Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Loveland: Valentin-napi esküvő a hegytetőn síeléssel

2024.02.14. Bata Attila

Idén már 33. alkalommal várja az amerikai Loveland síterepe a szerelmeseket Valentin napon. Idén is párok tucatjait fogják összeadni a hegy tetején, hogy aztán a szerelmesek - a szokásos ünnepi öltözetben - közösen lesíeljenek a völgyben található vendéglőbe, ahol tovább folytatódik az ünnepség.
Egy jó kis kép 2021-ből
Egy jó kis kép 2021-ből
Aki nem nagyon ismeri a helyi Valentin napi hagyományokat, az igencsak elcsodálkozik a frakkban és mennyasszonyi ruhában lecsúszó síelők látványán a lovelandi síparadicsomban. Persze nem csak a hagyományok miatt próbálnak a résztvevők minél szebben felöltözni, hanem a legjobban öltözött pár értékes pénzjutalomban is részesül.

Harminchárom éve minden évben Valentin napon köthetnek fogadalmat a hegy tetején azok a párok, akik egymás iránt, valamint a síelésért is hatalmas vonzalmat mutatnak és ezzel a szokatlan ünnepséggel szeretnék igazán emlékezetessé tenni az esküvőjüket. A szervezők nem csak friss jegyeseket várnak, hanem egyre több olyan pár is megjelenik, akik ezt az alkalmat szeretnék kihasználni korábbi fogadalmaik megerősítésére.
Ilyen volt tavaly mínuszban és hóesésben
A hagyomány a covid ideje alatt sem szakadt meg. Akkor is 30 pár mondott egymásnak először vagy újra igent. A legjobb években kb. 100 pár érkezik a síterepre összeházasodni vagy korábbi házasságát megerősíteni. Ez utóbbi, a fogadalom megújítása több évvel a házasságkötés után, bevett gyakorlat Észak-Amerikában. Annyira népszerű, hogy tavaly 75 pár mondta ki az igent, és közülük 63-an megújították házasságukat. A többi 12 pár a ceremónia után először csúszhatott le házasként.

A kb. félórás ünnepséget kb. 3600 méter magasan rendezik, szabadtéren. Az időjárás elég cudar tud lenni, mint például tavaly. A szervezők a befizetett előleget nem adják vissza. Arra is felhívják a figyelmet, hogy mindenki öltözzön melegen és a helyszínről csak sílécen vagy snowboardon lecsúszva lehet távozni. Ezt a vendégeknek is érdemes tudni.
2020-ban sütött a Nap
A ceremónia után, mint újdonsült férj és feleség csúszhatnak le a hagyományosan fél kettőkor kezdődő fogadásra a hegy aljában található vendéglőbe. Azok a párok, akik előre bejelentik házasságkötési szándékukat kedvezményes síbérletet kapnak és utána részt vehetnek a fogadáson. Az esküvőre érkező vendégek és barátok pedig kénytelenek lesznek leszurkolni a síbérlet és a fogadás költségeit.

A városban, a nevéhez (LOVEland) hűen egyébként februárban (is) minden a szerelemről szól. Évtizedek óta szerveznek programokat a szerelmeseknek. Akik nem síelnek, azok a helyi hokicsarnokban is összeházasodhatnak egy külön ünnepségen.
Egy pár a tavalyi ünnepségről
Egy pár a tavalyi ünnepségről
Ami a síelést illeti, Loveland az USA hagyományosan egyik legkorábban megnyitó síterepének számít. A magasan található pályák már november elejétől síelhetők.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.