Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tonale és társai

ÜZENETEK (117)Időben csökkenő Időben csökkenő
KoZi
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2004.10.03. 14:27
Sziasztok!

Bennem is felmerült, hogy ide menjünk az idén. Láttam, hogy 900km (ami nem kevés), de ha tényleg jó hely, akkor az árakat nézve igencsak megéri. Nem tudjátok kb mennyi odáig az autópályaköltség? Illetve milyen útvonalon érdemes menni?
dove
13 élménybeszámolót írt
13
20 éve tag
2004.02.08. 16:38
uncsi
torci
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.02.03. 09:13
Köszi a jótanácsokat!

Még egy rendhagyó dolog: sílécet nem viszünk magunkkal, ott szeretnénk bérelni. Nem tudja valaki az árakat? A weben rákerestem, de sajnos csak egyet találtam, és az drága.

Előre is köszi.

torci
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2004.02.02. 21:56
Szia Torci!

Az nem olyan gáz, viszont hólánc nélkül el ne indulj!
A hágó ugyanis nagy havazásnál kicsit gázos tud lenni!
Mégegy tanács: bármilyen tubust óvatosan nyissatok ott ki, mivel 1800 méteren fekszik, így a nyomáskülönbség rendesen kinyomja a krémeket!!!
torci
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.02.02. 16:33
Sziasztok!

Most szombaton indulunk Tonaléba egy 12 éves Honda Accorddal, úgy hogy csak az első két, hajtott kerékre van téli gumink.
Szerintetek sikeres lehet a misszió? Vagy túl nagy a rizikófaktor?
hjz770
1 élménybeszámolót írt
1
21 éve tag
2003.02.12. 21:00

Hali mindenkinek,

Most voltam Tonaleban, a véleményem alapvetően nem sokban különbözik az előző emberekétől, sok, jó minőségű, de kicsit uncsi pálya, nincs erdő...Ponte di Legno jobban tetszett, romantikusabb környezet.

Viszont van itt vmi, amire mindenki figyelmét felhívnám!!!!!!!
Voltam egy-két helyen Olaszországban, és alapvetően nagyon jó véleményem van a szállásokról, viszont Tonaleban sikerült begyűjtenem az első negatív élményemet!
Szerintem átlagos áru (24e Ft) hatszemélyes apartmanra fizettünk be. Tonaleba érve 3 nem túl csilivili küllemű 11 emeletes kollégiumszerű épület egyikében kaptunk szállást, a hatszemélyes apartman alapterülete viszont max 42-43nm lehetett! ez annyit jelent, hogy volt egy nem túl nagy franciaágyas szoba (egy-két helyen szakadt tapéta), egy kb. 6nm-es luk egy emeletesággyal, egy nem túl nagy nappali kihúzható ággyal és étkezősarokkal...nagyon kényelmetlenül fértünk el, ráadásul ágynemű sem volt elég (a meglévő állaga sem volt fényes). Nem volt külön sítárolónk, hanem lakatokat kaptunk egy közös sítárolóba, egy járt egy apartmanhoz! Főzés közben rendszeresen kiment a biztosíték...Szóval a szállás színvonalával nagyon nem voltam elégedett, ajánlom mindenkinek, előtte alaposan érdeklődjön utána, pontosan milyen szállást is akar az utazási iroda eladni!!! (alapterület, szobák mérete stb.) Ha nem kap pontos válaszokat vagy fényképeket, minimum fogjon gyanút!
TonaleApartman.jpg
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2002.12.16. 22:19
Szia!
A Tonalei pályákat akkor Neked találták ki, szélesek, jók, csak unalmassak.
Viszont, ha - mint írod - nem vagy valami jó síelő, akkor a gleccserre nem ajánlom a felmenetelt, mert ha olyan az idő, akkor nagyon kemény (firnes) a hó, és eléggé kapszkodni kell.
Jó síelést.

Fehér Gábor
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2002.12.16. 22:15
Nem ajánlanám Ponte di Legnot, mert naponta fel kell buszoznotok Tonaleba. Ilyenkor egész biztosan haza tudtok síelni.
Tonale viszont elég unalmas pályákkal van tele. A gleccser jan. febr. általában le van zárva!!! erre figyeljetek! Az időjárás nagyban meghatározza, hogy kinyitják-e. Itt is szempont, hogy a gleccsertől visszafelé (Tonale) nem tudsz síelni, csak busz, vagy autó.
Valaki azt írta, hogy mindegyik szállás pályaszállás. Óvatosan ezzel, ugyanis ha a lenti 8 emeletesek valamelyikében van a szállás, akkor reggelente busz, autó, vagy kb. 400 m gyaloglás felfelé!!!
Ha erre a tájékra mennétek, akkor én Madonnát, vagy Folgaridát ajánlanám inkább. Innen is át lehet menni egy napra Tonaleba, a síbérlet érvényes egy napra.


Fehér Gábor
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2002.10.10. 21:20

Szia Kauk!

A felsorolt terepekből én Bormiót asjánlom, de ott is mindenképpen Livignot. Ha tudsz, Livignoban legyen a szállásod is, mert nagyon jó síterep, ezenkívül vámszabad-terület lévén nevetséges áron tudsz tankolni ill. italokat, kozmetikumukat és műszaki cikkeket vásárolni. Nagy élet van esténként a településen.
Bormió nem nagy síterep. Tonaleban pedig egyhangú egymás mellett lefutó egyenes pályák vannak (egy kivételével), a gleccseroldal pedig nincs visszafelé összekötve Tonalei pályákkal.
Cortina igen drága.
Fehér Gábor
Zoya
2 élménybeszámolót írt
2
22 éve tag
2002.01.18. 19:20
Szia!....
Tonale környékén Én már Madonnán, Paganellán, Pinzoloban, Carisoloban és Sappadán voltam. Madonnát és Paganellát tudom mindenkinek ajánlani mivel gyors felvonók vannak kemény pályák valamint fantasztikusan kiépített pályarendszerek.
De a kezdőknek is ideális. Paganella azért volt számomra szímpatikus, mert egy huzamban km tudtam csúszni és ezt csak egy fekete pálya volt. Tahát szuper, de csak ha van hó, ami az utóbbi időkben nem mondaható el, főleg az olasz pályákról.
Sziasztok!

