Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kezdők vagyunk. Milyen lécet vegyünk?

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.01.03. 08:46
Hát én mondjuk azt a 200e Ft-os lécet meggondolnám. Ahonnan én bérlem a léceket, ott ez az ár 4-5 év alatt térül meg évi 3-4 hét síeléssel, és ha ezek előre lefoglalt utazások, akkor én a bérlést ajánlom, (200e Ft-os lécek esetén), főleg ha a bérelt léc is ebbe a kategóriába tartozik. Természetesen máris változik a helyzet, ha az ember gyakori egynapos síelő, mert akkor a bérlés már tényleg macera.
Ez az én véleményem, mint nótórius bérlőjé.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2007.01.02. 21:07
A K2-ben dicsérik a hozzáértésüket(síoktatók az eladók)Az áraikat már nem annyira,de legfeljebb csak érdeklődsz azután ha már képben vagy vásárolhatsz máshol is!
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.01.02. 18:29
Szia
Ha komolyan gondolod ezt a szezononkénti 3 4 hetet akkor az idő rövidségére való tekintettel nyugodtan vásároljál lécet mert a négyheti bérlés már az első évben megtérül akármit veszel.
Párodnak 10-14 m rádiuszu és kb 155-160 cm-es lágy lécet vegyél kb 50 000 Ft.ig nem baj ha tavalyi modell tetszen Neki akkor jobb kedvel áll rá. Majd szezon végén kiderül mi kell Neki gyors vagy inkább fordulékony léc ez meg két évet akkor is kibír ha a Hervis-ből van. Magadnak érdemes kipróbáli egy 170 körüli Atomic SX7-et tuti , hogy leírod két év alatt de legalább megtudod mit szeretnél a csúcskategóriában SX11 vagy B5 esetleg SL vagy ST de szintén 11 12 vagy B5 keménységűt.De ez már 200 000 Ft-os kategória, de ha valóban 4 hetet síelsz ez belefér. Az SX és a GS gyors az ST SL Metron meg nagyon fordulékony és van még 10 keménységi osztály és ez csak az Atomic. Látod nem könnyű tanácsot adni és még nehezzebb jól vállasztani. Az áruházban meg nem mindenki ért hozzá, időd viszont véges mindjárt indultok.
Jó havat Yeti
Ja ha a sícucc adásvételnél kezdtél volna érdeklődni már több oldalas lenne ez a topic mert hó híjján csak itt csorog a nyálunk
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.01.01. 22:23
Szia! A párodnak szerintem legalább először béreljetek egy lécet. Mivel teljesen kezdő, ezért vele hibázni nem tudtok. ha megfelelő a léc hossza, és kezdőnek való, akkor stimmel, akármilyen márka is. Arra azért figyelj, hogy ne valami régi, nagyrádiuszú sí legyen! Bátran kezdjen egy 10-14 méteres sugarú léccel. (Még akkor is, ha sokan azt mondják, hogy a kezdőnek nem kell kanyarodós sí. Ez hülyeség.)

Ha te viszont ilyen lelkes vagy, akkor már érdemes lenne új, vagy használt sajátot venni.
Menj be egy-két üzletbe, kérdezd meg, mit ajánlanak, és mennyiért. (Pontos típus, hossz, ár.) Szépen jegyzeteld le, vagy irasd fel velük, aztán dobd be itt a fórumon. Úgy már könnyebben tudnánk segíteni. Rengeteg sí létezik, ezért gondoltam erre a megoldásra. Ne hamarkodd el a választást, szerintem ezt a kis plusz utánajárást megéri a dolog.
Varga Endre
121 élménybeszámolót írt
121
20 éve tag
2007.01.01. 13:34
Ha tényleg teljesen kezdők vagytok, akkor felesleges vásárolni, hiszen tanulni a rövidebb és puhább fordulékonyabb jobb, míg egy két év múlva már keményebb léc kell (ami most még csak hátráltatna.
A másik érv a bérlés mellett, több lécet tudsz kipróbálni (vásárlás előtt a kiválasztott lécet mindenképpen érdemes).
Egyébként én is a saját léc híve vagyok, de annyi már megtanultam, hogy a vásárlás előtt jobb kipróbálni.
A "tanács" ha szezononként kevesebb mint 2 hetet síelsz akkor nem éri meg (négy évre vetítve), egyébként kb 4-5. évenként - ha van rá keret természetesen - érdemes is lecserélni a léceket (felpuhulnak, avittá válnak stb).
Szerintem, ha kiderült, hogy be jön a síelés, amit érdemes megvenni nyilván a ruházaton túl, elsőként érdemes megvenni az a sícipő és egy jóminőségű hitelesített lencséjű síszemüveg (ennél csakis márkázott ellenőrzött helyről származ darabokat javasolok) majd a bot és a bukósisak.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2006.12.31. 21:52
Sziasztok! Látom, kicsit magatokra maradtatok a gondotokkal. Próbálok segíteni, hátha megy.

Venni akartok, vagy bérelni? Nem mindegy, mert ha venni, akkor jobban meg kell rágni a döntést.Kinéztetek már valamiket? Konkrét szóbajöhető cucc van már?
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2006.12.31. 17:45
Úgy látszik a síguruk elutaztak. Te meg magadra maradtál a problémáddal. Nem akarok okosnak látszódni, de egy-két dolgot mindenféleképpen célszerű szelektálni:
1./ Hány évesek vagytok? Sportoltok? 2./Úgy láttam, hogy a gyártmány kiválasztása, tulajdonképpen egyéni szinpátia.Pl a Hervis-nél fel írták a kezdő-haladó stb.
3./ Szakbolt: az itteni tapasztalatom szerint a K2-es boltot javasolták legtöbben/hova valósi vagy/ stb....A minden egyéb sielőket érintő vegyes fórumban volt egy TANÁCSKÉRÉS majdnem neked válaszoltak-jó tanács. Biztos tudod de azért elmondom, hogy ahol főnöknek szólítanak és az általad kiválasztott lécre azt mondják : ÉN is ezt vettem volna... innen gyorsan el. BUÉK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.