Menü ≡

India témájú cikkeink

2017.06.27.
Liftbaleset a Himalájában: hét halott
Tragikus baleset történt vasárnap délután az indiai fennhatóság alatt álló Gulmarg síterepén. A szélvihar egy hatalmas fenyőfát döntött a kabinos lift nyomvonalára. Az egyik kabin a földre zuhant, összesen heten vesztették életüket a balesetben.
2016.04.01.
Legek sorozat: A világ legmagasabb síterepei
"Leglegleg" sorozatunk mostani cikkében a világ legmagasabb síterepeit mutatjuk be. Egyes síterepeken nem egy helyen már oxigénpalack szükségeltetik a síeléshez, de Földünk mely országaiban találhatjuk őket? Összeállításunkban olyan terepekről írunk, ahol a hütték helyett az oxigén bárok kerülnek előtérbe.
2016.02.09.
Csoda: hat nap után élve ásták ki a lavina alól
Valóságos csodáról szólnak a hírek a világsajtóban. Az indiai hadsereg tíz katonáját hat nappal ezelőtt sodorta el a lavina. Közülük ötnek a holttestét már megtalálták, amikor a legnagyobb csodára az egyik társukat életben találták meg nyolc méterrel a jéggé fagyott hóréteg alatt közel 6000 méteres magasságban.
2014.01.19.
CNN: a 100 legjobb sípálya a világon
Az amerikai hírcsatorna összeállította a 100 legjobb sípályát az egész világ síterepeiről válogatva. Természetesen egy ilyen lista játéknak ideális, hiszen ahány síelő (snowboardos), annyi lista készülhetne. Érdekesség, hogy a francia Avoriaz „parkosított” sípályája végzett az első helyen.
2012.11.13.
Elfelejtett hősök: aki saját kezével hordta el a hegyet
Idén augusztusban volt ötödik éve, hogy elhunyt egy indiai, aki felesége halála után úgy döntött, hogy saját kezével vág utat a hegyen, amely örökre elvette tőle a feleségét. Huszonkét évnyi kétkezi vésés és kalapálás után közelebb hozta a hegy két oldalán fekvő falvakat.
2008.03.03.
Elindult a Ridehouse Himalaya Freeride csapat
Rövid ízelítő arról, hogy mi vár ránk az elkövetkező napokban: 4200méter - világ legmagasabb kabinos liftje - pakisztáni határ közelsége - folyamatos katonai jelenlét - kultúrák találkozása-érintetlen szűzhavas lejtők - Isten háta mögötti, eldugott hegyi falu - magashegyi majmok és hóleopárdok.
2005.11.27.
Ford unokája síközpontot építhet a Himalájában
Nagyon hosszú huzavona után az indiai Himachal Pradesh állam bürokratái igent mondtak egy tervezett síközpontra, amely a Himalájában épülne fel. Ezek után a bátrabb helyiek már Olimpia rendezésének esélyeit is felvetették, amely merészség egy olyan országban, amely alig küld sportolókat a következő olimpiára.
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »