Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Harminc órás havazás Dél-Amerikában

2013.08.11. Bata Attila

Komoly havazás csapott le az argentin Las Lenas síterepére a hétvégén. Úgy tűnt, hogy egy örökkévalóságig fog esni a hó. Majdnem harminc óra után elállt a havazás, amely másfél méter friss havat hozott a csúcson. Már biztosnak látszik, hogy még szeptemberben is lehet itt síelni.
Nagyon rossz volt a július a síterepen az időjárás tekintetében, az üzemeltetők egyre jobban aggódtak, hogy mi lesz a szezonnal, már a bezáráshoz is közel jártak, amikor az időjárás igencsak besegített. Múlt hét keddtől csak hullott a hó, így a völgyben 100 cm, a hegyekben pedig 150 cm friss hó hullott. Az üzemeltetők szerint ehhez még társult a mínusz 7 fokos hideg, a relatív szélcsend, és tökéletes minőségű, száraz porhóban síelhettek a hétvégén a freeridosok is. Két nappal a nagy havazás után megnyílt a szabadsíelők paradicsoma, a Marte ülőlift melletti hegyoldal, amelyről azt tartják a síelők, hogy itt olyan mintha az ember helisíelne, csak szerencsére lifttel kell felmenni.

Kép: Las Lenas
Kép: Las Lenas
A havazás a lehető legjobbkor jött, hiszen itt is hosszú hétvége következik, és azonnal beindultak a foglalások, szinte már nem is lehet szabad szobát kapni a következő hétvégére. Az idén 30 éves síterep üzemeltetői szerint a havazásnak köszönhetően akár szeptember végéig is nyitva tudnak tartani, amely igazából átlagosnak tekinthető, de az idei gyengébb szezonban erre nem sokan fogadtak volna.
Kép: Las Lenas síterep, Argentína
Kép: Las Lenas síterep, Argentína
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.