Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tonale és társai

ÜZENETEK (117)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.10.17. 08:20
Én is boarddal voltam ott...
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.14. 21:06
Hello Rossi!
Köszönöm a hozzászólást, csak azt felejtettem el leírni, hogy mi boardozni szoktunk, és nagyon szeretjük a hosszú kirándulós pályákat, mivel így nem kell túl sokszor le és fel csatolni, viszont a lökdösődés ebben az esetben egyenlő a halállal a számunkra. Ha esetleg valaki már deszkával is járt erre akkor jelezze, hogy járható volt-e és milyen hóviszonyok esetén.
Én is olvastam az új infóról Ponte di legno és temú között, így még jobban gondolkodom rajta, hogy ide kellene menni tavasszal.
köszi! csá!
UI: az jutott eszembe nyitok egy új témát a "leghoszabb sípálya " címmel, amire mindenki leírhatja, hogy szerinte melyik volt az eddigi élményei során?
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.10.14. 08:36
Tavaly voltam ott, Ponte di Legnoba egy viszonylag hosszú pálya vezet le, sok helyen lökdöséssel.A közepén vannak gyorsabb szakaszok, sok kanyarral. Idén csináltak egy új pályát, lehet, hogy jobb lett. Jövőre pedig egy 8 fős kabinos fog visszavinni Tonale-ba. Addig ingyenes síbusszal lehet felmenni. Nézzétek meg Temúban az új pályákat (9), összekötötték Ponte di Legnoval.

Rossi
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.13. 21:01
Sziasztok!
Mi még nem jártunk Tonalén, de úgy tudom nincs messze Madonnától, át lehetne kocsikázni!
Ahogy nézegettem a térképeket, szerintem át lehetne csúszni tonaléról ponte di legnoba. Ha valaki már járt erre, kérem írjon róla valamit, milyen hosszú a pálya, könnyen csúszható, nagyon lankás, lökdösős,, vagy meredek? Na és hogy lehet onnan visszajutni?
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.03.24. 14:58
Hello!
Visszaértünk Tonaléból. Az eddigi Franciaország után mindenképpen egy kicsit más. Sajnos nem volt annyi hó, hogy pályán kívül lehetett volna csúszni, pedig már ki is néztünk egy-két útvonalat. Ide is megérkezett a tavasz: már reggel 9-kor hihetetlen erős volt a nap és a tonalei pályák dél felé eső részén már ekkor kásás volt a hó, úgy 2300m-ig. Dél körül ez felkúszott már 2600-ra, így akkor akkor az egyik helyi hüttében tengettük az időt. Nem hiába nevezik a Nap völgyének, egész héten hétágra tűzött a nap. A gleccserre egy új kabinos visz fel, semmi sorbanállás, gyors. Aztán egy hihetetlen lassú elavult 2-es ülőlift, majd két csákány! Ez azt jelenti, hogy a gleccser tetejére csak csákánnyal lehetett feljutni. Kicsit olyan érzésem volt, hogy fenn megállt az idő, úgy 20éve. A pálya viszont tökéletes volt, annak ellenére, hogy itt is dolgozott a nap, hatalmas élmény volt rajta lejönni. Érdekes volt, hogy 2800m-en található egy éttere, aminek terasza is van. Feltűnt, hogy mindenki a deszkán üldögél, sehol egy szék, pad,asztal, stb. A megoldás: 4 euro a nyugágybérlet. Eredmény:senki nem kölcsönzött, a 100 szék meg bent porosodott a házban. Na ilyet még nem láttam.
Ami viszont mindenképpen pozitiv, az a pálya aljánál található körbár, a Paradiso Ski Friend! Itt du. 4-től lehet bulizni, Happy Hour fél 5-től fél 6-ig, majd kb. este 8-ig buli, pulton, asztalon, bárszéken táncolva, bakancsban, zokniban, ahogy tetszik. Hatalmas! Mondjuk a sör - erősen fesztivál jellegű - 3,5 euro, ami azért sok.
Szóval a gleccsert és Ponte di Legnot leszámítva gyors liftek, bár Ponte-ban soha nem volt sor. Sok hóval egy hatalmas freeride terep lehet, jó bulik, néha furcsa igénytelenséggel.(pl. a parkolóban a sárban lehetett dagonyázni)

Felteszek pár képet

A "hegyitúra" képen szereplő csúcs a GPS szerint 3065m-en van, tetején pár négyzetméter hellyel, onnan gyönyörű volt a látvány. Ha valaki esetleg tudja a csúcs nevét kérem irja meg.

