Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatért az élet a Föld déli féltekének sípályáira

2022.06.26. Bata Attila

Amíg mi itthon a strandolást tervezzük, addig a Föld déli részén beköszöntött a tél. A hegyvidéki országok síterepeinek és turizmusának komoly gondot jelentettek az elmúlt 2 év járványügyi korlátozásai. Jelenleg teljesen szabadon, járványügyi intézkedések nélkül indul a szezon és sok helyre a havazás is megérkezett már.
Mt Hutt (Új-Zéland)
Mt Hutt (Új-Zéland)
A leginkább kuriózumnak afrikai kontinensen már június eleje óta lehet síelni, a Lesothoban található Afriski síterepen. A dél-afrikai határhoz közeli, 3222 méteren található síterepen évek óta nem hullott ennyi hó. Az apró síterepen inkább a hóágyúk szolgálják ki a kilométernyi pályát, de most kicsit pihenhetett a technika. Az első napon mért 41 centiméteres hóvastagság ritkának számít.
Afrikaski - nem csak a pálya fehér
Afrikaski - nem csak a pálya fehér
Dél-Amerikában szinte elmaradt az előző két szezon. Argentína és Chile nagyon megnehezítette a külföldiek beutazását a járványban, akik távol is maradtak a helyi pályáktól. Külföldiek, vagyis fizető vendégek hiányában, több olyan síterepet is találunk, ahol ki sem nyitottak az előző két nyáron, így minimalizálva a veszteségeket.
Cerro Castor - Argentína
Cerro Castor - Argentína
Az Andok síterepein júniusban jelentős mennyiségű hó hullott. Mindenki abban bízik, hogy visszatérnek az európaiak és az észak-amerikaiak, és velük együtt például a versenycsapatok, amelyek az előző két nyáron az Alpok gleccserein osztoztak egymással.
Falls Creek - Ausztrália: már minden pálya nyitva
Falls Creek - Ausztrália: már minden pálya nyitva
Új-Zéland nagy részét is elkapta a havazás júniusban, amelyik síterepen nem tudtak profitálni a közel méteres havazásból, ott a hóágyúk jelentették a megoldást. Szimbolikus, hogy itt a síszezont az ország miniszterelnök asszonya nyitotta meg. Fontos, hogy a külföldiek, főleg az ausztrálok, korlátozások és igazolások nélkül érkezhetnek, hiszen a helyi síelők önmaguk nem tudják eltartani az új-zélandi síterepeket.

Ha valaki most az Alpokban szeretne síelni, annak Ausztriába, Svájcba, Franciaországba vagy Olaszországba kell utaznia, amint erről már korábban írtunk
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.