Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Földrengés közben síelnek a pályán Ausztráliában

2021.09.28. Bata Attila

Valószínűleg "ilyen csak egyszer van az életben" típusú élménye lehetett annak a néhány ausztrál síelőnek, akik a múlt héten Mt. Buller síterepén kezdték a napot és csúszás közben mozdult meg alattuk a föld. A földregést több ausztrál síterepen is érezték.
Véget értek a rengések, akkor folytassuk a síelést! (Mt. Buller webkamera)
Véget értek a rengések, akkor folytassuk a síelést! (Mt. Buller webkamera)
Ha nem elég izgalmas a síelés, akkor a természet besegít. Van úgy, hogy jávorszarvas vágtat a síelők közé, vagy pont akkor tör ki a vulkán a közelben. Most az ausztrál síterepen földrengést élhettek át a "szerencsések" a sípályákon.

A Richter-skálán 5,8-as erősségű (közepes) földrengés epicentruma kb. 40-50 kilométerre volt Mt. Buller sítereptől. A reggel 9:15-ös első rengéseket még később két gyengébb földrengés követte.
A síterep webkamerái szerencsére működtek a földrengés alatt is, és a képeken látszik is a rengés hatása. Azt is látjuk, hogy a síelők teljesen tanácstalanok a sípályán, hogy mi történik. Az egyik síoktató szerint a rémisztő zajokból többen arra következtettek, hogy egy lavina indulhatott meg.

A síterep egy videót is feltett a közösségi oldalára, amely két webkamera felvételeit mutatja a rengés időpontjában. Az első a Standard nevű pálya, ahol több síelőt is látunk, akik nem nagyon tudják, hogy mi történik velük. A második részben egy teljesen üres pályát látunk, ahol a földrengés nagyobb erővel rázza a kamerát és vészesebbnek is tűnik a helyzet. A síterep humoránál volt, mert megjegyezték, hogy a Shakey Knees (Remegő térdek) nevű pálya most igazán rászolgált a nevére.

A rengést más ausztrál síterepeken, pl. Mt. Hottham vagy Falls Creek is érezték. Az utóbbi síterep annyit írt ki az oldalára, hogy ők is érezték, hogy remegett a föld a lábuk alatt, de most már a liftek pörögnek, a kávégépek működnek, úgyhogy lehet jönni és semmi akadálya a "tavaszi" síelésnek.

Szerencsére a földrengés nem tett kárt a síterepek épületeiben és berendezéseiben, és lavinát sem indított el.
KOMMENTEK
patkaizsolt | 2021.09.28. 13:01
Nehezített pálya profiknak?

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.