Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Amerika témájú cikkeink

2017.10.30.
Az első pár, akik naponta síeltek egy éven át
Dokumentumfilm jelent meg mostanában arról a párról, akik először síeltek minden áldott nap egy egész éven át. A brit Arnie Wilson és francia barátnője, Lucy Dicker 1994-ben bejárták az egész világot, hogy minden nap csúszhassanak egyet.
2016.03.07.
Elolvadt a világ legmagasabb síterepének gleccsere
Újabb kuriózumnak mondhatnak búcsút a világ síelői és természetvédői. A világ legmagasabban üzemelő sípályájának, a bolíviai Chacaltaya gleccserének hó és jégmezőjéből szinte már alig maradt valami mostanra. Véget ért a síelés 5000 méter felett az Egyenlítő közelében.
2013.08.28.
Csodálatos fényképek: síelés a legszebb helyeken
Az amerikai fényképész, síelő és túrázó Jim Harris csodálatos képeiből jelentetett meg válogatás a brit The Guardian napilap weboldala. A világ legtávolabbi részein is remek fényképeket készítő fotós portfóliójából mi is beválogattunk néhányat kedvcsinálónak.
2013.08.11.
Harminc órás havazás Dél-Amerikában
Komoly havazás csapott le az argentin Las Lenas síterepére a hétvégén. Úgy tűnt, hogy egy örökkévalóságig fog esni a hó. Majdnem harminc óra után elállt a havazás, amely másfél méter friss havat hozott a csúcson. Már biztosnak látszik, hogy még szeptemberben is lehet itt síelni.
2011.02.03.
Történelmi havazás bénította meg Észak-Amerikát
A hét elején komoly hóvihar söpört végig az Egyesült Államok középső területén. Chicago városa történelmének harmadik legnagyobb havazását tapasztalhatta meg az előző két napban. A havazás miatt bezártak az iskolák, szinte megbénult a földi és a légi közlekedés.
2010.12.26.
Decemberi hórekordok dőlnek meg Észak-Amerikában
Karácsonykor komoly havazás zúdult a Kanada nyugati részén található Vancouver-szigetre. Az elmúlt 48 órában 250 centiméter friss hó esett, így már 510 centiméter vastagra hízott a hótakaró, amely valószínűleg jelenleg a legnagyobb síterepen mért értéknek számít a világon.
2010.09.24.
Kopogtat a szezon! Észak-Amerikában már hóágyúznak!
A tervezetthez képest ugyan négy napos késéssel, de elkezdődött a hóágyúzás Észak-Amerikában, mégpedig az amerikai Loveland síterepén. A hétfőn mért 20 fok körüli hőmérséklet lecsökkent az ideálisra és a levegő páratartalma is végre alkalmas lett a hóágyúzásra.
2010.09.09.
Íme! Az idei szezon legjobb síelős filmjei - előzetesekkel
A tél egyik csalhatatlan jele, hogy hamarosan a mozikba kerülnek az idei jobbnál-jobb síelős és hódeszkás filmek. Fantasztikus képek következnek! Kell egy kényelmes szék, mert a most következő csodás felvételeknek a nézegetését lehetetlen lesz abbahagyni. Mi szóltunk. Jó szórakozást!
2009.10.27.
Amerika (USA) síterepei
Amerika a határtalan lehetőségek hazája, igaz ez a síelésre is, hiszen az ország több mint 600 (!) síterepet kínál az idelátogatóknak. Bár a külföldi vendégek nagy része Colorado és Utah államok híres-hírhedt síparadicsomait választja úti célul, az ország ennél sokkal többet kínál.
2009.04.23.
Rendkívül ritka hójelenség Észak-Amerikából
Nagyon szerencsés körülmények kellenek ahhoz, hogy a természet maga gyártson kisebb-nagyobb hógolyókat a frissen lehullott hóból. Ahogy mi a hóembert készítsük, hasonló módon görgeti maga előtt a szél a havat és épít belőle hótekercseket a természetfotósok legnagyobb örömére.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »