A mai napon meglátogattam Kokava síterepét. Háát, eddig az itt talált síterepekről általában jókat írtam, próbálom itt is a pozitívumokat összeszedni. Budapestről (Gazdagrét) 2,5 óra volt az út, szlovák autópályamatricára nincs szükség. Az út alapvetően jó (lenne), de az idei szezonban ahol Szlovákiában voltam, ott a hóeltakarítás az utakról valahogy nem sikerül. Az utolsó 8 km volt havas, pozitív, hogy apró kaviccsal felszórva, így nem csúszkáltam. A parkoló a főútról nyílik, az viszont olyan mintha beparkolnál a sípályára, gyakorlatilag szánkóznak az úton. Ahogy itt korábban olvastam, tényleg mindenki beszél magyarul, a pénztárban, és a büfében is. 2 órás jegyet vettem 16 EUR, és nem lehet kártyával fizetni. Viszont nincs 6 felvonó, csak 5, az mind ment, de a weboldalon látható 2 fő pályán kívül, csak egy tanulópálya van (esetleg ha annak a tetejét hóágyúzzák, akkor az is olyan hosszú mint a másik kettő, csak belerongyolunk a tanulókba), ez biztos nem 2 km, maximum 1200M szerintem javítani kellene a kiírásban. Ezért nagyon csak a környéken lakóknak éri meg elutazni, kezdőknek itthon is találunk hasonló pályákat, pl. Visegrád színvonalasabb. Aki kicsit is tud síelni, nem sok örömet talál benne, széles, de nagyon lankás, nem túl hosszú pályák vannak. Ami nagyon nem tetszett, az a felvonózás. Mivel nincs hely, úgy alakították ki a sorbanállást, hogy az emelkedőn kellett felfelé lépdelni, és az 5 tányéros közül csak az egyik olyan aminél nem kényelmetlen a lábad közé venni, mert az a kis görbület ki van rajta alakítva. Sok sorbanállás, kevés csúszás ez lett a program, ennél a síterepnél vannak sokkal jobbak Szlovákiában, és Magyarországon is.