagy tömeg volt, némi sorbaállással.
A másik, a magasabb felén a Pressena glecser és egy hosszú fekete pálya van. A két rész között nincs átsíelhető rész, van vagy száz méter, amit gyalogolni kell. Ide a feketéhez egy gyors kabinossal lehet feljutni, sorbaállás gyakorlatilag semmi. Mi főleg itt síeltünk. Itt is elég sokan voltak, néha a pálya elkeskenyedik, pár helyen buckásodott, nagyon oda kellett figyelni, hogy ne legyen baleset. Gyönyörű idő volt, a kilátás fentről nagyon szép. Nem véletlen, hogy a pálya úgy hirdeti magát, hogy itt mindig süt a nap.
Tonale-situracelpont.jpg A-Hago313.jpg TonaleFeketeTeto.jpg TonaleFekete.jpg Tonale1.jpg
következőutolsó
laponként:
összesen 115
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »