Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Izland témájú cikkeink

2019.12.21.
Akkora a hó, hogy a második emeleti ablak lett a bejárat
Az utóbbi időben több hóvihar is sújtotta Izlandot. A sziget északi részén kb. kilenc méter magasan áll a hó, csak a második emeleti ablakon keresztül tudnak bejutni a házba.
2018.12.04.
Csodás képek: méteres hó Izlandon!
Izland északi részére már napok óta jelzik a havat a meteorológusok, de a mostani eredmény már jóval több a korábbi óvatos becsléseknél. Szinte naponta vastagodik, tegnap már meghaladta az egy métert. Ha marad a hideg, akkor a fehér karácsony már biztosnak tűnik ebben az országrészben.
2017.02.27.
Reykjavík: 80 éve nem hullott ennyi hó
Csodás képeket lehet készíteni mostanában az izlandi fővárosban. A helyieknek a tegnap reggeli havazás után ritka élményben lehetett részük. Az utakat és a parkoló autókat vastag hó borította. 51 cm vastag hó nem gyakori errefelé, utoljára 1937-ben hullott ennél több.
2016.12.09.
Izlandi snowboard klipben szól a Gyöngyhajú lány
Egy izlandi snowboardos, aki történetesen a világ egyik legjobbja, magyar dalt választott legújabb kisfilmjéhez kísérő zenének. Az izlandi Halldór Helgasont tökéletes stílusa és a snowboard hagyományaihoz való ragaszkodása, valamint utánozhatatlan humora miatt a legnagyobbak között tartják számon.
2015.12.04.
Havas december: Izlandon megdőlt a hórekord
November végétől kisebb-nagyobb megszakításokkal havazik Izlandon. Errefelé nem jellemzőek a hatalmas havazások, a hírek szerint az elmúlt közel hetven évben 15 nagyobb havazást jegyeztek fel. A fővárosban szerdán már 42 cm vastag havat mértek, ilyen vastag még sosem volt itt a hó decemberben!
2007.12.15.
A világ leghosszabb fedett pályája épülne Izlandon
Egyre több bejelentés lát napvilágot, amely arról szól, hogy néhány hegyekben és igazi téli körülményekben szűkölködő környék fedett sípálya építését tervezi. A fedett létesítményekben felépített sípályák megépítése és üzemeltetése rengeteg pénzbe kerül. Most Izlandról érkezett hír egy hasonló tervről.
2007.03.02.
Már az izlandi pályákat is be kellett zárni
Sokkal északabbra sem valami rózsás a helyzet. A távoli Izland két legnagyobb terepén az összes dolgozót el kellett küldeni - részben a hóhiány miatt is. Ebben a szezonban csak négy napot lehetett síelni, ezért a reykjaviki önkormányzat úgy döntött, hogy március elsejétől az összes alkalmazottat elbocsátja.
2006.11.28.
Izlandi kerékpár és sítúra beszámoló
Dunabogdánytól Izland "csupán" olyan távol van, mint Budapesttől Moszkva vagy Dublin. Barátommal, Pop Ovidiuval, nemcsak lebicikliztük ezt a távot oda-vissza 6 hét alatt, hanem keresztül is síeltük a világ harmadik és Európa legnagyobb jégsapkáját, a Vatnajökullt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »