Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bolívia témájú cikkeink

2018.10.05.
Nagyon bejött a városi tömegközlekedés síliftekkel
Ahogy nálunk a metróvonalakat jelölik, úgy Bolíviában a kabinos liftek járatait. Szeptember végén La Pazban már a nyolcadik vonalat adták át, ahol a síterepeken is ismert kabinos liftekkel bonyolítják le a közlekedést. Közben javában tervezik már a következő három vonalat.
2016.09.16.
Samuel, az utolsó bolíviai liftkezelő
A világ legmagasabban fekvő síterepe, a Chacaltaya 2009-ben végleg bezárt. A gleccser elolvadt, a lifteket lebontották. Samuel, az utolsó alkalmazott azonban még mindig hisz a csodában. Az ő történetét mutatja be a Sámuel a felhők fölött című dokumentumfilm, melyet Magyarországon is láthatunk szeptember 25-26-án.
2016.04.01.
Legek sorozat: A világ legmagasabb síterepei
"Leglegleg" sorozatunk mostani cikkében a világ legmagasabb síterepeit mutatjuk be. Egyes síterepeken nem egy helyen már oxigénpalack szükségeltetik a síeléshez, de Földünk mely országaiban találhatjuk őket? Összeállításunkban olyan terepekről írunk, ahol a hütték helyett az oxigén bárok kerülnek előtérbe.
2016.03.07.
Elolvadt a világ legmagasabb síterepének gleccsere
Újabb kuriózumnak mondhatnak búcsút a világ síelői és természetvédői. A világ legmagasabban üzemelő sípályájának, a bolíviai Chacaltaya gleccserének hó és jégmezőjéből szinte már alig maradt valami mostanra. Véget ért a síelés 5000 méter felett az Egyenlítő közelében.
2014.09.17.
Épül a világ leghosszabb városi kabinos liftje
Csak ámulunk és bámulunk, hogy milyen hasznosak lehetnek a síliftek a tömegközlekedésben, ennek egyik legismertebb példája a bolíviai építkezés, amelynek a második szakaszát hétfőn adták át a tömegközlekedésnek. La Paz környékén a világ leghosszabb városi kabinos liftje közlekedik.
2011.08.08.
Hatalmas havazás Dél-Amerikában
Míg az európai hegyekben a nyár honol és kedvenc sípályáinkat békésen legelésző tehenek népes serege foglalja el, addig a déli féltekén javában tart a tél, nem is akárhogyan.
2006.11.06.
Kísérlet a világ legmagasabb síterepének megmentésére
A síeléshez kötődő érdekességek között mindig kedvenc témának számít a világ legmagasabb síterepe, vagy a legmagasabban működő sílift. Ezt a büszke címet sokáig a bolíviai Chacaltaya bitorolta, de az utóbbi időben vészjósló híreket hallani az egykori síterepről.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »