Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztrália témájú cikkeink

2019.09.17.
Hóviharban, stílusosan búcsúztak a régi csákányostól
Az ausztráliai Mt Buller síterepén a múlt héten indult utolsó útjára a Boggy Creek névre keresztelt csákányos húzólift. 52 évnyi használat után bontják el.
2019.09.01.
A déli félteke síparadicsomai az Andoktól Új-Zélandig
Amikor nálunk virágba borulnak a sípályák és már csak a legmagasabb csúcsok pompáznak a fehér színben, odalenn a déli féltekén kezdetét veszi a tél. Friss hólepelbe takaróznak az Andok hegyei, havas arcukat mutatja az Ausztrál és Új-Zélandi Alpok. Egy virtuális utazásra invitálunk a távoli országok hegyeibe.
2019.08.13.
Kenguruk a hóban, hatalmas havazás Ausztráliában
Rengeteg havat hozott az elmúlt hét Ausztráliában. A hegyekben közel másfél méter hó is hullott, de jutott a havazásból olyan környékre is, ahol 30-40 éve nem havazott. Az internet kedvence a hóban ugrándozó kenguruk.
2019.07.25.
Erős szél: utassal együtt zuhant le az ülőlift széke
Hihetetlenül szerencsés baleset történt az ausztráliai Thredbo síterepén helyi idő szerint hétfő délután. Az ülőlift székét a viharos szél lefújta a drótkötélről, rajta egy síelővel, aki a kb. ötméteres zuhanást néhány kisebb sérüléssel megúszta.
2017.09.07.
Ausztrália: a legjobb síszezon 2000 óta
Nálunk beköszöntött az ősz, a déli féltekén pedig a tavasz, de a havazás továbbra is beterít néhány szerencsés ausztrál síterepet. A legnagyobb ausztrál síterep Perisher, valamint Thredbo is arról számolt be, hogy ez volt a leghavasabb szezonjuk az utóbbi 17 évben.
2017.08.20.
Nem csúszhatott Csubakka jelmezben, kiverte a főnök fogát
Érdekes eset történt múlt héten az ausztráliai Thredbo síterepén. Egy Csubakka jelmezbe öltözött Csillagok háborúja rajongót nem engedtek jelmezben csúszni. Erre a feldühödött Csuvi a deszkájával vett elégtételt a síterep vezetőjének arcán. A történet a bíróságon folytatódik.
2016.11.01.
Magyar-angol síszótár
Ha a környező országokban már nem sikerült kézzel-lábbal megértenünk egymást, van még egy lehetőség: a magyar-angol síszótár. A gyűjtemény jól jöhet bármelyik külföldi síutunk során, de leginkább akkor, ha sikerül eljutnunk valamely észak-amerikai, netán új-zélandi síterepre.
2016.07.08.
Vajon melyik országban téved kenguru a sípályára?
Az Alpok országaiban meglehetősen szokatlannak tűnő látványban volt része az ausztráliai Perisher síterepén síelőknek. Az ausztrálok azért hozzászokhattak a kengurukhoz, de azért sípályán ők sem találkoznak velük naponta. A kenguru jött, látott, ugrált és eltűnt a kíváncsi szemek elől. Senki sem sérült meg.
2016.06.16.
A Föld déli féltekén megkezdődött a síszezon
Ahogy mi Európában a decembert várjuk, hogy beinduljanak a síterepek, ugyanígy bíznak ebben a síelők és a síterep üzemeltetők az Egyenlítőtől délre így június közepén. Szép lassan beindul délen is a szezon, néhány ausztrál, új-zélandi, dél-amerikai és afrikai pálya is kinyitott már.
2015.10.01.
Jön az okos bukósisak: filmez, beszél és egyebek
Volt idő, amikor még azt hittük, hogy a telefonnal csak telefonálni lehet. Most még sokan azt hiszik, hogy a bukósisak csak arra jó, hogy megvédje a fejünket. Néhány ausztrál fiatal úgy gondolta, hogy rengeteg dolgot lehet beépíteni a sisakokba, így az okostelefonok mintájára lassan megjelennek az okos bukósisakok.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.