Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az időjárás végül megkegyelmezett a Head Kupa résztvevőinek

2024.02.12. 2024.02.13. sielok.hu | frissítve: 2024.02.13.

A meteorológia előrejelzések, a tökéletesnek nem mondható hóhelyzet és az erőre kapó influenzajárvány kicsit megritkította a Head Kupa gyermek síverseny résztvevőinek számát. A 176 előre nevezőből végül 106 gyermek érkezett célba.
Idén is Donovalyban rendezték a gyermek síversenyt
Idén is Donovalyban rendezték a gyermek síversenyt
2024. február 10-én a szlovákiai Donovalyban kora reggel hatalmas esőre ébredtek a 32. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság rendezői. Reggel 8 órára azonban szerencsére az eső teljesen elállt, a verseny vége felé pedig már a nap is előbukkant időnként a felhők közül. A pályán a hó bár vizes volt, de szerencsére a kb. 60 cm vastag hóréteg stabilan tartotta magát, a versenypálya végig jól bírta a terhelést. A szerencsés időjárás értéke akkor vált különösen jelentőssé, amikor aznap este már újra dézsából szakadt az eső, egészen vasárnap délutánig.

A megjelent gyermekek, családok végül kellemes napot zárhattak, sok ajándékot kaptak a rajtolók, sok volt a mosoly. A díjakat Tóth Etre, a Head magyarországi képviselője, Soňa Jelínová, a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti vezetője, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében Dr. Gór-Nagy Miklós vízilabdázó világbajnokunk, sportdiplomata adta át.
Egy csapat a Mátrából
Egy csapat a Mátrából
Az eredmények itt megtekinthetők!

A verseny végzetével minden gyermek egy-egy kulacsot kapott a TechnoAlpin hógyártó cég támogatásának köszönhetően. A Mondial Assistance közel egy évtizede stabil támogatója a versenynek, remélhetőleg a támogatások jövőre is megmaradnak, bővülnek.
Az eredményhirdetést Klausmann Viktor, a Magyar Sí Akadémia elnöke konferálta.
Eredményhirdetés
Eredményhirdetés
Fehér Gyula a verseny ötletgazdája, a 32 éves múlttal rendelkező síverseny mindenkori versenyigazgató elmondta:
Sikerült megállapodni a következő évi verseny időpontjáról, így 2025. február 8-án, újra Donovalyban találkoznak az amatőr síelő gyermekek. Remélhetőleg 2025-ben, jobb hófeltételeknek köszönhetően újra 200 fő körüli lesz az rajtolók száma.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.