Rossi
sunshine.jpg
303838888KwTDCj-ph.jpeg
gleccser-csucs.jpg
hegyitura.jpg
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.03.06. 14:17
Szia Rossi!

A hó minősége miatt ne agghódjatok Tonalen, mert a magasság miatt nem fog még olvadni, ezért ha nem is esik friss, nem lesz jeges, mert nem tud annyira még felolvadni.
Sajna a Brenta bérlet számomra sem ismerős, viszont ha tanácsolhatnmám, inkább autóval menjetek Madonnáig, ugyanis az átkötő liftnél főként a délutáni visszajövetel idején valami eszméletlen nagy tömeg szokott lenni, mert mindenki még az utolsó időt is ki akarja használni itt, hogy aztán még hazaérjen Folgaridára, vagy Marillevára.
A többi is mind igaz, amit előttem írtak. (! Krémes, és egyéb folyadékos üvegekre, tubusokra ügyelni, amikor kinyitjátok a nyomáskülönbség miatt!!! Lerázni és szájával felfelé nyitni, mert kilő!)
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
19 éve tag
2005.03.06. 11:38
T. Rossi !

Mi múlt héten voltunk Marilleván ill. egy napot Tonale-n
Tonale:jó minőségű a pályák többsége, sorbanállás nincs, főleg a déli oldal két szélső pályájának felső szakasza tetszett, ezek a legváltozatosabbak. A gleccser inkább látványnak szép, a lejövő fekette hol jeges, hol kemény, hol meg buckás, érdemes vigyázni. Ponte di Legnoban nem voltunk.
Folgarida-Marilleva fő pályái túlzsúfoltak, még késő délután is, amikor máshol már alig vannak. A reggel még jó minőségű pályák délutánra igen buckásak.
Madonnán lényegesen kevesebben vannak, de itt sem tökéletes mindig a pályák előkészítettsége. Nekem a Spinale piros pályája tetszett a legjobban, ez 3500 méteres, igen változatos, gyors felvonóval ellátott, sohasem volt sor, minősége délután is élvezhetővé tette a síelést.
A Groste teteje jó minőségű (itt van a fun park), de a legzsúfoltabb és csak kék, sokszor lökdösős, lefele néptelen, de szintén nagyon kék, lökdösős.
Tonáléból a megközelítése úgy a legegyszerűbb, ha Marilleva 900-on beül valaki a kabinosba, majd 1400-on átszáll a következő kabinosba, majd a 6 ülésessel a Monte Vigo tetejére megy és onnan lesíel az egyik madonnai pálya aljára. (a térkép hasznos, bár az útvonalak jelöltek). Mi Superskiramat vettünk, így a Brenta bérlet használhatóságáról fogalmam sincs.

pipistrello
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.03.04. 16:16
Szia,

