Liftbaleset a Himalájában: hét halott

2017.06.27. Bata Attila

Tragikus baleset történt vasárnap délután az indiai fennhatóság alatt álló Gulmarg síterepén. A szélvihar egy hatalmas fenyőfát döntött a kabinos lift nyomvonalára. Az egyik kabin a földre zuhant, összesen heten vesztették életüket a balesetben.
Az indiai Gulmarg síterepén található a világ egyik legmagasabbra közlekedő kabinos liftje. A 2650 és 3980 méter magasan található síterep 1330 méteres szintkülönbségét két szakaszból álló kabinos lifttel lehet megtenni. A francia Poma cég annak idején a jellegzetes tojás alakú kabinjait helyezte itt üzembe.

A Nyugati-Himalája főgerincén található síterepen még áprilisban vagy májusban is lehet síelni. Jelenleg a síterep már nem üzemel, a liftek kirándulókat szállítanak. Egy négyfős család Új-Delhiből, valamint három túravezető vesztette életét a vasárnapi balesetben.

A hírek szerint a vihar gyökerestül csavart ki egy fenyőfát. A fenti videóban látható, hogy egy tekintélyes méretű fa dőlt a sílift drótkötelére. A fa közelében közlekedő kabin utasainak esélye sem lehetett a túlélésre, amikor a kabin körülbelül 30 méteres magasságból a földre zuhant.

A kidőlt fa miatt több mint 100 utas rekedt a lift többi kabinjaiban, akik később szerencsésen lejutottak a völgyállomásra.

Az indiai közvélemény és a sajtó is azt kérdezi az üzemeltetőktől, miért nem állították le a liftet a heves szélben?
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.