Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ford unokája síközpontot építhet a Himalájában

2005.11.27. Bata Attila

Ford unokája síközpontot  építhet a Himalájában Nagyon hosszú huzavona után az indiai Himachal Pradesh állam bürokratái igent mondtak egy tervezett síközpontra, amely a Himalájában épülne fel. Ezek után a bátrabb helyiek már Olimpia rendezésének esélyeit is felvetették, amely merészség egy olyan országban, amely alig küld sportolókat a következő olimpiára.
A síközpont terve már több mint egy éve a hatóságok fiókjában pihent és várta a döntést, pedig egyszerűnek tűnt az esett. Hatalmas pénz van a projekt mögött, 300 millió USD, és egy érdekes vállalkozó. A híres autógyártó Henry Ford unokája, Alfred Ford. Végül is megvan a pecsét, bár a vállalkozók azt remélték, hogy kizárólagos jogokat kapnak, de ez a tervük nem valósult meg.

Mit fognak ide építeni? Hát a tervek szerint minimum Aspen és St. Moritz jelenlegi színvonalán képzelnek ide valamit, ennél csak puccosabb lehet az egész. Lesz itt legalább 700 ötcsillagos szállodai szoba és háromszáz villa. Mindez 2800 és 4200 méter magasságban a Himalája hegyei között, amelyek abszolút hóbiztosságot jelentenek még a globális felmelegedés sajnálatos erősödése ellenére is.

Az építkezés 2007-ben kezdődik és a tervek szerint két évig tart majd. A tervezett helyszín kb. 12 órás autókázásra van Új Delhitől. Másképpen nem lehet megközelíteni, még az építtetők is elismerik, hogy eljutni ide "nehéz, de romantikus." Talán ezért is terveztek be egy kis leszállópályát.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.