Csak egy kérdésedre válaszolnék, mert Tonalen még nem voltam.
A pályák karbantartása Olaszországban (3 helyen voltam) tökéletes. Ez annyit jelent, hogy ha nincs hó, akkor is van:)(és jó) Ha meg sok hó van(nem mindig jó) akkor is jó a hó.
A lifteket folyamatosan újabbra cserélik, csákányost nem fogsz találni(szinte tuti),nemúgy mint pl. Ausztriában, és tárcsásat is csak elvétve, babypályáknál.(tapasztalataim szerint)
Szerintem a legjobb hely Olaszország.Hangulat,kaja,finom kávé, ezt az évet(februárt) kivéve napozásra alkamas déli verőfény, ha a pályán nem is, de azon kívül szimpatikus emberek.Idén azt vettem észre, hogy az emberek 95 %-a jól síelt és boardozott. A board nagyon meglepő volt.
Csak ajánlani tudom.
Jó síelést.
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.03.04. 13:52
Úgy látszik nem nagyon pörög a topik, biztos mindenki síelni van. Ha van olyan , aki járt mostanában Tonale/Ponte di legnoban, vagy valamikor március közepén, írjon a tapasztalatokról. Gondolok itt a pályák állapotára, hova érdemes menni, mennyire zsúfolt ilyenkor, mennyire olvad az alsóbb régiókban. Március 13-tól síelünk/boardozunk arrafelé, s elég régi havat írnak, igaz most éppen esett vagy 10cm, ami nem túl sok. Az olaszoknál sem voltam még, kiváncsi lennék a pályakarbantartásukra.
Érdemes esetleg átmenni MAdonna di Campigliora egy napra? Azt néztem, hogy ha Brenta bérletet veszek,ami egy-egy napra érvényes Marrilleva-Folgarida-MAdonnára is, akkor mindegyiket csak 1 nap használhatom, egyszerre nem. Ez igaz lehet? Ugyanis Folgaridából át lehetne liftezni Madonnára, így jóval kevesebbet kellene autózni.
Minden infot szívesen fogadok. ross@vipmail.hu
Köszi, jó havat mindenkinek!!
Rossi
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.02.23. 08:41
Volt valaki már Ponte di Legnoban a Residence Palace nevű helyen? Milyen a hely? 6-os apartmanba megyünk, ha tudtok infot, irjatok. Köszi Este merre lehet szórakozni esetleg? Piát itthonról érdemes venni, vagy kint is olcsó?
Erről a régi Grand Hotelről van szó...
Rossi
esterno-neve.jpeg
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.02.17. 22:54
Sajna nem emlékszem pontosan, de teljesen megfizethető a hómotor.
Jó dili, ki kell próbálni!
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2005.02.16. 17:24
Üdv!
Február 4-13 között voltunk Tonaleban, az utolsó napot kivéve remek napsütésben. A hó a Tonalei pályákon meglehetőst régi, itt-ott megkopott, erősen firnesedett, kissé jegessé vált estére, de reggelre mindíg szépen rendbehozták, a hiányokat hóágyúzással igyekeztek pótolni. A gleccseren hóhiány nem volt, de jegesebb részek a fenti pályán is elő-elő fordultak. Az új kabinos felvonó alatti pálya felső harmadán a kövekkel vigyázni kell!!
A lesiklás Ponte di Legnoba szép hosszú erdei úton (szerpentinen) át lehetséges, ki van jelezve, eltéveszteni nem nagyon lehet. Friss havat ez is igényelne.
A Legnoi pályák száma lényegesen kevesebb, de kinézetre és minőségre viszont nagyszerűek voltak. A 970 méternyi szintkülönbséget három sílift szolgálja ki, és a piros ill. fekete pályákon az egyhuzamban való lejövetel jó kis erőpróba, nagy élmény. A Tonaleba visszaút síbusszal történik - rendszeres járat van, melyre a síbérlet természetesen érvényes.
misran
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.25. 18:12
Halihó,

mi most megyünk jan. 29-én Ponte Di Legno-ba. Lesznek kezdők is, de inkább haladók, jó síelők.
A kezdőknek érdemes Tonale-ba átmenni? Ha felvonó nincs oda, akkor hogy lehet feljutni, kisbusz?
A hómotorozás mennyit kóstál kb.?
A tubusokra vigyázni fogunk :).
Üdv,
sielőnő
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.01.23. 11:07
Sziaztok!!

Én most jöttem haza Folgaridából, és egy napot Tonalén is voltunk. Pont elég is volt. A gleccser is jó, de szerintem 1-2 csúszásnál nem ér többet. A lenti pályák nekem nagyon unalmasak lennének egy hétig nekem. Sokkal jobban ajánlom, hogy Folgaridából, Madonnáról menjen át mindenki egy napra, a gleccser kedvéért. Marha hideg volt, meg szél fent, én csak egyszer jöttem le, a többit a melegedőbe töltöttük. Viszont nem jól sielőknek, nem ajánlom a gleccsert.
Valaki kérdezte, még a sikölcsönzést. Én egy kis carving lécet béreltem, 2 nap 24 euro. mindenhol ilyesmi árak vannak.1 hétre talán adnak egy kis kedvezményt.
Szóval összeségében, elég egy nap Tonálé!!
sielőnő
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.01.23. 10:37
Sziasztok!

Én mult héten voltam Tonáléba,bár csak egy napra mentünk át Folgaridából.
A gleccser szuper volt, de a lenti pályák tényleg unalmasok. A feket pedig ami a gleccsertől jön le, eléggé le volt sileve, sok kő is volt. de ez már biztos változott, mert esett a hó.
Feltéttlenül mászátok meg a gleccser tetejét is, mi sibakkancsba mentünk fel, kicsit gáz volt. Egy drótkötélen mulott az életem . De nagy élmény, és csodálatos fent a kilátás.
N,a jó sielést!!
Serfőző Gergely
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.21. 16:22
Látom a Torre Presena a nagy favorit... Mit csináljunk, azt sikerült megcsípni. Kicsit megint lekéstünk a jobb ajánlatokról. A külalakjától eltekintve mennyire gáz a hely?
A sípályákat tanulmányoztam rendesen, de nem igazán nyilvánvaló, honnan is lehet lecsúszni Ponte di Legnoba. Egyébként tényleg nem igazán szerencsés a pályák elhelyezkedése, de idén ez van és kész. A sugaras pályarendszer sokkal kellemesebb.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.01.20. 22:48
Szervusz Gergely!

Az időjárás miatt márciusban ne aggódj, majdnem biztos, hogy végig jó időtök lesz. Ebben a magasságban azért persze vannak 3-5 órás viharok is, dde ki lehet bírni.
Nem tudom, hol lesz a szállásotok, ill. pontosabban milyen? Tonaleban a "torre presena" nevű 11 emeletesek valóban gettóérzést keltenek, de azért belül nem olyan rosszak. Itt azért arra fel kell készülni, hogy reggelente kb. 400 métert kell felfelé menni a pályákig. (Van ugyan egy kis mikrobusz, ami jár föl-le, de reggel azért várni kell rá.)
Tonaleban kissé unalmasak a pályák. Nézd meg a sítérképet
Sajnos Pontre di Legnoból még nem tudtok felvonóval felmenni Tonaleba. Lefelé végig lehet csúszni, ha ott lesz a szállásotok.
Jókat lehet esténként hómotorozni. Ne hagyjátok ki!
Még egy látszólag apróság. MInden olyan tubust, amiben levegő is van (fogkré, napkrém, stb.) itthon úgy zárjatok be, hogy egy kicsit benyomjátok a tubust, és úgy tekeritek rá a kupakot. Ezáltal egy picit kissebb lesz benne a nyomás. Ezt tényleg tegyétek meg, ha nem akarjátok, hogy egyrészt a bőröndben kinyomódjon a trugyi, ill. amikor ott kinyitjátok, akkor nem fog hirtelen kijönni a fele.
Hólánc nélkül pedig NE! Feleflé, ha éppen havazást fogtok ki, akkor szívás lehet lánc nélkül. Magában Tonaleban már jól lehet közlekedni, mert közel vízszintes, ugyanis egy hágón terül el.
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.01.20. 09:03
Hello, mi is Tonaleba, ill. Ponte di legnoba megyünk márciusban. Az összeköttetést javították idén egy új 4 üléses lifttel, de jövőre oldják meg egy 8 fős kabinossal, illetve Ponte di Legnotól még nyugatra kiterjesztik a sipályákat és 4 db 4 üléses litet építetnek még. Jelenleg az összeköttetés egyirányú, POnte di Legno felé.
Itt is megnézheted:http://www.adamelloski.com/totale.html
Rossi
Serfőző Gergely
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.20. 02:38
Idén engedve a köznyomásnak nem Franciaországba megyünk síelni, hanem Olaszországba. Március közepén lesz az esemény, tehát lényeges a hóbiztosság (ami ugye egyrészt magasságnak függvénye), bár nem hiszem, hogy Tonalén ez gond lesz, olyan magasan fekszik. Sőt inkább a hidegtől tartok, bár eddig én még márciusban csak napsütésben síeltem, de bármi lehet.
Viszont mégis csak érdekel, milyen a hely maga, milyenek a pályák, milyenek az összekötések,milyen a szállások színvonala (tavaly Pra Loup-n valami hihetetlenül ocsmány volt, munkásszálló szintű), milyen Ponte di Legno, stb. Az egyik utazási irodában azt mondták, hogy a síterep a P di L-i pályákkal idén már összefüggő, mert új felvonót telepítettek, míg mások azt mondják, hogy majd csak jövőre.

Hálás lennék, ha többet tudnék ezekről.
norikai
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2004.10.03. 19:35
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. januárban sítúrát szeretnék szervezni barátoknak. Tud valaki ajánlani olyan szállást Olaszo.-ban, ahol tuti a hó, sok pálya, és diákoknak is megfizethetó (diákszállás, apartman)
Aki tud segíteni kérem irjon a nora.kiraly@parlament.hu címre. Köszönöm!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.