Zoya
Badar Éva
3 élménybeszámolót írt
3
22 éve tag
2002.01.17. 11:09
Szia,
Tonale bátran ajánlható gyerekeknek és abszolút kezdőknek is. A ponte di legno-i pályákhoz már kell egy kis tapasztalat.
udv
eva
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2002.01.12. 14:55
akkor szerintitek,

tonale/ponte di. l. jo hely gyerekkel is? meg teljesen kezdo silokkel?

robi
Badar Éva
3 élménybeszámolót írt
3
22 éve tag
2002.01.09. 09:55
Szia Bujdi,

Tonaléban rengeteg barátságos kék és piros pálya van. Hosszúak, szélesek, kíválóan karbantartottak + ülős felvonók, (csákányos csak a gleccseren mutatóba). A Ponte di Legno-i pályák nehezebbek, 'sötét piros' + fekete.
Jó síelést'
Eva
Badar Éva
3 élménybeszámolót írt
3
22 éve tag
2002.01.08. 16:33
Szia András!

minhárom kérdésedre tudom a választ, miután többször síeltem Tonale/Ponte di Legnoban.
1) két verzió van: a) bp-rabafüzes-grza-klagenfurt-villah-spittal-lienz-bolzano-mezzocorona mezzana-passo del tonale -ponte di legno, --- ez ugyan km-ben rövidebb, de időben hosszabb
b) bp-bécs-linz-salzburg-brenner hágó-bolzano-mezzocorona-mezzana-tonale-pontedilegno,--- ez hosszabb vagy 100 km-rel, de időben jóval rövidebb és kényelmesebb.
2) ha van sok hó, akkor tonaléból le lehet síelni ponte di legnoba egy szép erdei pályán, ellenkező esetben marad a síbusz. érdemes kipróbálni a ponte di legnoi pályákat is, nagyon jók, különösen a jól sielőknek itt csak piros és fekete pályák vannak.
3) a la cascata kellemes appartman ponte di legno szélén, közvetlenül az ülös lift aljában. Ponte di Legno bájos kisváros.

Jó útat és jó sízést.

szia,
eva


Bödőcs András
4 élménybeszámolót írt
4
22 éve tag
2002.01.04. 11:45
sziasztok
januarban keszulunk ponte di legnoba. lenne harom kerdesem: hogy a legcelszerubb odajutni, atsielhetok-e a palyak tonaleba es ismeri-e valaki a la cascata panziot(milyen?). elore is koszi az infokat.
udv
andrás
Barna Sándor
1 élménybeszámolót írt
1
22 éve tag
2001.11.27. 08:58
Szia!
Tonale Trentino leghóbiztosabb pályája, rendelkezik gleccserrel is, de nem ez nem tartozik az izgalmas pályák közé. Röviden úgy jellemezném, hogy egy nagy, meredek tepsi. Ennyit a gleccserről.A többi pálya jóminőségű, szenzációsan karbantartott. A liftek jók, az egész pályarendszer besíelhető anélkül, hogy gyalogolni kellene. Minden szállás pályaszállás, a legmesszebb lévő apartmanház 300 méterre van a főparkolótól. A bérlet nem tartozik a drága bérletek közé, és a szállás is elég olcsó. Sok étterem van a faluban, és van két jól ellátott üzlet, meg egy pékbolt, sportboltok, kölcsönzők.
A síbérlet érvényes a Ponte di Legno-i uszodába.
Barátságos emberek, jó pályák, minden ami kell egy jó síeléshez. Bátran ajánlom!
256.jpg
Snow
1 élménybeszámolót írt
1
22 éve tag
2001.11.25. 23:39
Sziasztok!
Én Tonaleban és Cortinában voltam, mindkettő nagyon jó. Szerintem Tonale egy kicsit hóbiztosabb, Cortina viszont jóval kőzelebb van. Mindkét helyen vannak bármilyen sítudásnak megfelelő pályák, és a táj is győnyőrü. Tonaleban tavaly nagyon jó minőségü volt a hó. Ha piros és fekete pályákon szoktál síelni, akkor mindkét hely tökéletes, ha viszont főleg kéken, akkor Tonale jobb, mert a cortinai kék pályák kicsit alacsonyan vannak, sokan vannak rajtuk és néha kevés rajta a hó. Mindkét helyen ki lehet fogni szép, napsütéses időt, de előfordulnak viharok is, főleg Tonaleban, a gleccseren, és ilyenkor le szokták állítani a felvonókat-ez inkább decemberre és januárra jellemző. Mindkettő februárban a legjobb. Én bátran ajánlom Tonalét és Cortinát is, érdemes kipróbálni. Szerintem mindkettő, Olaszország legjobb síterepei közé tartozik. Tonaleban több a pályaszállás és nem kell a távolabbi pályákhoz sem sokat utazni, Cortinában pedig több a pálya. A felvonók is jók, így sokkal kevesebb a sorbanállás mint a kisebb felvonókapacitással rendelkező helyeken. Sok sikert az utazáshoz! Ha kell még infó, írj!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.